Mijn eerste online workshop, een heerlijke omslagdoek én bijbehorende broche! bekijken in browser

Lieve ,

Eindelijk is het officieel: de lente is begonnen! Het was niet elke dag mooi weer, maar af en toe mochten we die heerlijke zonnestralen weer door onze ramen zien schijnen. Er waren zelfs een paar dagen warm genoeg om, dapper en een beetje stoutmoedig, zonder jas buiten te lopen en die heerlijke warmte écht te voelen. Geweldig!

In de lente staat nieuwigheid centraal. Misschien herken je het wel: stiekem krijg je zin in die grote schoonmaak, alle winterspulletjes worden langzaam opgeruimd en we slaan mooie nieuwe kleding in! Ook voor Lossen & Vasten staat de lente dit jaar volop in het teken van nieuwigheid. Samen met mijn middelste zoon, Emiel, heb ik namelijk mijn allereerste online workshop op YouTube gezet! De start van een compleet nieuwe manier van samen haken. Natuurlijk niet honderd procent uit eigen keuze, maar wel superleuk. Ik ben zó benieuwd wat jij ervan vindt! Lees maar vlug door en laat het me weten!

Mijn eerste online workshop!

Wow! Na lang wachten en plannen, een hele dag filmen en nog heel veel werk achter de schermen is het eindelijk zo ver: mijn eerste online workshop staat op YouTube!

In deze video vertel ik je stap voor stap hoe je het patroontje uit deze nieuwsbrief haakt: de broche die perfect bij Rozemarijn past! Ik kan je er nog veel meer over vertellen, maar je kunt de video natuurlijk véél beter gewoon lekker gaan kijken. Dus ik zou zeggen: zet een lekkere kop koffie voor jezelf, ga languit op de bank liggen en geniet van het haken!

Bij de broche hoort een klein brochespeldje. Deze is te vinden in mijn webshop! 

Bekijk het Brochespeldje!

Wat vond jij van deze eerste online workshop? Heb je ervan genoten? Laat het me weten, ik ben super benieuwd naar je reactie!

En vond je de video leuk? Abonneer je dan direct op mijn YouTubekanaal! Zodra ik een nieuwe video upload, ben jij de eerste die 'm ziet!

Abonneer je op mijn YouTubekanaal!
Rozemarijn

Wat is ze mooi geworden! Rozemarijn - als de lente een meisje was, dan was dat haar naam. Vanuit mijn eigen meisjesjaren heb ik zo veel warme gevoelens bij deze naam, het past gewoon perfect!  

Rozemarijn is een heerlijk luchtige en elegante omslagdoek. Ze past geweldig bij de lente, want net zoals alle andere bloemetjes in dit seizoen geeft ze nét wat meer fleur aan alles om haar heen!

Speciaal voor deze lente!
Omslagdoek Rozemarijn

Wat is ze toch mooi! Heb jij ook zo'n zin om jezelf even te verwennen deze lente? Rozemarijn staat te popelen om gehaakt te worden! 

€4.00
Bekijk haar in mijn winkeltje!

Heb jij de verrassing van Rozemarijn al ontdekt? Wanneer je haar om je heen slaat, versiert ze je rug met een geweldige klaproos! Ook dat past weer geweldig bij het thema van deze maand, nieuwigheid. Een paar jaar geleden maakte ik namelijk al een sjaal met daarin dezelfde klaproos verwerkt. Deze sjaal heb ik later helaas weer uit m'n webshop gehaald, omdat ik per ongeluk een verkeerd garen had gebruikt. Wat een geweldige kans om het idee van een gehaakte roos nu te gebruiken voor Rozemarijn! Een oud idee, in een nieuw jasje (of beter gezegd: omslagdoekje)!

Pssst...

Lossen & Vasten staat vooral voor lekker ontspannen en gezellig haken. En dat probeer ik dus ook te laten zien in al mijn patronen! Wist je bijvoorbeeld dat ik mijn patronen nooit online zet als ik niet kan kletsen of tv kijken tijdens het haken ervan?

Zelf vind ik het heerlijk om, gewoon lekker rustig, op de bank te kunnen zitten tijdens het haken! Van mij hoeft het allemaal niet zo ingewikkeld: als we het maar gezellig hebben met z'n allen! Wat vind jij?

