Het laatste nieuws van Mr. - 16 juli 2019

STORYTELLING: ONMISBAAR VOOR JURISTEN

Sommigen noemen storytelling een hype, anderen vinden het een essentiële vaardigheid. Voor juristen kan de kunst van het verhalen vertellen helpen hun boodschap snel en overtuigend over te brengen. Belangrijk daarbij is dat ze zich verplaatsen in de lezer of luisteraar. Ook ‘plakwoorden’ kunnen helpen.

Lees meer

10 MILJOEN EURO VOOR INNOVATIE RECHTSBIJSTAND

Het kabinet stelt 10 miljoen euro beschikbaar om vernieuwende initiatieven uit de praktijk van de rechtsbijstand financieel te ondersteunen. De Raad voor Rechtsbijstand zal dat bedrag gaan beheren. Toevoegingsadvocaten zouden in het nieuwe stelsel meer kunnen verdienen, rekent minister Dekker (Rechtsbescherming) voor.

Lees meer

HENNY SACKERS OVER ZIJN FUNCTIE ALS MARSLEIDER TIJDENS DE VIERDAAGSE

Mr. van de week is hoogleraar sanctierecht Henny Sackers (Radboud Universiteit), die op 16 juli voor de tweede keer als marsleider (bestuursvoorzitter) eindverantwoordelijk is voor de Vierdaagse in Nijmegen. Hij is ook rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Oost-Brabant (strafsector).

Lees meer

MET DEZE MBA-VAKKEN ZET U PRIVACY IN ÉÉN KLAP OP DE KAART

Ingezonden Mededeling
Gloednieuwe collegereeks van IIR. Bedrijfskunde voor Privacy i.s.m Nyenrode Business Universiteit.

Interesse? Meld u snel aan. VOL = VOL

Bekijk het programma

STRAFZAKEN BLIJVEN LIGGEN DOOR TEKORT AAN RECHTERS

Door een tekort aan zittingscapaciteit bij de rechtbanken blijven nog te veel strafzaken op de plank liggen. De meeste rechtbanken denken dit te kunnen oplossen door vacatures in te vullen, maar dat lukt niet overal. De Raad voor de rechtspraak verwacht dat het nog tot 2022 zal duren voordat het aantal strafrechters op voldoende sterkte is.

Lees meer

KNB START ONDERZOEK NAAR BURN-OUTPROBLEMATIEK

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) start een nader onderzoek naar burn-outproblematiek bij notarissen en kandidaat-notarissen. De KNB wil daarbij vooral onderzoeken hoe de beroepsorganisatie haar leden kan helpen burn-outproblemen te herkennen, voorkomen en verminderen. Ook heeft het KNB-bestuur nu een portefeuille burn-outpreventie.

Lees meer

NIEUW: ASSER-DEEL 2-IIB NV EN BV - CORPORATE GOVERNANCE

Ingezonden Mededeling
Deze uitgave geldt als standaardwerk op het gebied van Corporate Governance van de NV en BV. Met een complete en toegankelijke benadering brengt de titel helderheid in het bestuur van de hedendaagse NV en BV, het toezicht daarop door de raad van commissarissen en de bevoegdheden van de aandeelhouders. De titel beschrijft en analyseert de actuele stand van zaken omtrent wetgeving, jurisprudentie en literatuur.

Meer informatie >>

GERECHTSDEURWAARDERS WILLEN HOGERE TARIEVEN

De tarieven van deurwaarders moeten worden aangepast ‘aan de huidige tijd’. Dat staat in het rapport van de Commissie herijking tarieven ambtshandelingen gerechtsdeurwaarders. De commissie adviseert veel van de tarieven die in regelgeving zijn vastgelegd, op gepaste manier te verhogen.

Lees meer

DEFINITIEVE OPVOLGER ‘LIEFDES-OFFICIER’ BLOOS BEKEND

Guus Schram wordt de nieuwe hoofdofficier van justitie bij het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie (OM). Daarmee is deze post, na het smadelijke vertrek van Marianne Bloos, nu definitief opgevuld.

Lees meer

DOE MEE AAN DE BENCHMARK ADVOCATUUR!

Voor het tweede jaar op rij voert Wolters Kluwer een benchmarkonderzoek uit voor kleine- en middelgrote advocatenkantoren in Nederland. Vragen die aan de orde komen zijn: hoe ontwikkelt de advocatuur zich vanuit bedrijfseconomisch perspectief, en hoe past uw kantoor daarin?

Lees meer

KUNSTENAAR MAAKT LEVENSGROOT STRAFRECHTBOEK

Kunstenaar, rechtbanktekenaar en Rechtspraak-reporter Adrien Stanziani studeerde onlangs af op een levensgroot harmonicaboek, waarin hij mensen uit verschillende strafrechtrollen tekende. Het twee meter brede en borsthoge kunstwerk is de hele maand september te zien in het Paleis van Justitie in Den Bosch en gaat daarna naar het Rotterdamse rechtsgebouw. Stanziani hoopt dat het daarna “op reis gaat” naar andere rechtscolleges in het hele land.

Lees meer

STEFAN TUINENGA VAN SCOTT+SCOTT OVER ZIJN TERUGKEER NA EEN CARIBISCH AVONTUUR

Overstap van de week is Stefan Tuinenga. Tuinenga is overgestapt van de Fair Trade Authority Curaçao (FTAC), waar hij directeur was, naar het nieuwe kantoor van Scott+Scott in Amsterdam, waar hij start als counsel. Eerder was hij advocaat bij Stibbe.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Juridisch Medewerker

Heb jij een universitaire opleiding Nederlands Recht of een bachelor hbo-rechten? En enkele jaren relevante werkervaring in een vergelijkbare functie bij een overheidsinstantie en actuele kennis van het Bestuursrecht? Solliciteer! Het bericht Juridisch Medewerker verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Allround Juridisch Adviseur

Ben jij flexibel en pragmatisch ingesteld? Heb jij inzicht in bestuurlijke verhoudingen, dan maken we graag kennis met jou! Het bericht Allround Juridisch Adviseur verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Jurist

Het Ctgb staat voor de deskundige en wetenschappelijk verantwoorde beoordelingen van gewasbeschermingsmiddelen en biociden binnen de kaders van Europese en nationale wetgeving. We dragen daarmee bij aan een verantwoord gebruik van deze middelen op nationaal en Europees niveau, met het oog op de veiligheid van mens, dier en milieu. Het bericht Jurist verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.