2020-ban már több, mint 25000 francia kiskereskedőnél fizethetünk majd Bitcoinnal Nézd meg a böngészőben

“A Bitcoin interneten történő megjelenése  valódi esélyt teremt arra, hogy elérhessük az internet eredeti ígéretének magvalósulását, vagyis a szólás, a kereskedelem és a pénzügyek szabadságát. ~ Kim Dotcom, vállalkozó

A piac alakulása

A kriptovaluta-piac számára a múlt hét meglehetősen viharos volt. A teljes piaci kapitalizáció óriásit, 33 milliárd dollárt csökkent az addigi 222 milliárd dolláros szintről. Múlt kedden a Bitcoin árfolyama 1000 dollárt zuhant mindössze 30 perc alatt, és még a 8380 dolláros szint alá is süllyedt többször. Ebben az évben ez volt a Bitcoin harmadik legnagyobb napi esése. Jelenleg 7885 dollárt ér egy Bitcoin, ami június 12. óta a legalacsonyabb ár. Az összes altcoin az év legmeredekebb zuhanását tapasztalta meg: az Ether 10%-ot csökkent, 179 dollárra, a Ripple pedig 16%-ot esett 0.23 dolláros szintre, de hamar helyreállt, jelenleg 0.25 dollárt ér.  A stablecoinok közé tartozó Tether csak nyert a piaci krachból és piaci kapitalizációja alapján számolva rövid ideig felugrott a 4. helyre a legnagyobb coinok listáján, maga mögött hagyva a Bitcoin Cash-t és a Litecoint. A kereskedők a Tethert fedezetként használják, mely megvédi őket a kriptovaluták zuhanó árfolyamától. Ugyan az árfolyamok jelentősen csökkentek, a kriptoközösség higgadtságra int és azt javasolja, hogy hosszútávú perspektívában nézzük a történéseket,vagyis nem érdemes a napi, heti és havi adatokon aggódni, inkább csak a hosszú távú teljesítményre kell koncentrálni, tekintettel például arra, hogy a zuhanások ellenére az év eleje óta az árak megkétszereződtek.  

Az  Arcane Research szerint a Bitcoin határidős piac negatívan befolyásolja a Bitcoin árfolyamát. A határidős piacon ugyanis a kereskedők a Bitcoin jövőbeli áráról spekulálnak. Az Arcane Research elemzői közelebbről is megvizsgálták a számokat, és arra jutottak, hogy a Bitcoin árfolyama már azelőtt elkezd esni, hogy a határidős szerződésekre vonatkozó szerződés lejárna a chicagói CME (Chicago Mercantile Exchange) tőzsdén. A CME 2017 decemberében kezdte a Bitcoin határidős ügyletek lebonyolítását. A kereskedők az azonnali és a határidős ár közötti különbséget kapják meg vagy fizetik ki. Ha a határidős ügyletre vonatkozó szerződésben az áll, hogy a Bitcoin árfolyama bizonyos árszint (pl. 8500 dollár) alá csökken, sok kereskedő ösztönözve érezheti magát, hogy manipulálja a Bitcoin árfolyamát a saját vesztesége csökkentése érdekében. 

Nézd meg a legfrissebb Bitcoin árat!
Heti kvíz

Mi az a Bitcoin "Vanity address”?

  1. Újra felhasználható, rejtett Bitcoin cím
  2. Papírra nyomtatott Bitcoin cím
  3. Személyre szabott Bitcoin cím, amely ember által olvasható karaktereket tartalmaz

A helyes válaszért görgess a hírlevél aljára!

