A Bitcoin biztosítja a világon először az érték szabad áramlását.
www.mrcoin.eu

MrCoin

A kripto-világ heti hírei

A Bitcoin értékét az emberi részrehajlás szembeni ellenállóképessége adja. ~ Elaine Ou, a Global Access blokklánc mérnöke

A piac alakulása

BTC: €5,706.59 | 1.57% az előző héthez képest

ETH: €198.63 | -0.25% az előző héthez képest

BCH: €469.94 | 18.03% az előző héthez képest

LTC: €53.01 | 7.46% az előző héthez képest

A kriptopiac a múlt hét folyamán nagyjából ugyanazt a szintet tartotta. A teljes piaci kapitalizáció 2,01%-kal, 192,35 milliárd euróra emelkedett. A korábbi egy héthez képest sem a Bitcoin, sem az Ether mozgása nem volt jelentős. A Bitcoin árfolyama 1,57%-os emelkedés után 5 706,59 eurót ér, az Ether pedig 0,25%-kal 198,63 euróra erősödött, a múlt hét legjobban teljesítő kriptovalutái pedig a Bitcoin Cash és a Ripple voltak.  A Bitcoin Cash 18%-kal lett erősebb, miután bejelentették, hogy a bányászeszközöket gyártó Bitmain elsődleges részvény-kibocsátási kérelmet nyújtott be. A Bitmain birtokában több mint 1 millió Bitcoin Cash van, míg a teljes BCH kínálat alig több mint 17 millió coin.

Az utóbbi két hónap során a Bitcoin árfolyama az 5500-6500 eurós sávban mozgott. A világszintű elfogadottság érdekében az iparág sokat tett, ide értve például az amerikai Coinbase által kibocsátott index alapot. A Baidu, a Google kínai megfelelője kiadta a közeljövőben megjelentetni tervezett blokkláncáról szóló publikációt. A Goldman Sachs támogatását élvező,  kriptovalutákkal foglalkozó pénzügyi vállalat, a Circle, kiadta az amerikai dollárhoz kötött, saját stablecoinját, a USD Coint (USDC). Mindezek a hírek azt mutatják, hogy az intézményi befektetők egyre jobban érdeklődnek a kriptovaluták iránt, és úgy tűnik, hogy készen állnak kiépíteni azt az infrastruktúrát, ami az ebbe a világba való belépéshez szükséges. Összefoglalva tehát, a kriptopiacra egyre több figyelem irányul, és napról napra elterjedtebbé válik.

Heti kvíz

Mikor jelent meg a Bitcoin hálózat?

  1. 2009. január 3
  2. 2008. október 31
  3. 2009. január 12

A helyes válaszért görgess a hírlevél aljára!

A hét legfontosabb hírei

Reddit

A Google véget vet a kriptovaluták reklámozási tilalmának

A Google bejelentette, hogy feloldja a júniusban bevezetett, a kriptovaluták reklámozására vonatkozó tilalom egy részét. Ahogy a kriptovaluták egyre népszerűbbé váltak és egyre több izgalmat és vagyont generáltak, úgy nőtt a csalással érintett termékek és szolgáltatások száma is. A korlátozás célja az volt, hogy a fogyasztókat megvédjék az elsődleges coin kibocsátásoktól (ICO - initial coin offering), amelyek egyébként még mindig nem engedélyezettek, de a szabályozott tőzsdék reklámozhatnak a Google oldalain az USA-ban és Japánban. Az októberben életbe lépő frissített hirdetési irányelvek szerint a reklámozóknak hitelesíttetniük kell magukat, ha hirdetést szeretnének kihelyezni.

Telegram

A MetaMask mostantól támogatja a Ledger hardver tárcákat is

A múlt hónapban a MetaMask bevezette a Trezor hardver alapú tárcák támogatását, és mostantól ezt a támogatást kiterjesztették a Ledger hardver tárcákra is. A MetaMask a Chrome alkalmazása, amelynek segítségével a böngészőn keresztül lehet Ethereum tranzakciókat lebonyolítani és Ethereum dAppokba belépni, ezért az Ethereum felhasználók már nagyon várták a MetaMask és a Ledger integrációját.

Így a felhasználók biztonságos és megbízható módon használhatják az Ethereum dAppokat a hardver alapú tárcáikkal. A hot tárcák kényelme kombinálva a hardver tárcák biztonságával tovább növeli a bizalmat és a biztonságot az Ethereum dApp alkalmazások elfogadása iránt.

Reddit

Viszlát fiat pénz, üdv Satoshi!

