A kriptovaluták történelmének leghosszabb medvepiacát éljük át. Nézd meg a böngészőben
Kezdőoldal Bitcoin ATM GYIK Hírlevél archívum

„Szerintem az internet pénzneme a Bitcoin lesz” 

Jack Dorsey, a Twitter CEO-ja

A piac alakulása

Hivatalosan is kijelenthetjük, hogy a kriptovaluták történelmének leghosszabb medvepiacát éljük át. Az eddigi leghosszabb medvepiac 2013-2015 körül 410 napig tartott. 2019. február 2. a 411. nap a 2017-es legmagasabb szint elérése óta, és ezzel a Bitcoin újabb rekordot állított fel. A múlt hét folyamán a Bitcoin 3500 dollárra szökött fel, és meg is tartotta a 3400-3500 dolláros szintet. Az Ether árfolyama 110 dollár alá csökkent. Habár épp egy elhúzódó medvepiacot élünk meg, a kriptoipar erősebb, mint valaha. A kriptocégek folyamatosan új termékeket fejlesztenek és jelentetnek meg. Annak ellenére, hogy az elsődleges tokenkibocsátások (ICO-k) halálhírét keltették, a BitTorrent token eladása azt bizonyítja, hogy a kereslet még mindig erős.  

Nézd meg a legfrissebb Bitcoin árat!
Heti kvíz

Milyen gyakran feleződik a Bitcoin bányászati jutalom?

  1. Kétévente vagy 100 000 blokk után
  2. Négyévente vagy 210 000 blokk után
  3. Hathavonta vagy 25 000 blokk után

A helyes válaszért görgess a hírlevél aljára!

A hét legfontosabb hírei
Megjelent a Bitcoin-fedezetű Ethereum token

Január 31-én az Ethereum hálózaton hivatalosan is megjelent az új Wrapped Bitcoin (WBTC) token. A WBTC egy ERC-20 token, amely mögött a Bitcoin áll 1:1 arányban. A Bitcoin és az Ethereum összekapcsolására irányuló kezdeményezés mögött a digitális fizetőeszközöket felügyelő BitGo, valamint a Kyber Network és a Ren Protocol decentralizált tőzsdék állnak. A Wrapped Bitcoin célja, hogy a Bitcoin átvegye az Ethereum okosszerződés-funkcióját, az Ethereum pedig a Bitcoin likviditását. Az ügyfelek így kihasználhatják az Ethereum-alapú alkalmazások, a dAppok (decentralizált alkalmazások) és a DEX-ek (decentralizált tőzsdék) előnyeit. WBTC szerzéséhez a felhasználóknak ügyfélazonosítási (KYC) folyamatokon kell keresztül menniük. Minden egyes WBTC token mögött ugyanakkora mennyiségű Bitcoin áll, amit a BitGo felügyel.

Hamarosan a Litecoinnal is végezhetünk bizalmas tranzakciókat

A Litecoin megalkotója, Charlie Lee bejelentette, hogy tervezi a Confidential Transactions (CT), vagyis a bizalmas tranzakciók bevezetését a Litecoin blokkláncon. A Litecoin a forráskód szintjén nagyon hasonlít a Bitcoinhoz, bár néhány paramétere eltérő. A Litecoin tranzakciók négyszer gyorsabbak a Bitcoin tranzakcióknál, és a Litecoin kínálata is négyszerese a Bitcoin kínálatának. Ha a Litecoin titkosítottá válik, az azt jelenti, hogy Bitcoin is titkossá válhat. Így a Litecoin tulajdonképpen tesztnetet biztosít a Bitcoin számára. Charlie Lee azt nyilatkozta, hogy a titkosítási frissítésre valamikor 2019 folyamán kerül sor. A Litecoin következő, a Litecoin-kínálatot csökkentő feleződése 2019 augusztusában esedékes. Ezek az események akár még felfelé ívelő pályára is helyezhetik a Litecoint.

Egy kriptotőzsde, amely nem fér hozzá 150 millió dollárnyi kriptovalutához

Az egyik legnagyobb kanadai kriptotőzsde, a QuadrigaCX csődöt jelentett be, miután az ügyvezetője váratlanul elhunyt, anélkül, hogy a tőzsde hideg tárcájához tartozó privát kulcsokat bárkivel megosztotta volna. A tőzsde így 115 000 ügyfelének 190 millió dollárral tartozik, amiből 150 millió dollárnyi kriptovalutában van elzárva egy hideg tárcán, amelyhez csak a néhai ügyvezető, Gerald Cotten fért hozzá. A zárolt tárcán 92,3 millió dollárt érő 26 500 Bitcoin, 46 millió dollár értékű 430 000 Ether, és még több millió dollárnyi Bitcoin Cash, Bitcoin SV, Bitcoin Gold és Litecoin található. Ezt a tragikus helyzetet úgy lehetett volna elkerülni, ha a hideg tárca felügyeletére a tőzsde alkalmazta volna a multi-signature, vagyis „többszörös aláírás” protokollt. Sokan el sem hiszik a QuadrigaCX bizarr történetét, és úgy gondolják, hogy ez csak egy ügyes csalás a piacról való kivonulás érdekében.

