DNEVNI NEWSLETTER

15.4.2018

PKR 2018 – Dan 4

Poslednjeg dana Prolećne kardiološke radnionice imali smo priliku da kroz interesantne prikaze slučajeva saznamo nešto više o stanjima koje nas navode na dijagnozu STEMI (jasan bol u grudima i ST elevacija na elektrokardiogramu), a gde perkutana koronarna intervencija nije terapijsko rešenje (MINOCA, miokardni most, koronarni vazospazam).

Predavači iz Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine predstavili su kompleksne i interesantne prikaze slučajeva svojih pacijenata gde je u fokusu bila ehokardiografija kod veštačkih valvula.

Primena multimodaliti imidžinga analizirana je u različitim kategorijama pacijenata (kod kardiomiopatija, koronarne bolesti i inflamatornih bolesti miokarda i periokarda), dok su u dve sesije „Hajde da pričamo o...“ učesnici imali priliku da slušaju i diskutuju o akutnoj srčanoj slabosti i ventrikularnim poremećajima ritma.

Izdvojili bismo još jednu sesiju koja se nije našla u našem redovnom naučnom programu, ali je popularni gostujući predavač zasmejao sve slušaoce do suza – „24 otkucaja sa Zoranom Kesićem“.

Atraktivan i interaktivan program, insistiranje na praktičnom znanju, prikazima slučajeva pacijenata i diskusiji sa slušaocima, prenos sesija uživo uz „sabiranje“ utisaka i kratak osvrt na prethodni dan preko video newslettera - ovo su neke od naših tendencija da iz godine u godinu budemo sve bolji i pratimo svetske trendove. Ovome u prilog govori preko 600 učesnika koliko je zabeležila „Prolećna kardiološka radionica“ ove godine na Kopaoniku.

DAN 3

Fotografije i video snimci biće dostupni u narednom periodu na 

www.medicinskaradionica.rs

MEDUPDATE

Jurija Gagarina 26A/6

11070 Novi Beograd

Srbija