Leto je okrog, zabojčkovih počitnic je konec!

Zabojčkove sveže novice

Dan se optimistično daljša, kmalu bomo previdno spraševali naše primorske kmetje - že imate kaj svežega pomladanskega?

Da pa preživimo še ta mesec ali dva, nam pomagajo kmetje, kjer je zima malce milejša.

Čas čezmejnih prijateljstev

Ekološko razmišljujoči po naravi reči nismo prav zagreti za čezmejno trgovino - najprej pojémo pri sebi doma, šele potem iščemo v najbližji okolici. Zdaj je čas za čezmejno sodelovanje, domačih pridelkov je že precej manj.
Tako smo povprašali naše kmetje v okolici Padove, koliko česa imajo, oni in njihovi italijanski partnerji. Imajo, imajo, poglejte si ponudbo (nekaj malega pa omenjamo tudi tule spodaj).
Takile so, naši italijanski partnerji (levi trije, desna dva pa zabojčkarja). S začetnega sestanka pred leti.

Raznih barv in oblik

Imamo vse to, kar pričakujete od spodobne zime (le snega nimamo). Imamo solate in radiče in brokolije in cvetače, vse, kar raste pod zemljo in to, kar raste nad njo - v tem letnem času, se razume.

Imamo pridelke za bolj zagnane ustvarjalce hrane, kardij je tak, ki surov ni kaj prida; pa kot noč temen ohrovt; kot polrdeča zarja rdeče pomaranče in nenazadnje ter nenakoncu granatna jabolka. 

In še mnogo drugega, poglejte in naročite!

Zahvala za dobre želje

Veseli, res veseli veseli smo bili vaših voščil in lepih želja ob božiču in novem letu. Res je lepo delati nekaj, kar vam polepša življenje. Hvala!

Nikoli ne ostanite brez hrane

Če bi radi pojedli več dobre zelenjave in sadja, je najlaže, če se naročite na abonentske zabojčke. Mali sadni + mešani srednji zabojček vam prinese že kar lepo količino pridelkov.

Naročite abonentski zabojček  in nikoli ne ostanite brez dobre hrane (seveda pa ga lahko kadarkoli za krajše ali daljše obdobje ali bognedaj za vedno odpoveste).

Po prevratniških praznikih se je v vrste zabojčkarjev spet naselil mir in spokoj - ponedeljki so spet ob ponedeljkih, četrtki so spet ob četrtkih, zabojčke bomo lahko dostavljali na prave dneve.

Skoraj prepričani smo (če berete te vrstice čisto do konca sporočila, ste že taki), da bo vaš zabojček polepšal vaš teden  - le še naročite ga!

vaši s soncem obsijani zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.