A BitTorrent ICO során 7,1 millió dollár gyűlt össze 15 perc alatt

A decentralizált fájlmegosztó BitTorrent protokoll ICO-ja, vagyis elsődleges tokenkibocsátása (Initial Coin Offering) múlt héten fejeződött be. Az ICO egy új token-kibocsátó platformon, a Binance Launchpaden keresztül zajlott. A felhasználók akár Binance (BNB) coinnal, akár Tronnal (TRX) is vásárolhattak BitTorrent Tokent (BTT). Így majdnem 60 millió BTT-t sikerült eladni, ezzel mindössze 15 perc leforgása alatt 7 millió dollár gyűlt össze. Ugyan a 60 millió BTT nagy számnak tűnik, ez csak 6%-a a BitTorrent token teljes kínálatának. A Binance ügyvezetője szerint „a kereslet csillagászati méreteket öltött”. Sok potenciális vásárló azonban technikai problémákba ütközött, amikor pénzt akart utalni a BTT vásárlására, ezért a Tron egy kis mennyiségű airdropot ajánlott fel azoknak, akiknek nem sikerült a vásárlás. (Az airdrop jelentése itt: ingyen osztott, promóciós célú kriptopénz tokenek).

Megszűnt a Liqui kriptotőzsde

A 2016 óta működő ukrán Liqui tőzsde bejelentette, hogy beszünteti működését. Az ügyfeleknek 30 nap áll rendelkezésükre, így 2019 február 27-ig ki kell venniük a digitális fizetőeszközeiket a Liqui tőzsdéből. A Liqui kijelentette, hogy az említett 30 nap után nem tudja garantálni platform online jelenlétét. A kriptotőzsde korábban a 181. helyet foglalta el a 24 óra alatt lebonyolított tranzakciók volumene alapján felállított listán, a bejelentés után azonban a 216. helyre esett vissza. A Liqui bezárása szomorú ugyan, de pozitív ahogyan a csapat kezeli a helyzetet kellő időt adva az ügyfeleiknek hogy kivehessék a tőzsdéről a pénzüket. A kriptoközösség arra számít, hogy a közeljövőben több, elsősorban kis méretű tőzsde is be fog zárni, mert a medvepiacon nehéz biztosítani drága infrastruktúrájuk pénzügyi forrását.

A Coingate már a DAI-t és a Ripple-t is támogatja

A kriptoközösség felől érkező nyomás hatására a kriptovalutában történő fizetések feldolgozásával foglalkozó CoinGate felvette portrfóliójára a Ripple-t (XRP) és a DAI-t. A Coingate-en a DAI az első stablecoin, és a Coingate lett az első fizetés-feldolgozó, amely Ripple coint is kínál. A Coingate kereskedők számára teszi lehetővé a kriptovaluták elfogadását. Így az XRP- és DAI-tulajdonosok több mint 4500 online áruházban fizethetnek a coinokkal. A Coingate-et igénybe vevő kereskedők számára két lehetőség kínálkozik: a kriptovalutában jelentkező bevételt azonnal átválthatják euróra vagy megtarthatják az eredeti coinokat. A Coingate szerint a DAI és az XRP bevonása több ügyfelet hoz a kereskedőik számára.

Heti tweet
Heti mém

Bitcoin a Fiat szörny ellen

A hét kripto-kifejezése

Az ERC-20 egy Ethereum token standard, amit azért hoztak létre, hogy lehetővé váljon az alkalmazások, tárcák, tőzsdék és különböző felületek közötti egyszerű adattovábbítás.

A kvíz megfejtése

Milyen gyakran feleződik a Bitcoin bányászati jutalom?

A helyes válasz: B.

A Bitcoin bányászati jutalom négyévente vagy 210 000 blokk után megfeleződik. A következő feleződés 2020 májusában várható. A feleződés a bányászati jutalmat is 50%-kal csökkenti. 2020 májusa után a mostani napi 1800 Bitcoin helyett csak 900 fog keletkezni. Minél kevesebb Bitcoin van jelen a piacon, annál magasabb az árfolyama.  

Köszönjük, hogy elolvastad a hírlevelet :)

Legyen szép heted!

Üdv:
MrCoin
hello@mrcoin.eu
+36 16 555 333
MrCoin

96 Kensington High Street, London, W8 4SG, Egyesült Királyság

Adatvédelem

Nem akarsz újabb emaileket kapni?

Unsubscribe