Turun NMKY - YMCA Turku

Empowering young people Since 1893

Uutiskirje 6/2021

  

Tämä uutiskirje sisältää:

  • Aamupalalla apulaispormestarien kanssa keskusteltiin koulukiusaamisen ja väkivallan ehkäisystä
  • Ritarit aloittavat kautensa Kupittaalla 8.10.2021
  • Turun NMKY järjestää toimintaa koulujen syyslomaviikolla
  • Turun Tähti-Tyttöjen ryhmissä on tilaa harrastajille
  • Katusovittelu tarjoaa apua konflikteissa

Aamupalalla apulaispormestarien kanssa keskusteltiin koulukiusaamisen ja väkivallan ehkäisystä

Yhteisellä aamupalahetkellä 28.9.2021 Turun NMKY:n katusovittelijoiden ja Turun kaupungin apulaispormestarien Elina Rantanen (sosiaali- ja terveyshuolto) ja Piia Elo (kasvatus ja opetus) kanssa etsittiin ratkaisuja lasten ja nuorten kohtaamaan kiusaamiseen kouluissa, vapaa-ajalla ja sosiaalisessa mediassa. Koulukiusaamisen ja väkivallan ehkäisy on tärkeässä roolissa myös kaupungin pormestariohjelmassa.

Koulujen käytössä olevat keinot, kuten kivakoulu ja vertaissovittelu, eivät aina riitä kiusaamiskierteen lopulliseen katkaisemiseen. Turun NMKY:n kiusaamista ennaltaehkäisevä työ on resurssien puutteessa kipuileville kouluille merkittävä apu kiusaamisen vastaisessa työssä ja katusovittelu toimiva keino kiusaamisen ja väkivallan kierteen pysäyttämiseen.

Kiusaaminen yläkouluikäisten keskuudessa on Turussa muita kaupunkeja hieman yleisempää eikä suunta valitettavasti ole laskenut. Turun NMKY:n oman kokemuksen perusteella huolestuttavaa on myös jo alakouluikäisten kokema kiusaaminen, mikä pahimmassa tapauksessa on jatkunut varhaiskasvatuksesta alkaen.

Turun NMKY:n tavoitteena on taata kaikille lapsille ja nuorille tasavertaiset mahdollisuudet oppimiseen turvallisessa ympäristössä ilman pelkoa kiusaamisesta tai epäasiallisesta kohtelusta.

Ritarit aloittavat kautensa Kupittaalla 8.10.2021

Turun NMKY:n miesten 1 A -divisioonan edustusjoukkueen Kristikan kauden avauspeli pelataan perjantaina 8.10. kello 18:30 Kupittaan palloiluhallilla.

Kaudella 2021-22 Turun NMKY:n  jäsenet pääsevät edustusjoukkueemme kotiotteluihin ilmaiseksi näyttämällä sähköistä jäsenkorttia. Nyt siis jokaisen namikalaisen on edullista lähteä kannustamaan Kristikan ritarit voittoon!

Seuraavat kotipelit pelataan 24.10. ja 7.11.

Koko kauden runkosarjan peliaikataulu linkin kautta

Nähdään Kupittaalla!

Turun NMKY järjestää toimintaa myös syyslomalla

Pansion koululla toteutetaan syyslomaviikolla 11.-15.10. päivätoimintaa alakouluikäisille. Toimintaan voi osallistua joka päivä tai vaikka vain yhtenä päivänä.

Osallistujille tarjotaan välipalaa päivän aikana. Ohjelmassa on päivittäin ryhmätoimintaa, erilaisia pelejä ja leikkejä sekä parina päivänä kädentaitoja Pansion Me -talolla. Päivä alkaa Pansion koulun pihasta 10.00 ja päättyy samaan paikkaan joka päivä 15.30.

 

Samaan aikaan kun Pansion koulun liikuntasali vilisee aktiviteetteja, lähtee pieni joukko namikalaisia nuoria nauttimaan syksyisistä maisemista vaellukselle Helvetinjärven kansallispuistoon.

Viikon päätteeksi on NMKY:n nuorilla aikuisilla mahdollisuus mennä viettämään viikonloppua leirisaari Harvaan.

Osallistu ja vaikuta!

Päivitämme Turun NMKY:n strategiaa ja tässä yhteydessä haluamme saada jäsenistömme ja sidosryhmiemme näkemyksen työmme tarkoituksesta ja vaikutuksista. 

Sinun mielipiteesi ja ajatuksesi ovat meille tärkeitä! Olisi siis mahtavaa, jos voisit käyttää hetken aikaa ja vastata muutamaan kysymykseen, jotka löytyvät Lyytistä .

Aikaa vastaamiseen menee noin 10 minuuttia ja vastaukset ovat meille kullan arvoisia!

Pssst.. Haluat varmasti seurata vilkasta toimintaamme ja kommelluksia myös kuvina. Instagramista meidät löytää nimellä ymcaturku

Turun NMKY - YMCA Turku

Sirkkalankatu 27
20700 Turku
www.ymcaturku.fi

Saat tämän viestin koska osoitteesi on Turun NMKY:n jäsen- tai yhteistyörekisterissä

Peruuta tilaus

MailerLite