A Sony vezeték nélküli hardver alapú kriptovaluta tárcát fejlesztett ki.
www.mrcoin.eu

MrCoin

A kripto-világ heti hírei

“Nagyon is helyénvaló, hogy az emberek nem értik a bankrendszerünket és a monetáris rendszerünket, mivel, ha tudnák, miről is van szó, holnap reggelig sem várnának egy forradalom kirobbantásával.” ~ Henry Ford

A piac alakulása

BTC: €5,533.05 | -2.04% az előző héthez képest

ETH: €171.88 | -1.34% az előző héthez képest

BCH: €364.49 | -4.45% az előző héthez képest

LTC: €42.94 | -4.87% az előző héthez képest

Az előző héten a Bitcoin árfolyama 5600- 5700 euró körül alakult, a teljes kriptopiac értéke pedig 185 milliárd euró környékén mozgott, egészen hétfő délutánig, amikor is az árak - a kedvező piaci hírek ellenére - rohamosan esni kezdtek. A kripto piac volatilitásáról ismert, és hónapokig természetellenesen stabil volt. Amikor a Bitcoin leesik az altcoinok is követik. Jelenleg a Bitcoin a 5400 eurós szint felé tart, kilépve az elmúlt hónapokban megszokott tartományból.

Heti kvíz

MMit értünk "change” alatt a Bitcoin tranzakciók esetében?

  1. A nem hitelesített Bitcoin tranzakciókat.
  2. A küldő fél címére visszaküldött Bitcoin ugyanabban a tranzakcióban
  3. A tranzakciós költséget.

A helyes válaszért görgess a hírlevél aljára!

A hét legfontosabb hírei

Reddit

A kínai kereskedők már elfogadhatják a kriptovalutákat

Kína 2017 szeptemberében a kriptovaluták kereskedésére vonatkozó tilalmat vezetett be, a múlt hét óta azonban az ország hivatalosan is „vagyonként” ismeri el a Bitcoint, így magánszemélyek és vállalkozások tulajdonába kerülhet, és kereskedhetnek is vele. Ez azt jelenti, hogy a kereskedők elfogadhatják, az emberek pedig szabadon fizethetnek Bitcoinnal. A kínai kormány kriptovaluták és a blokkláncok használatra iránti nyitottságáról szóló hír hatalmas előrelépést jelent. Sokan úgy gondolják, hogy ez a döntés a kínai kripto-rajongókat arra ösztönzi majd, hogy térjenek vissza a piacra.  Fentieken túl, Andreas Antonopoulos “Mastering Bitcoin” című könyvét is lefordították kínai nyelvre.

Telegram

A Bitcoin az Ethereum blokkláncon

2019 januárjában egy teljes mértékben Bitcoin-fedezettel működő új token megjelenése várható az Ethereum blokkláncon. A „Wrapped Bitcoin (WBTC)” névre hallgató token megjelenésével az ERC20 tokenek likviditásának növekedése lesz tapasztalható azokon a decentralizált tőzsdéken, amelyek egészen mostanáig csak az Ether és más stablecoinok közötti kereskedést tették lehetővé. Minden egyes WBTC token fedezete egy Bitcoin. A Bitgo, egy amerikai, kriptovaluta-tárca szolgáltatással foglalkozó cég lesz az elsődleges letétkezelője a WBTC mögött álló Bitcoin tartaléknak. Mivel a WBTC az Ethereum hálózaton fut, ERC20 token tulajdonságokkal rendelkezik, ezért integrálható az okosszerződésekbe és a decentralizált alkalmazásokba.

Reddit

Vezeték nélküli hardver tárcát fejlesztett a Sony

A Sony többfunkciós, hardver alapú kriptovaluta tárcát fejlesztett ki. A vállalat bejelentette, hogy az új, hardver alapú tárca az eddigieknél alkalmasabb a Bitcoin és más digitális fizetőeszközök tárolására. A hagyományos, a számítógéphez USB-vel csatlakozó hardver alapú tárcákkal ellentétben, a Sony tárcája vezeték nélküli kártyát használ. Az eszköz az IC okoskártya funkciót alkalmazza a blokkláncokhoz való kapcsolódásra. Az egyelőre nem derült ki, hogy a termék mikor lesz elérhető. A kriptovilág rajongói a megbízható márkákat kínáló elektronikai óriáscég megjelenését a piacon egy újabb jelentős lépésként értékelik.

