Nyhetsbrev Resurscentrum för litteratur

Våren/sommaren 2017

Ny sida med norrbottenförfattare som föreläser

För att inspirera arrangörer (bibliotek, skolor m.fl.) att anlita er norrbottensförfattare för olika uppdrag, har nu Resurscentrum för litteratur på prov startat en hemsida där vi listar er norrbottensförfattare som kan bli anlitade för föreläsningar m.m.

Det går också bra att ha en videoinspelning på max 1 minut istället för en bild, där du t.ex. beskriver ditt författarskap, dina böcker eller vad du brukar föreläsa om. Det går bra med video inspelad med mobilen.

Hör av dig till Resurscentrum om du vill stå med i listan.

Till sidan

Föreläsningstips på Bergströmska gården - inspiration kring att starta eget förlag (Creative Park arrangerar)

Den 8 juni kl. 11.30-13.00 kommer norrbottensförfattaren och förläggaren Majvor Müller att hålla en föreläsning på Bergströmska gården i Luleå. Hon kommer då att berätta om sin resa till att bli författare och förläggare och om att våga satsa på det en brinner för. 

Även Camilla Sehlin från Nyföretagarcentrum kommer vara med och berätta om bl.a. deras kostnadsfria rådgivning för de som funderar på att starta företag.

Så om du funderar på om du ska starta ett eget förlag eller ett företag kopplat till ditt författarskap, så kanske denna föreläsning är något för dig. Det är också en möjlighet att träffa författarkollegor från länet i en trevlig miljö.

Lättare lunch och kaffe ingår. Föreläsningen är gratis.

Anmälan hos Creative Park

Nya e-bokstips på Resurscentrums hemsida

Under våren 2017 har Resurscentrum för litteratur börjat publicera e-bokstips på hemsidan och Twitter, som inspiration för er litteraturaktörer i Norrbotten som funderar på att börja ge ut era böcker som e-böcker. 

Har du frågor om e-böcker, hör gärna av dig till Resurscentrum för litteratur.

E-bokstips på hemsidan

Ny stödform 2017 - Kultur för barn och ungas hälsa

Under 2017 prioriterar Region Norrbotten arbetet med kultur för barn och ungas hälsa. Som en del av denna satsning avsätts 650 000 kr till projektstöd med fokus på kultur för barn och ungas hälsa.  

Projektstödet kan sökas av kulturlivets professionella utövare, föreningar och bolag.

Stödet söks löpande.

Läs mer om stödet

Nytt rådgivningsområde - egenutgivning

Egenutgivningen av böcker blir allt vanligare och därför har Resurscentrum för litteratur nu lagt till rådgivning kring egenutgivning som ytterligare ett rådgivningsområde. 

Är du litteraturaktör i Norrbotten och har frågor kring egenutgivning av böcker, hör gärna av dig till Resurscentrum för litteratur.

Egenutgivning på Resurscentrums hemsida

Möjlighet låna mötesrum

Det finns möjlighet för författare och andra litteraturaktörer i Norrbotten att kostnadsfritt låna Resurscentrum för litteraturs och Resurscentrum för konsts mötesrum i Bergströmska gården i Luleå för litteraturmöten. Rummet har plats för 10 personer, en projektor och projektorduk.

Hör av dig till Resurscentrum för litteratur för bokning av rummet.

Boka mötesrummet

Resurscentrum för litteratur

Region Norrbotten

Bergströmska gården

Rådstugatan 7, 972 38 Luleå

070-4677892

maria.bideke@norrbotten.se

www.resurscentrumforlitteratur.se

twitter.com/resurslitt

 

MailerLite