A múlt héten a titkosítást előtérbe helyező Samourai Bitcoin tárca bejelentette, hogy a jövőben nem fogják a Bitcoin egyenlegeket fiat pénzben kiírni, csak Bitcoinban, vagy a Bitcoin legkisebb egységében, Satoshiban. A Samourai tisztában van azzal, hogy ez a változás az ügyfelek részéről is némi plusz erőfeszítést fog igényelni, sőt, arra is számítanak, hogy néhányan másik tárcára térnek majd át, azonban a cég hisz abban, hogy ez a váltás szükséges a megfelelő mentális keretek megteremtéséhez. A felhasználók továbbra is használhatják a Samourai Wallet másik alkalmazását, a Sentinel Watch Only-t, amelyen fiat pénzben követhetik nyomon a tárcájuk alakulását és az aktuális egyenlegüket.

Telegram

Megjelent az első Blockchain.com kutatás

A Blockchain.com kriptovaluta-cég a blokkláncok fejlődését és a világra gyakorolt hatását vizsgálja. Nemrég ki is adták az első jelentést, amely a stablecoinokkal foglalkozik, és mélyreható elemzésben mutatja be a már működő, és a még fejlesztés alatt álló projekteket. A stablecoinok olyan kriptovaluták, amelyek az áringadozások minimalizálására jöttek létre, és egyre fontosabb részét képezik a kriptovaluta-ökoszisztémának. A The State of Stablecoins (A stablecoinok helyzetelemzése) című jelentés elsőként tekinti át mind az 57 stablecoin erősségeit, eredményeit, és a velük kapcsolatos aggodalmakat.

Bitcoin Mining

A BitTorrent bevezeti a Tron tokeneket

Nemrég a blokkláncokkal foglalkozó Tron start-up cég felvásárolta a BitTorrent decentralizált fájlmegosztó protokollt, és a Tron Foundation azóta a Project Atlas nevű projekten dolgozik, aminek célja a BitTorrent összekapcsolása a Tron blokklánccal. A BitTorrentre fájlokat feltöltő és a fájlokat tároló felhasználók a „seeder”-ek, egészen mostanáig nem voltak semmivel sem ösztönözve arra, hogy fájlokat töltsenek fel, de a Project Atlas kezdeményezéssel a seederek Tron tokeneket kapnak cserébe a feltöltésért, tárolásért és megosztásért, ami gyorsabb letöltéseket fog eredményezni. A BitTorrent új funkciója visszafelé kompatibilis, és mind asztali, mind pedig mobileszközökre telepíthető lesz.

Coinbase Bundle

Az egyik legmeghatározóbb amerikai kriptotőzsde, a Coinbase a kriptovilágba újonnan belépőket megszólító termékekkel állt elő. Ezek közül az első a Coinbase Bundle, amely a Coinbase kínálatában megtalálható öt kriptovaluta egyetlen tranzakcióban történő megvásárlását teszi lehetővé. Az ügyfelek egy öt kriptovalutából álló csomagot vehetnek mindössze 25 dollárért. Megindult a Coinbase market tracker nevű oldala is, amely a piaci kapitalizációjuk alapján rangsorolt 50 legnagyobb kriptovalutát követi nyomon. Fentieken kívül a Coinbase még egy oktatási portált is megjelentetett azoknak, akik még csak most ismerkednek a kriptovaluták világával. A cég azt tervezi, hogy egy új folyamatot alkalmazva, egy Google Formon keresztül leadott jelentkezéssel összegyűjti az összes olyan kriptoeszközt, amely megfelel az ő követelményeiknek.

Heti tweet

Bitcoin Network

Heti mém

Bitcoin Network

A hét kripto-kifejezése

Bitcoin Network

A blokkláncok az alkalmazások új generációja számára nyitottak utat. A decentralizált alkalmazások (röviden Dapps) olyan nyílt forráskódú alkalmazások, amelyekben az adatokat egy nyilvános blokklánc tárolja. Ez azt jelenti, hogy a Dappok független, a világ minden táján működő, elosztott számítógépeken futnak. A Dappoknak olyan felületük van, amelyen keresztül a felhasználók közvetlenül - központi szerver vagy közvetítők nélkül - léphetnek kapcsolatba egymással. Például, az OpenBazaar az eBay vagy az Amazon decentralizált változata. Ezen az oldalon az eladók és a vevők közvetlenül léphetnek kapcsolatba egymással.

A kvíz megfejtése

Mikor jelent meg a Bitcoin hálózat?

A helyes válasz: "A"

A Bitcoin hálózat 2009. január 3-án került nyilvánosságra. A 10 éves évfordulót 2019 januárjában ünnepeljük.

 

Köszönjük, hogy elolvastad a hírlevelet :)

Legyen szép heted!

MrCoin

Facebook Twitter Instagram Website

MrCoin

96 Kensington High Street, London, W8 4SG, UK

+36 1 812 22 50

MrCoin örömmel válaszol a hello@mrcoin.eu e-mail címre érkező kérdéseidre.

Adatvédelem