Turun NMKY - YMCA Turku

Empowering young people Since 1893

Uutiskirje 5/2023

  

Tämä uutiskirje sisältää:

  • Naskalit voittoon kansainvälisessä kuorokilpailussa
  • Pansio-Jyrkkälä ja Nummi-Halinen suuralueilla käynnistyy pilotti lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi
  • Pelikentiltä rauhanrakentajiksi - nuoret yhteiskunnallisina vaikuttajina
  • Turun NMKY:n seniorikuoro juhlii kolmekymppisiä
  • Turun NMKY esillä Turun Taiteiden yössä 17.8.2023
  • Sinustako Aino-kuorolainen?
  • Viidet häät & yhdet hautajaiset - Turun musiikinystävien konsertti 30.7.2023

Mieskuoro Naskalit voitti Grand Prix:n Bratislava Choir Festivalilla

Turun NMKY:n Mieskuoro Naskalit matkusti torstaina 8.6.2023 Slovakiaan Bratislava Choir Festivalin kuorokilpailuun 37 laulajan voimin. Tuomaristo palkitsi Naskaleiden kilpailuesityksen Gold Prize ja Grand Prix -palkinnoilla kilpailun korkeimmilla pisteillä 98/100.

Slovakian Bratislavassa 8.–11.6.2023 järjestettäviin Bratislava Choir Festivalin kuorofestivaaleihin osallistui kaikkiaan 11 kokoonpanoa eri puolilta Eurooppaa. Kilpailun tuomariston muodostivat Scott Ferguson Yhdysvalloista sekä slovakialaiset Milan Kolena ja Blanka Juhaňáková.

Kuorokilpailun osallistujat saivat valita itse ohjelmistonsa, joista vähintään yhden kilpailukappaleen oli oltava täysin a cappella. Naskaleiden kisaohjelma sisälsi 4 kappaletta: Mikko Sidoroffin Aurinkolaulu: Aamuyö, Leevi Madetojan Valkeat kaupungit, James L. Stevensin ja Anthony Bagleyn sovitus Lowell Masonin Nearer My God to Theestä sekä Clay Hinen sovitus Harold Arlen kappaleesta It’s Only a Paper Moon. Naskaleiden kilpailuohjelmisto oli 100 % a cappella. Lue lisää...

Pansio-Jyrkkälä ja Nummi-Halinen suuralueilla käynnistyy pilotti lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi

Turun Kaupungin Liikuntapalvelut ja Turun NMKY käynnistää syksyllä yhteisen pilotin, jonka keskeisenä tavoitteena on edistää lasten ja nuorten harrastamista, lisätä yhteisöllisyyttä, tukea perheiden hyvinvointia sekä edistää asuinalueiden tasapainoista kehitystä Pansio-Jyrkkälä ja Nummi-Halinen suuralueilla. Toimintaan sisältyy päiväkotivierailuja, harrastustoimintaa, loma-ajan toimintaa sekä perhetapahtumia alueilla. Toimenpiteitä on kohdistettu alueille, joissa harrastuneisuus on vähäisempää ja harrastamiseen ja hyvinvointiin on tunnistettu enemmän haasteita. Toiminta on osa Yhteisöllinen Turku -kärkihanketta ja Liikkuva Turku toimenpiteitä.

"Lähdemme mielenkiinnolla ja innolla mukaan pilotoimaan toimintaa, joka on osa Turun kärkihanketta. Työssä tavoitamme tehokkaasti meidän toiminnan kohderyhmä ja työmuodot ovat  arvojemme ja strategiamme mukaisia" kuvailee pääsihteeri Satu Alanen pilottiin tarttumista.

Pelikentiltä rauhanrakentajiksi – Nuoret yhteiskunnallisina vaikuttajina

Pelikentiltä rauhanrakentajiksi -toiminnassa nuoret kokoontuvat yhteen, keskustelevat ajankohtaisista asioista sekä suunnittelevat ja toteuttavat tapahtumia. Toiminta tarjoaa nuorille mahdollisuuden saada äänensä kuuluviin sekä toimia itselle tärkeiden asioiden puolesta.

