DAMANHUR

TEMPLES OF PEOPLES - 3.del

načrt prihodnosti TEMPELJ NARODOV

Drzen in ambiciozen projekt,

ki ga je leta 2005 predlagal ustanovitelj in duhovni vodja Damanhurja Falco Tarassaco. 

Njegova zamisel je ideja, da bi na prostoru, kjer se trenutno nahaja zapuščen kamnolom že več kot 60 let, zgradili Tempelj, ki bi ga posvetili kulturam in tradicijam vseh narodov.

Lokacija se nahaja čisto blizu Templjev Človeštva in Svetega gozda, saj je namen povezati vhode in prehode med vsemi področji.

Projekt se razvija in poziva k popolni okoljski obnovi starega rudarskega območja z gradnjo "parlamenta narodov", knjižnice, namenjene kulturi, tradiciji in tipičnim predmetom avtohtonih ljudstev iz vsega sveta, s prostori za meditacijo in kulturne dejavnosti ter prostori za gostoljubje in dobro počutje. 

Damanhurska filozofija daje velik pomen povezovanju, poznanem pod imenom "Popoli", ki predstavlja skrbnike odnosov do našega planeta. Ustanovitev parlamenta narodov pa bi s tem prispevala k srečanjem in izmenjavi med narodi.  

Po končani gradnji notranjih objektov projekt vključuje popolno obnovitev okolja z namenom, da se ponovno vzpostavi harmonija z obsežnim območjem gozdnatih predelov v okolici.. 

Delo, kot so Templji Človeštva in Tempelj Narodov, je ogromen finančni zalogaj in temelji na prispevkih donatorjev in posameznikov, ki bi želeli podpreti njihove projekte pri gradnji in projektiranju.

Za podrobnejše informacije o možnosti donacij lahko kontaktirate

Otaria Palma
Telefon: +39 0124 512236 
E-pošta: otaria@damanhur.org

Razlogi za širjenje ideje gradnje

V času velike dezorientacije sodobne družbe, izkušnje in tradicije avtohtonih ljudstev pa zelo pomembne za iskanje učinkovitih odzivov soočanja s kompleksnimi posledicami hitrih podnebnih sprememb, so razlogi za širjenje ideje gradnje. 
Že tisočletja so majhna domorodna ljudstva z vseh svetovnih kontinentov imela uravnotežen odnos z zemljo in globoke medosebne odnose, ki ustvarjajo trdne in podporne skupnosti. 
Tisočletno znanje spodbuja zavedanje, da je življenje sveto in da je vsako živo bitje medsebojno povezano. Samo dejanja, ki izhajajo iz tega razumevanja, lahko ustvarijo osnovo za trajnostni način življenja.
Razširitev teh načel vodi v preobrazbo kolektivne zavesti, ki je zdaj nujna za spreminjanje usode človeštva in razvoj sveta v trajnostni mir.
Da bi pospešili ta proces, je pomembno, da se predstavniki narodov in kultur srečujejo na posebnih mestih, ki so sposobna ustvariti resonančni učinek na planetu. 

Državljani Damanhurja živijo drugačno skupnost, zato je ravno Damanhur sveti prostor, kjer si lahko narodi, ki živijo duhovno skupnost, izmenjujejo ideje, rešitve in modrosti (Popollo).  Rezultate teh sestankov pa nato posredujejo svojemu ljudstvu.

V samo nekaj letih bi lahko to gibanje ustvarilo pomembne povezave po vsem svetu - povezave, ki so sposobne spremeniti kulturne paradigme in vrednote celotnega človeštva. 

Projekt Templjev narodov

se bo prav tako nahajal v notranjosti zemlje, na mestu srečanja 4 sinhronih linij (Synchronic Lines). To bo zgradba, ki bo navdušila ljudi s svojo obliko in izgledom.
Pomembno je, da so Templji narodov zgrajeni z rokami vseh barv ob prisotnosti predstavnikov skupnosti in vseh narodov, saj lahko le z bogastvom kultur in raznolikostjo komuniciramo z Zemljo. 
Ta tempelj bo prispeval tudi k obnovi okolja, saj se bo zgradil v dveh velikih jamah zapuščenega kamnoloma apna. 

 

Projekt
Prostor, kjer je bil kamnolom poplavljen, bo obnovljen, prva votlina bo pokrita z inovativno kupolo, prekrita s foto voltaičnimi paneli, ki zagotavljajo 500 kw energije. 
V prostorih bo tudi amfiteater z več kot 1.000 sedeži. Del prvotne stene kamnoloma bo ostal nedotaknjen, da se ustvari poseben akustični in energetski učinek. 
Tempelj narodov bo imel tudi knjižnjico svetih in duhovnih besedil, inovativnih prostorov za umetnost in raziskave ter prostore rezervirane za različne narode tega planeta.

POVZETO po virih iz Damanhurja:

www.thetemples.org/en - Templji človeštva

www.damanhur.org/en/spiritual-vision/secular-spirituality - Tempelj narodov

DAMANHUR SLOVENIJA

ČE BI RADI IZVEDELI VEČ O DAMANHURJU IN AKTIVNOSTIH DAMANHURJA V SLOVENIJI, PROSIM KONTAKTIRAJTE DAMANHURSKI CENTER TECO SLOVENIJA.

kontakt: 040-823-337     mail: teco@damanhur.net      FB: Damanhur Slovenija

DOTIK SREČE, Mateja Gorič s.p. & CART, Stanislava Martinšek Murgelj s.p.

041-76-77-59

marec, 2019

MailerLite