December nyhetsbrev från Drömmarnas hus Öppna nyhetsbrevet i en browser.

December 2020

Det gick inte längre. Vi beslutade i november att pausa, i princip all verksamhet året ut. Personalen jobbar mestadels hemma med planering inför nästa år, olika årsredovisningar och liknande. Som tur var, så var vi/är vi alltså ganska nära terminsavslut och andra avslut. Kurser har tyvärr blivit avbrutna, men vi har ändå lyckats pausa, på ett smidigt sätt.

Vi skulle inviga Barnens Skulpturpark, med tre NYA skulpturer. Vi hade fler Cafékvällar att bjuda på. En julmarknad och ett par julfester. Några uppvisningar och vernissage. En hel del skolpedagogiskt i ute Skåne också... Vi får hoppas att vi kan ta igen dessa och andra förlorade arrangemang, under nästa år.
OJDÅ! Vi har ju inte heller firat vårt 30årsjubileum.....  Men vi känner HOPP inför nästa år. Tills dess, ta hand om dig själv och andra.

På DH Facebook och hemsida får du löpande uppdateringar.

/Red.

Populär After School gör juluppehåll

Då vi börjar närma oss slutet på höstterminen och jullovet snart stundar så drar det ihop sig till terminsavslut också för vår löpande verksamhet på Rosengårdsskolan.

Deltagande barn har varje tisdag koncentrerat arbetat i kreativa konstworkshops och under fredagarna har det dansats och utövats akrobatik och andra spännande cirkusövningar. Vi vill tacka alla fantastiska barn som varit med, hela skolan för ett himla fint samarbete och sist men inte minst Stiftelsen Momentum Malmö för att ni satsat på denna verksamhet! Vi ses nästa termin!

Att ”pausa” kvällskurserna är plågsamt. Det är så svårt att stoppa mitt i en kreativ process. Det känns precis som när någon sa till en att man måste sluta leka, när man var liten.

Det blir tomt, tråkigt och ödsligt.

Men alla pausade kvällskurser har fina berättelser, bilder och skapelser, som vi längtar efter att få visa upp eller fortsätta träna på, när ”pausen” är över.

Innan vi var tvungna att ”pausa” hann vi fråga några av ungdomarna och barnen vad de tycker att Drömmarnas Hus egentligen är.

Kreativ ekonomi

Vårt projekt ”Kreativ ekonomi” är också pausat, men vi hoppas kunna starta upp det någon gång under våren igen. Ett positivt mail från Nina, som läst om projektet i vårt nyhetsbrev, gav ny energi som ledde till ett digitalt möte mellan henne, oss på Drömmarnas Hus och vår samarbetspartner på Swedbank.

Nina, som är forskarassistent i Uppsala, berättade att de i Uppsala håller på att starta upp ett projekt för förebyggande arbete kring ekonomi hos barnfamiljer. Det var inspirerande att få utbyta lite erfarenheter och idéer med varandra, och vi försöker hålla kontakten framåt, då vårt ”Kreativ ekonomi” kickar igång igen.

Barnens skulpturpark

Den 24 och 25 november fick två av konstgrupperna i projektet äntligen göra sina efterlängtade produktionsbesök. Det blev riktigt roliga och spännande besök, varav det första spenderades i konstnärens Samaneh Reyhanis ateljé.

Hos Samaneh fick barnen prova på att arbeta med stenhuggeri och förstå processen bakom hur man skapar konst av sten. Gruppen fick även inblick i hur deras verk nu skalas upp (i Portugal), inför den kommande monteringen här hemma.

Dagen efter, fick Jakobs grupp se hur deras skulptur byggs samman, med hjälp av svetsning. Stort tack till Erik på KKV (Konstnärernas Kollektivverkstad), som visade oss magin bakom svetsning.

Nu pågår för alla tre grupper, den spännande väntan på att alla tre konstverk skall komma på plats...och det är inte så lång tid kvar nu! Fortsättning följer...

Skapande skola på Kirseberg

Under nio veckor har vi på Drömmarnas hus arbetat med två klasser, en gång i veckan på Kirsebergsskolan. Detta skapande skolaprojekt har utgått ifrån trygghet, samarbete, kreativitet och problemlösande.

En god grund för att skapa de bästa förutsättningar för ett kontinuerligt tryggt och kreativt lärande. Under dessa veckor har elevernas tolerans och samtycke testats och utvecklats. Vi har arbetat med att skapa långsiktiga vinster och kreativa uttrycksfulla lösningar, för att underlätta det dagliga arbetet för eleverna i dessa två klasser.

Prata Skapande Skola

Vi kan samarbeta med er kring Skapande skola, i hela regionen.

För er som är i skrivandets stund eller som funderar på framtida skapande skolaprojekt, så finns vi på Drömmarnas hus som vanligt tillgängliga, för att utveckla era idéer inför terminen 21/22. Vi hittar en tid som passar för möte på er skola. Eller, varför inte via Teams, Zoom eller helt vanlig telefon..!?!

Inför vårterminen har vi anpassat våra projekt, så att vi endast arbetar med en skola åt gången. De skolor som arbetar med oss, kan vara säkra på att vi i största mån gör det vi kan, för att motverka smittspridning av Covid19. Anser vi det nödvändigt, kommer vi även fortsättningsvis planera våra skapande skolaprojekt utifrån minskad smittspridning och största möjliga säkerhet, i samband med det kreativa skapande som genomförs med era elever.

Mer info och kontakt
facebook youtube instagram
Drömmarnas Hus

Frölichs väg 4, 213 68 Malmö, Malmö
Sweden 21236 Sweden

040-211 211
info@drommarnashus.se

Du får det här mejlet eftersom du eller någon annan registrerat dig på vår hemsida, eller på annat sätt varit i kontakt med oss. Du kan också välja specialutskick och få våra skolerbjudanden några dagar före detta nyhetsbrev.

Vi sparar enbart din mailadress i vårt lista.
Du kan när som helst avregistrera dig i länken nedan.

Avsluta prenumerationen