Nuoret järjestävät tapahtuman syyskuussa osana YK:n Nuorten rauhanviikkoa. Tapahtuman tavoitteena on lisätä nuorten tietoisuutta oikeudenmukaisuudesta sekä ehkäistä väkivaltaa. Tapahtumassa nuoret pääsevät kokeilemaan nuorten väkivaltaa käsittelevää pakohuonepeliä, testaamaan tietojaan tietovisassa tasa-arvosta sekä kertomaan ajatuksiaan siitä, mitä rauha heille merkitsee. Lue lisää...

Oon kolmekymppinen, kolmekymppinen...

Turun NMKY:n Seniorikuoro juhlii tänä vuonna 2023 perustamisensa 30-vuotista taivaltaan.

Kuoro perustettiin jatkeena Turun NMKY:n Mieskuorolle, kun laulunjohtajan pesti vaihtui Lauri Karttusesta Jukka Pietilään. Jukka halusi tultuaan laulattaa jokaisen kuorolaisen, tietääkseen millaista materiaalia porukasta löytyy. Kaikille silloisille kuorolaisille ei koelaulatus maistunut ja kun näytti siltä, että olisivat jääneet tyhjän päälle laulamisen suhteen, lupautui Lauri Karttunen johtajaksi tälle joukolle. Joukosta muodostettiin uusi kuoro vuonna 1993, nimekseen kuoro sai Turun NMKY:n Seniorikuoro.

Jukka Pietilä myös katsoi muutamien laulajien iän tai muun syyn takia sopivan laulutaidoltaan paremmin muualle kuin hänen johtamaansa Mieskuoroon ja myös tästä joukosta miehiä liittyi Seniorikuoron riveihin. Hallinnollisia tehtäviä lähti vetämään Väinö Kaukonen ja keittiön kahvisiskoja patisteli Anja Kaukonen.

Lauri Karttunen johtikin kuoroa lopulta noin 10 vuotta ja laulajamäärä kasvoi niin Mieskuorosta siirtyvistä kuin muuallakin aiemmin laulaneista kuoroveljistä. Kuoro matkusteli keväisin ahkerasti jo silloin ja kierrettyä tuli Norjat, Virot, Venäjät, Ruotsit, Puolat ja Suomen paikkakunnatkin tuli koluttua sieltä ja täältä. Toki matkat ajan myötä ovat jonkin verran lyhentyneet, johtuen laulajien ikääntymisistä, mutta edelleen perinteisesti jonnekin laulukauden päätteeksi mennään yhdessä. Viimeksi käytiin katsastamassa saaristo melkein Ahvenanmaata myöten vuonna 2022. Lue lisää...

Turun NMKY esillä Turun Taiteiden yössä 17.8. 2023

Turun NMKY - YMCA Turku on mukana osana Turussa 17.8. 2023 järjestettävää Taiteiden yö -tapahtumaa. Taiteiden yö on koko taidekentän, kaikkien toimijoiden ja yleisön yhteinen tapahtuma. Tapahtuman monipuolista ohjelmaa järjestetään sisätiloissa ja ulkona katukuvassa. 

Turun NMKY esittelee ja osallistaa yleisöä monipuoliseen toimintaansa Turun Kaupunginteatterin viereisellä suurella "hämähäkkitontilla" klo 15-21. Tule mukaan osallistumaan, näkemään ja kokemaan ja tietenkin tapaamaan namikaväkeä!

Konsertteja:

   

Pssst.. Haluat varmasti seurata vilkasta toimintaamme ja kommelluksia myös kuvina. Instagramista meidät löytää nimellä ymcaturku

Turun NMKY - YMCA Turku

Sirkkalankatu 27
20700 Turku
www.ymcaturku.fi

Saat tämän viestin koska osoitteesi on Turun NMKY:n jäsen- tai yhteistyörekisterissä

Peruuta tilaus

MailerLite