Telegram

Starlight, privát fizetések a Stellar hálózaton

A Stellar Lumens elindította a Starlight-ot, ami a Bitcoin Lightning Network-jéhez hasonló kétirányú fizetési csatorna a Stellar hálózaton. A fizetési csatornák lehetővé teszik a privát, azonnali és biztonságos tranzakciók lebonyolítását, tranzakciós díj fizetése nélkül. A Starlight Lumenst tartalékol a felhasználók által használt csatornák számára. A csatorna lezárása után az elszámolt összeg az adott felhasználók Stellar számlájára kerül, de a hálózat számára csak a végső egyenleg lesz látható. Jelenleg a Starlight csak a Lumenst támogatja, de a fejlesztők már dolgoznak azon, hogy a Stellar hálózaton jelen lévő többi tokennel is működjön.

Bitcoin Mining

A Coinbase a USDC-t is felveszi a portfóliójába

A stablecoinok között zajló verseny egyre erőteljesebbé válik. Az amerikai Coinbase kriptotőzsde elkezdte támogatni a teljes mértékben USD-fedezetű USDC stablecoint. A mindig egy USD-nek megfelelő értékű Ethereum tokent a kriptovalutákkal foglalkozó Circle pénzügyi vállalat hozta létre. A Coinbase-en keresztül mostantól az ügyfelek a világ bármely pontján kaphatnak és küldhetnek USD coint. Habár a stablecoinok a kriptopiac üdvöskéi, azt el kell ismerni, hogy centralizáltak, így az USDC számlákat befagyasztása és ellenőrzése akármikor megtörténhet.

Bitcoin volumenek a LocalBitcoins oldalon

A LocalBitcoins a legnépszerűbb Bitcoin piac, amelyen az eladók és a vevők közvetlenül kereskednek egymással. A LocalBitcoins oldalon látható adatok elemzéséből képet kaphatunk arról, hogy az egyes országokban mekkora a Bitcoin iránti kereslet. Ha országokra bontjuk le a volumen-adatokat, Oroszország vezet 26,5%-kal. A második a sorban Venezuela, a teljes volumen 12,2%-ával, majd az USA következik 11,8%-kal. Az adatok alapján megállapítható, hogy a Bitcoin iránti kereslet növekszik, és egyre fontosabb tényezővé válik a fejlődő országokban.

Heti tweet

Bitcoin Network

Heti mém

Bitcoin Network

A hét kripto-kifejezése

A kiterjesztett nyilvános kulcs (extended public key vagy xpub key) a hierarchikusan meghatározott (HD - Hierarchical Deterministic) tárcák  biztonsági eleme. A HD tárcák a „parent” (szülő) nyilvános kulcsokat terjesztik ki „child” (gyerek) kulcsokká. A kiterjesztett nyilvános kulcsok úgy képesek fogadó címeket generálni, hogy a privát kulcsot nem is ismerik, így ezek a nagy forgalmat bonyolító webáruházak számára különösen hasznosnak bizonyulnak. A kereskedőnek elég csak a kiterjesztett nyilvános kulcsot telepítenie a szerverre. A weboldal egyáltalán nem tartalmaz privát kulcsot, de minden egyes vásárláshoz egyedi címet képes létrehozni. A „kiterjesztett nyilvános kulcs” elnevezés azonban nem azt jelenti, hogy a kulcsokat meg kell osztani, ezek a kulcsok csak címek generálására használhatók. Ha a kiterjesztett nyilvános kulcsról más is tudomást szerez, a korábbi tranzakciók is láthatóvá válnak.

A kvíz megfejtése

Mit értünk “change” alatt a Bitcoin tranzakciók esetében?

A helyes válasz: "B"

A Bitcoin tranzakciók úgy mennek végbe, hogy a Bitcoinok elköltéséhez az input tranzakciók teljes egyenlegre szükség van. Ez azért van így, mert a tranzakció inputja nem osztható meg. Például, ha veszel valamit 2000 forintért, és egy 5000 forintos bankjeggyel fizeted ki, 3000 forintot kell visszakapnod. A Bitcoin tranzakciók pontosan így működnek. A tranzakció inputja 5000 forint, az output 2000 forint magáért a termékért, és 3000 forint pedig a visszajáró, vagyis a “change”. A Bitcoin tranzakciók így outputokat tartalmaznak, mind az új tulajdonos, mind pedig az aktuális tulajdonos számára, ez utóbbit nevezzük “change”-nek.

 

Köszönjük, hogy elolvastad a hírlevelet :)

Legyen szép heted!

MrCoin

Facebook Twitter Instagram Website

MrCoin

96 Kensington High Street, London, W8 4SG, UK

+36 1 655 5333

MrCoin örömmel válaszol a hello@mrcoin.eu e-mail címre érkező kérdéseidre.

Adatvédelem