Samsung Galaxy S10 modell beépített kriptotárcával fog megjelenni. Nézd meg a böngészőben
Kezdőoldal Bitcoin ATM GYIK Hírlevél archívum

"A Bitcoin egy olyan digitális valuta, amelynek kínálata ismert és korlátozott, nyílt globális hálózaton működik, és nem áll politikusok irányítása alatt. Az amerikai dollár pedig egy olyan digitális valuta, amelynek kínálata ismeretlen és korlátlan, szigorúan korlátozott, terület-alapú hálózaton működik, és politikusok irányítják.”  ~ Erik Voorhees

A piac alakulása

A kriptotélben a medvék nem alszanak. A múlt hét nyugodt volt, egészen hétfő reggelig, amikor az árfolyamok esni kezdtek. A Bitcoin árfolyama 4.6%-kal alacsonyabb, az Ether pedig 8%-kal. A Litecoin árfolyama 6%-ot, a Bitcoin Cash pedig 11%-ot esett.

A kriptovalutához kapcsolódó témákban szervezett konferenciák és a kriptoiparban dolgozó emberek száma folyamatosan növekszik.  A múlt héten is számos eseményt és konferenciát rendeztek kriptovaluta-témában, ilyenek voltak például a Davosban, a World Economic Forum kísérőrendezvényeként megrendezett Blockchain Economic Forum, a Bitcoinhoz kötődő Unconfiscatable Conference  az USA-ban, Las Vegasban, és a Binance Conference Szingapúrban.

A 2017 év végi kriptovaluta-felhajtás idején rengeteg csaló projekt látott napvilágot. Mára azonban a kriptopiac sokkal egészségesebb, akár még az egy évvel ezelőtti állapotához képest is. A medvepiac kiszűrte a jó projekteket, mindenki hasznára. Azok, akik még mindig lelkesednek, és elkötelezettek a kriptovaluták iránt, folytatják a termékek és platformok fejlesztését.

Nézd meg a legfrissebb Bitcoin árat!
Heti kvíz

Mi a Bitcoin tesztnet?

  1. Egy speciális hálózat, amely már jóval a Bitcoin hálózat elindulása előtt létezett
  2. A nem hitelesített tranzakciók összessége
  3. Egy párhuzamos Bitcoin hálózat, amely tesztelési célokat szolgál

A helyes válaszért görgess a hírlevél aljára!

A hét legfontosabb hírei
Az Ethereum fejlesztői mostantól Daiban is kaphatják a fizetésüket

Az Ethereum fejlesztői mostantól akár DAI-ban is kérhetik a fizetésüket. Az egyik fejlesztő, Alex van de Sande a Twitteren posztolta, hogy a múlt héten őt érte az a megtiszteltetés, hogy az első, DAI-ban fizetett fejlesztő lehet. Kezdetben az Ethereum fejlesztői Bitcoinban kapták a fizetésüket, majd 2015 és 2016 során áttértek az Etherre. Az indok, amiért az Ethert DAI-ra cserélték, az Ether folyamatosan csökkenő árfolyama volt. Egy DAI egy stabil kriptovaluta, amely 1 USD-t ér, és amely mögött az Ether áll. A DAI stabilitását nem a dollár-oldal hanem a kriptovaluta-oldal adja. A DAI token mögött álló Ether mennyisége egy algoritmus alapján változik, a Dai dollárhoz viszonyított értékének függvényében.

Beépített hardver tárca a Samsung S10 telefonban

Számos forrás kiszivárogtatta, hogy a Samsung Galaxy S10 modell beépített kriptotárcával fog megjelenni. A sorozatos mobilos kiszivárogtatásáról ismert Benjamin Geskin fotókat osztott meg a kiadás előtt álló telefonon lévő Blockchain KeyStore-ról, ami kriptotárcaként fog funkcionálni. A képekről úgy látszik, hogy az új elem egyelőre csak az Ethert fogja támogatni. Ugyanakkor, egy másik forrás azt állította, hogy a Galaxy S10 beépített kriptotárcája a Bitcoint, az Ethereumot és a Bitcoin Cash-t is támogatja. A Samsung Galaxy S10-et egy San Franciscóban megrendezésre kerülő eseményen mutatják be február 20-án, de a tényleges megjelenés pár héttel későbbre várható.