Tetszik a hírlevelünk? Oszd meg barátaiddal!
A hét legfontosabb hírei
Küszöbön áll a kriptovaluták szabályozása Ukrajnában

Az ukrán kormány a tervek szerint legalizálná a kriptovalutákat, vagyis kiemelné őket a „szürke zónából.” Ukrajna digitális átalakulásért felelős minisztere bejelentette, hogy a kriptovaluták legalizálása prioritást élvező feladat, mivel bár jelenleg sem minősülnek illegálisnak az országban, törvényessé tételük adózási szempontból is hasznot jelent majd az ukrán kormánynak. A kriptovaluták legalizálása mellett Ukrajna azt is tervezi, hogy a közérdekű nyilvántartásokat és dokumentumokat egy “nyilvános elosztott főkönyvre” helyezi át, amely a kormány kezelésében áll majd. Az új szabályozás kifejezett céljai között említi a minisztérium, hogy meg akarják vele könnyíteni a kriptovállalatok számára a banki szolgáltatásokhoz való hozzáférést, és több tőkét is vonz a szabályozott token-eladásokon keresztül. A minisztérium közleménye hozzáteszi: a jogbizonytalanság miatt a kriptovalutával foglalkozó cégeknek számos nehézséggel kell megküzdeniük, miköben az iparág nagy része a szürke gazdaság része. Az új szabályozással azt is remélik, hogy a digitális gazdaság felfutásával több külföldi tőke áramlik majd az országba.

2020-ban már 25000 francia kiskereskedőnél fizethetünk majd Bitcoinnal

30 nagy francia kiskereskedelmi márka – például a Decathlon és a Sephora – jelentette be, hogy 2020-ig bevezeti a Bitcoin elfogadását, ez pedig azt jelenti, hogy jövő évtől már több mint 25000 boltban fizethetünk majd bitcoinnal Franciaországban. A hír a párizsi kiskereskedelmi hét egyik rendezvényén, szeptember 24-én került napvilágra. Az ügyfelek Bitcoinban fizethetnek, de az összeg automatikusan euróra kerül átváltásra. A Bitcoinban történő kifizetéseket a francia Global POS és az Easy2Play alkalmazást és fizetési felületet kifejlesztő EasyWallet közötti együttműködés teszi lehetővé. Az EasyWallet egy nemrég megjelent tanulmányából az derül ki, hogy már több mint 4 millió francia állampolgár mondhatja magát kriptovaluta-tulajdonosnak, és ez az új megoldás a terv szerint tovább növeli majd a kriptovaluták elfogadottságát. A Bitcoin lesz a fő alkalmazott kriptovaluta, de a Global POS a jövőben további altcoinok bevezetésével is számol.

Venezuela központi bankja Bitcoin és Ether felhalmozását tervezi

A venezuelai központi bank az állami olajvállalat, a Petroleos de Venezuela SA (PDVSA) kérésére megvizsgálja annak lehetőségét , hogy felveheti-e a Bitcoint és az Ethert is a pénzügyi tartalékai közé. Az USA szankciói miatt az olajtársaság sokat küzd azért, hogy megkapja a pénzét az ügyfeleitől, illetve kifizesse saját beszállítóit. A szankciók kikerülésére a cég már egy ideje kriptovalutákat használ, de azt egyelőre homály fedi, hogy a PDVSA hogyan jutott Bitcoinhoz és Etherhez, és hogy ezek mekkora mennyiségben állnak rendelkezésére. A PDVSA egyelőre elhalasztotta a kripto-vagyona nyílt piaci eladását, mivel ehhez regisztrálni kellene a céget egy tőzsdén. Ezért inkább a vállalat vezetői azt tervezik, hogy átutalják a kriptopénzben meglévő tartalékaikat a venezuelai központi bankba, abban a reményben, hogy a központi banktól könnyebben jutnak majd el a kifizetések a beszállítókhoz.

