Het laatste nieuws van Mr. - 5 maart 2019

TOEZICHTHOUDER BEZORGD OVER DEURWAARDERS IN HET NAUW

Toezichthouder Bureau Financieel Toezicht (BFT) maakt zich grote zorgen over de deurwaardersbranche. “We hebben het afgelopen jaar veel grote kwesties voorbij zien komen,” zegt directeur Marijke Kaptein

Lees meer

MR. LANCEERT WEBWINKEL

Mr. maakt het zijn lezers makkelijk. De best verkopende juridische vakinformatie van ons land staat vanaf vandaag op één plaats overzichtelijk op een rijtje gezet. De drie belangrijkste uitgevers van juridische literatuur bieden hiermee via Mr. hun hardlopers aan. Handig en ook nog eens gratis thuisbezorgd!

Lees meer

PROEF MET BEMIDDELINGSRAADSHEER HANDELSZAKEN

Het gerechtshof Den Haag biedt per 1 maart 2019 een nieuwe zittingsvorm aan om handelszaken sneller af te handelen. Daarvoor wordt een zogenoemde ‘bemiddelingsraadsheer’ ingezet. Het is een korte procedure die tot een definitieve oplossing kan leiden.

Lees meer

NIEUW: CPO WEBINARREEKSEN (10% KORTING)

Ingezonden Mededeling
Top-experts praten u bij over ontwikkelingen in uw rechtsgebied. Met de webinarreeksen van het CPO bent u altijd bij op uw vakgebied.

Lees meer

ARJEN VAN RIJN OVER CARIBISCH STAATSRECHT

Mr. van de week is Arjen van Rijn, buitengewoon hoogleraar Staatsrecht en staatkundige vernieuwing aan de University of Curaçao. Hij is tevens advocaat (bij De Clercq Advocaten Notariaat) en deken van de Haagse Orde van Advocaten. Op 14 maart wordt zijn Handboek Caribisch Staatsrecht officieel gepresenteerd.

Lees meer

‘MINISTER MAG RECHTSBESCHERMING WEL SERIEUZER NEMEN’

Nadat onlangs de NVvR en de Haagse rechtbankpresident zich al in negatieve bewoordingen over minister Dekker uitlieten, toont ook de Almelose rechter Matthieu Verhoeven zich kritisch. “Dekker is de minister van rechtsbescherming. Die bescherming mag hij wat mij betreft wel iets serieuzer nemen”, zegt Verhoeven in een interview dat in het volgende nummer van Mr. verschijnt. Verhoeven heeft ook kritiek op de bestuurders van de gerechten en de Raad voor de rechtspraak. Die hebben volgens hem het contact met de praktijk verloren.

Lees meer

WORD NU GRATIS LID VAN DE NEDERLANDSE JURISTEN VERENIGING (NJV)

Ingezonden Mededeling
Wilt u ook meedenken en meepraten over de toekomst van het recht? Word dan nu lid van de NJV en profiteer van het kennismakingsaanbod: het lidmaatschap is het eerste jaar gratis. U ontvangt de preadviezen en kunt deelnemen aan het Jaarcongres op 14 juni met als thema ‘De grenzen voorbij’.

Lid worden

‘STEEDS MEER INTERESSE IN PROCESFINANCIERING’

Steeds meer ondernemers kiezen voor procesfinanciering. Volgens Liesker Procesfinanciering kwam in 2018 70 procent van aanvragen van ondernemers, tien procent meer dan in 2017.

Lees meer

OM PAST BENOEMINGSPROCEDURE AAN DE TOP AAN

Twee onafhankelijke commissies gaan zich voortaan buigen over de vraag wie voor welke topfunctie binnen het Openbaar Ministerie in aanmerking komt. Aanleiding voor deze verzwaarde procedure zijn de aanwijzingen dat een procureur-generaal een vrouw voortrok bij de benoeming tot hoofdofficier, met wie hij een relatie had.

Lees meer

NIEUWE BROEDPLAATS VOOR RECHT IN AMSTERDAM

Dinsdag 26 februari heeft burgemeester Femke Halsema de Amsterdam Law Hub geopend. Hier werken studenten en medewerkers van de UvA samen met maatschappelijke partners en juridische ondernemers aan juridische dienstverlening en innovatie.

Lees meer

CHRISTIAN HUISKES (VAN BENTHEM & KEULEN) OVER JURIDISCH ADVIES BUITEN DE RANDSTAD

Overstap van de week is Christian Huiskes. Hij stapte per 1 januari 2019 over als partner van KienhuisHoving naar Van Benthem & Keulen. Hij is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Senior Juridisch Adviseur Grondzaken en Vastgoed

Ede bruist van de ambitie. De ruimtelijke ontwikkelstrategie voor de KennisAs Ede-Wageningen en het World Food Centre zijn voorbeelden van die ambitie, maar ook de (her-) ontwikkeling van de kazerneterreinen en de woonwijk Kernhem aan de rand van Ede. Als Senior Juridisch Adviseur werk je dus in een complex en snel veranderend (juridisch) landschap. Het toekomst bestendig maken van Grondzaken bij de gemeente Ede, dat is de volgende stap voor jou. Maak werk van de gemeente Ede! Het bericht ...

Juridisch Adviseur

Beschik je over een afgeronde juridische opleiding en heb je 3 jaar werkervaring als juridisch adviseur? Lees dan verder. Het bericht Juridisch Adviseur verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Raadsheer in opleiding team Handelsrecht

Medewerkers máken het gerechtshof. Hun kwaliteiten en competenties zijn belangrijk voor het bereiken van onze doelen: snelle, deskundige en toegankelijke rechtspraak in hoger beroep. Het bericht Raadsheer in opleiding team Handelsrecht verscheen eerst op Jbmatch.nl.

BLOGS

Welkom in het tijdperk van het surveillance kapitalisme

Zelftest voor advocatenkantoren: heeft je kantoor toekomst?

Op de vlucht – voor rectificatie? Een (spoor)brug te ver…

Wie wil er geen korting? Strafkorting voor een bekennende verdachte

Desinteresse, desinvestering en devaluatie. Verbeter het imago van recht en rechtspraak

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.