Broche

Yes, een extra speciaal patroontje deze week! Geef je dit bloemetje aan Rozemarijn, dan laat ze je nooit meer los!

Oja, niet vergeten hè? Haak deze broche gezellig samen met mij, via mijn allereerste online workshop!

Je hebt nodig:

  • Catona van Scheepjes (25 gram)
    • Kleurnummer 408 1 bol
    • Kleurnummer 130 1 bol
    • Kleurnummer 162 een restje
  • Brochespeld
  • Haaknaald nummer 3½
  • Naald

1: Achterste blad

Toer 1

Maak met kleurnummer 408 een magische lus met hierin 8 vasten. Sluit de toer met een halve vaste in de 1ste vaste.

Toer 2

Haak 4 lossen, dit is je 1ste dubbele stokje. Haak in de 1ste steek (de steek waarin de halve vaste en de 4 lossen zitten) nog 2 dubbele stokjes. Haak verder in iedere steek 3 dubbele stokjes. Je hebt nu 24 dubbele stokjes. Sluit de toer met een halve vaste in de 4de van de 4 beginlossen en wissel hierbij naar kleurnummer 130.

Toer 3

Haak 1 losse. Haak een vaste in de 1ste steek en haak een losse. *Haak een vaste in de volgende steek en haak een losse.** Herhaal van * tot ** tot het einde van de toer. Sluit de toer met een halve vaste in de 1ste vaste. Hecht de draad af en werk de draadjes netjes weg.

2: Voorste blaadjes

Toer 1

Maak met kleurnummer 408 een magische lus met hierin 8 vasten. Sluit de toer met een halve vaste in de 1ste vaste.

Toer 2

Haak in de 1ste steek een vaste, een half stokje, een stokje en 2 dubbele stokjes. In de 2de steek haak je 2 dubbele stokjes, een stokje, een half stokje en een vaste. *Haak in de volgende steek een vaste, een half stokje, een stokje en 2 dubbele stokjes. In de steek erna haak je 2 dubbele stokjes, een stokje, een half stokje en een vaste.** Herhaal van * tot ** tot het einde van de toer. Sluit de toer met een halve vaste in de 1ste vaste en wissel hierbij naar kleurnummer 130.

Toer 3

Haak 1 losse. Haak een vaste in de 1ste steek en haak een losse. *Haak een vaste in de volgende steek en haak een losse.** Herhaal van * tot ** tot het einde van de toer. Sluit de toer met een halve vaste in de 1ste vaste. Hecht de draad af en werk de draadjes netjes weg.

3: Het hartje

Maak met kleurnummer 162 een magische lus met hierin 8 vasten. Sluit de toer met een halve vaste in de 1ste vaste. Hecht de draad af en werk de draadjes netjes weg.

Leg de 3 delen van je broche op elkaar met het kleine openingetje steeds precies in het midden. Leg aan de achterkant ook de brochespeld hier tegenaan. Zet deze 4 delen met kleurnummer 162 op elkaar vast. Maak hierbij gebruik van de gaatjes in de broche. In de online workshop zie je heel duidelijk hoe ik dit doe.

Je broche is klaar! Zelf vind ik haar prachtig op de omslagdoek Rozemarijn!

Agenda

30 maart | Workshop Mochila haken in Appingedam

Voorlopig is de bovenstaande workshop ook mijn laatste. Na een drukke en lange periode vol workshops is het tijd voor een pauze! Ik heb echt enorm genoten van alle gesprekken, alle ontmoetingen en natuurlijk vooral alle gezelligheid! 

Natuurlijk zal ik van tijd tot tijd nog wel eens ergens in het land opduiken, dus houd deze nieuwsbrief en mijn Facebookpagina goed in de gaten! En kun je nou écht niet wachten om me weer te zien? Kijk dan eens rond op mijn YouTubepagina, want daar zal ik ook steeds vaker verschijnen!

Liefs, Joke

Lossen & Vasten

facebook youtube instagram
info@lossenenvasten.nl

Je ontvangt deze e-mail omdat je je hebt aangemeld op onze website of iets bij ons hebt besteld.

Afmelden