Het laatste nieuws van Mr. - 4 februari 2020

TOP 50 ADVOCATUUR: UITSTROOM BABYBOOMERS

Het lijkt er op dat de babyboomers de grote advocatenkantoren aan het verlaten zijn. Ondanks een flinke instroom van onderop, blijft het aantal advocaten in de top 50 van de Nederlandse advocatuur voor het derde achtereenvolgende jaar constant rond de 4500. Dit blijkt uit het overzicht dat Mr. ook dit jaar weer publiceert.

Lees meer

GRAPPERHAUS HAALT UIT NAAR ‘PILLENSLIKKENDE’ ZUIDAS

Minister Grapperhaus maakt van zijn hart geen moordkuil. “Op de Zuidas is er geen kantoorborrel zonder pillen. Asociaal, je financiert de georganiseerde misdaad”, sprak de bewindsman van het ministerie van Justitie en Veiligheid tijdens de thema-avond Ondermijning, die CDA Hilversum op dinsdag 28 januari organiseerde.

Lees meer

LEWIN: GRENS AAN LEESBAARHEID CIVIEL VONNIS

Mr. van de week is Kees Lewin. De stafjurist van de rechtbank Gelderland schreef in het Nederlands Juristenblad (NJB) op persoonlijke titel het artikel ‘Leesbare civiele vonnissen’. Daarin betoogt hij dat er grenzen zijn aan de mogelijkheden civiele vonnissen toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Lees meer

GRATIS SEMINAR: HOE U KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE INZET VOOR DOCUMENTAUTOMATISERING

Ingezonden Mededeling
Instatree nodigt u uit voor een gratis webinar bomvol praktische informatie over documentautomatisering.

Tijdens dit seminar leert u:

  • Wat de voordelen en valkuilen zijn
  • Hoe u uw mensen en processen klaarstoomt
  • Hoe u kunstmatige intelligentie inzet

Bekijk online of kom langs. Schrijf u gratis in.

HOGE RAAD EN RECHTBANK ZWOLLE BIJNA GEVLOERD

De Hoge Raad en de Rechtbank Zwolle hebben te kampen met risicovloeren. Een aantal werkplekken in Zwolle is daardoor buiten gebruik. Bij de Hoge Raad is de inhoud van een aantal kasten verplaatst. De gebouwen zijn wel veilig.

Lees meer

TENUITVOERLEGGING: OOK EEN GEVALLETJE VAN DIKASTOCRATIE?

Terwijl de discussie over een dikastocratie (rechtersregering) in Nederland in alle hevigheid wordt gevoerd, moet de Hoge Raad binnenkort weer aan de bak. De raadsheren moeten een beslissing nemen in een zaak waarin de regels onduidelijk of tegenstrijdig zijn.

Lees meer

BEGIN HET JAAR SLIM, PROBEER EEN GRATIS PROEFCURSUS

Ingezonden Mededeling
Naast uw drukke agenda ook nog uw vakkennis op peil houden is niet altijd eenvoudig. Begin het jaar slim en start nu alvast met online nascholen. Probeer bijvoorbeeld de gratis cursus ‘Ontwikkelingen Arbeidsrecht’ gegeven door prof. mr. dr. A.R. Houweling en mr. dr. P. Kruit, en ervaar het gemak van online nascholen bij PO-Online.

Lees meer

SLECHTS VIER ZAKEN BIJ NCC, EN DAT VALT EEN BEETJE TEGEN

De Netherlands Commercial Court (NCC) heeft vorig jaar in twee zaken uitspraak gedaan. In twee andere aangebrachte zaken moet nog worden beslist. Daarmee loopt het in Amsterdam gevestigde internationale handelsgerecht flink achter op de planning.

Lees meer

RVR HANTEERT NIEUWE DESKUNDIGHEIDSEISEN

De Raad voor Rechtsbijstand heeft in de inschrijvingsvoorwaarden 2020 een wijziging opgenomen in de deskundigheidseisen voor toelating tot de specialisatie arbeidsrecht, huurrecht en sociaal-zekerheidsrecht. De nieuwe deskundigheidseisen op het gebied van personen- en familierecht hebben op de sociale media geleid tot onduidelijkheid. Het vFAS-lidmaatschap is geen vereiste om te worden ingeschreven.

Lees meer

KARIN KLEEREBEZEM BESTE ONAFHANKELIJKE JURIST

De jurist en betaaldienstverlening-expert Karin Kleerebezem is uitgeroepen tot de beste onafhankelijke jurist van het jaar 2019-2020. Juryleden Geert Potjewijd (De Brauw Blackstone Westbroek), Frederieke Leeflang (Deloitte Legal), Dries Lagerberg (Rabobank) en Klaas Evelein (Unilever) wezen Kleerebezem aan als winnaar van de Dutch Independent Legal Award (DILA) 2019-2020.

Lees meer

RICHARD LATTEN (VAN TRAA ADVOCATEN) OVER HET DREAMTEAM

Overstapper van de week is Richard Latten. Latten is per januari 2020 als partner begonnen bij de praktijkgroep Transport & Logistiek van Van Traa Advocaten N.V. Hij is afkomstig van Smallegange en gespecialiseerd in de maritieme en de algemene transportrechtpraktijk en het spoorrecht.

Lees meer

RECENTE VACATURES

SNELRECHT

Tussentijds beëindigingsrecht voor huurder in Wet homologatie onderhands akkoord?

Belastingwetgever moet CAF van het koren scheiden

Veiligheid vs. privacy: alcohol- en drugstesten op de werkvloer

Cassatie in het belang van de puzzelwet USB

ACM verruimt tariefafspraken zzp’ers

Bestuurdersaansprakelijkheid bij selectieve betaling

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.