Az EOS Lynx tárcán már Carbon Stablecoinnal is kereskedhetünk

A 2018 augusztusában megjelent első EOS mobiltárca, az EOS Lynx a közelmúltban bevette a portfóliójába a Carbon USD (CUSD) stablecoint. Az EOS Lynx tárca nemcsak az EOS tranzakciókat engedi, hanem ingyenesen lehetővé teszi az összes olyan tokennel való kereskedést is, amely az EOS blokkláncon épült. A CUSD az első olyan stabil kriptovaluta az EOS blokkláncon, amely 1:1 arányban megfeleltethető a mögötte álló amerikai dollárnak. A Lynx felhasználói mostantól közvetlenül a Lynx tárcán vásárolhatnak Carbon USD-t és át is válthatják másik coinra, de csak azután, hogy igazolták a személyazonosságukat, és összekötötték a bankszámlájukat a Lynx tárcával. Az EOS blokkláncon a felhasználók nem rendelkeznek tárca-címekkel, ehelyett külön felhasználóneveket használnak, amelyeket a tárca első alkalmazásakor meg kell vásárolniuk.   

A LocalBitcoins adathalász támadás áldozatává vált

A Bitcoin peer-to-peer kereskedés vezető oldala, a LocalBitcoins bejelentette, hogy a múlt héten egy biztonsági rést kihasználó támadás érte. Az adathalász támadás során a hekkerek átvették az irányítást a LocalBitcoin fórum oldalán, és a felhasználókat egy hamis LocalBitcoins oldalra irányították, ahol a belépési adatokat próbálták megszerezni, majd egy egyszerhasználatos jelszót kértek a kétfaktoros azonosításhoz (2FA). A hekkerek 6 különböző felhasználótól összesen 7,9 BTC-t tudtak megszerezni, ami körülbelül 28 000 dollárt ér. A LocalBitcoins azonnali intézkedésként leállította a fórumot és átmenetileg felfüggesztette a tranzakciókat a platformján. Habár a LocalBitcoins egy peer-to-peer tőzsde, mégis tárolja a Bitcoinjaidat, ezért inkább fontold meg olyan tőzsdék használatát, amelyek nem tárolják a Bitcoinokat, és nem is tudnak hozzájuk férni.

A Trust tárca csatlakozik a Binance-hoz

A Trust tárca beolvad a hamarosan megjelenő Binance DEX-be (Decentralized Exchange - decentralizált tőzsde) és felveszi portfóliójára a Binance coint (BNB). Az Ethereumot és emellett még több mint 20 000 Ethereum alapú tokent (ERC20, ERC223, ERC721) is támogató mobiltárca 2017 novemberében jelent meg. Segítségével a decentralizált alkalmazásokhoz is hozzá lehet férni. A Binance 2018 júliusában vásárolta fel  a Trust tárcát, ami mostanában indította be a legnagyobb kriptovaluták (Bitcoin, Litecoin, Bitcoin Cash, Dash) támogatását. Jelenleg 15 különböző coint jegyez. A Trust tárca bejelentette, hogy hamarosan kiadja az asztali és hardver verzióját is.

A Ripple piaci kapitalizációja túl van értékelve?

A kriptovaluták elemzésével foglalkozó Messari cég egy tanulmányban azt állítja, hogy a Ripple, ami a második legnagyobb kriptovaluta, kb. 6 milliárd dollárral magasabbra teszi a piaci kapitalizációjának értékét a valóságnál. A piaci kapitalizációt a forgalomban lévő kínálat és az ár szorzata adja meg. A Messari állítása szerint a Ripple forgalomban lévő kínálatának csak egy része érhető el, mivel a többi letétbe van helyezve és az emberek nem kereskedhetnek vele. A cég azzal érvel, hogy a 41 milliárd forgalomban lévő XRP tokenből 19,2 egyáltalán nem likvid, ezért nem is képezik részét a forgalomban lévő kínálatnak, és így hamisan növeli a piaci kapitalizáció értékét.   A tanulmányt író kutató több halálos fenyegetést is kapott Ripple-támogatóktól annak ellenére, hogy többször kérte a Ripple képviselőit, hogy cáfolják a feltételezéseket.

Heti tweet
Heti mém
A hét kripto-kifejezése

A bálnák azok a nagy mennyiségű kriptovalutával rendelkező egyének vagy csoportok, akik a vagyonukon keresztül képesek manipulálni a kriptopiacot. A bálnák a „nagy halak” abban az óceánban, melyet metaforaként használunk a kriptovaluták gazdasági rendszerére.

A kvíz megfejtése

Mi a Bitcoin tesztnet?

A helyes válasz: C.

A Testnet egy alternatív Bitcoin hálózat, amelyen a Bitcoinhoz kapcsolódó alkalmazásokat tesztelik. A Testnet coinjai különböznek a jelenlegi Bitcoinoktól, és nincs értékük.

Köszönjük, hogy elolvastad a hírlevelet :)

Legyen szép heted!

Üdv:
MrCoin
hello@mrcoin.eu
+36 16 555 333
MrCoin

96 Kensington High Street, London, W8 4SG, Egyesült Királyság

Adatvédelem

Nem akarsz újabb emaileket kapni?

Unsubscribe