Puerto Ricóban új kripto-barát bank indul

Az olasz Medici dinasztia egy közvetlen leszármazottja által 2019 májusában alapított, Puerto Rico-i székhelyű Medici Bank bejelentette, hogy kriptocégeket is ki fog szolgálni és októberben kezdi a digitális onboarding folyamatainak, weboldalainak és alkalmazásprogramozási interfészének (API) működését ellenőrző privát béta tesztet. A bank a bétaverzió tesztelését öt nemzetközi céggel végzi. Ed Boyle, a Medici CEO-ja elmondta: “ezek közül a vállalatok közül kettő vagy három kriptovalutákkal foglalkozó vállalkozás lesz, és legalább egy tőzsde is lesz közöttük. A kriptovállalatok a nagy pénzmozgásokat generáló ügyfelek közé tartoznak. Ha ezeket képesek vagyunk kezelni, bármit képesek vagyunk kezelni.” Boyle azt is elmondta, hogy a bank céljai közé tartozik, hogy ügyfélkörébe nagyjából egyenlő arányban tartozzanak fintech szektorba tartozó cégek (ide tartoznak a kriptovállalatok is), nagy magánvagyonnal rendelkező ügyfelek, illetve a külkereskedelemmel foglalkozó vállalatok. A bank azt szeretné, ha a kripto-ügyfelek a teljes ügyfélkör legfeljebb kétharmadát tennék ki. A Medici Bank 2020 első negyedévében fog teljes körűen elindulni, és a célja 1 milliárd dolláros kombinált betét- és eszközállomány elérése 3 év alatt.

A Bitcoin day traderek 95%-a veszít a pénzéből és bele is bukik az ügyletekbe

“A day traderek 95%-a veszít a pénzéből, és bele is bukik az ügyletekbe” – szól a jól ismert tőzsdei statisztika, azonban kutatások tanúsága szerint a tényleges szám ennél sokkal magasabb. Közgazdászok brókerektől származó tényleges adatokat és kereskedők teljesítményét vizsgálva néhány meglepő statisztikai adatot ismertek fel, amikor azt vizsgálták, miért veszít a pénzéből a legtöbb kereskedő. A Tradeciety online oktatási oldal szerint: a day traderek 80%-a két éven belül kiszáll az üzletből; az összes day trader 40%-a csak egy hónapig folytatja a napon belüli kereskedést; három éven belüli időszakon át pedig csak 13%-uk folytatja. Öt év után már csak 7% marad; az aktív kereskedők 6,5%-os veszteséget könyvelnek el évente; azok a kereskedők, akik 10 éves negatív eredménnyel zárnak, folytatják a kereskedést. A jelenlegi medve piacon a kereskedők még inkább bizonytalanok azzal kapcsolatban, hogy merre is tart a piac. A kereskedés amúgy sem egyszerű, ugyanúgy, ahogy annak eldöntése sem könnyű, hogy érdemes-e tartani a kriptovalutákat, amikor az árfolyamuk csökken.

A Google azt állítja, hogy nagy fölénnyel vezet a kvantumtechnológiai versenyben

A NASA egyik kiszivárogtatott, majd később törölt tudományos publikációja szerint a Google olyan kvantumszámítógépet hozott létre, amely bizonyos számításokat 3 perc 20 másodperc alatt elvégez, míg egy hagyományos számítógép ezeket csak 10 000 év alatt tudná végrehajtani. Korábban már figyelmeztettek arra, hogy a kvantumszámítógépek veszélyt jelentenek a blokkláncok biztonságára, például a Bitcoin SHA-256 kódolását egy kvantumszámítógép fel tudja törni. Ez azt jelenti, hogy a coinokat biztosító privát kulcsok sebezhetővé válnak. A kriptoközösség szerint a Google úttörő kvantumtechnológiája csak a kvantum-számítástechnika primitív típusa, ami messze van attól, hogy titkosított kódokat lehessen vele feltörni, de tény, hogy a kvantumtechnológiai fejlesztések elképesztő iramban szaporodnak. Nem véletlen, hogy a fejlesztők már elkezdtek olyan „kvantumbiztos” algoritmusokon dolgozni, mint például a Quantum Resistant Ledger.

Heti tweet
Heti mém
A kvíz megfejtése

Mi az a Bitcoin "Vanity address”?

A helyes válasz: C

Köszönjük, hogy elolvastad a hírlevelet :)

Legyen szép heted!

Feliratkozás

Üdv:
MrCoin

💌 hello@mrcoin.eu
📞 +36 16 555 333

MrCoin

96 Kensington High Street, London, W8 4SG, Egyesült Királyság

Adatvédelem

Nem akarsz újabb emaileket kapni?

Unsubscribe