Laatste etappe eindigt op sisser

#Cycling4Tibet FR-SP-PT: missie geslaagd?

Het mocht net niet zijn

Rond Frankrijk, Spanje en Portugal fietsen met Antwerpen als vertrek- en eindpunt: Het is me bijna gelukt.  De lus hierboven is niet helemaal rond: de allerlaatste etappe ontbreekt.

De voorlaatste nacht op de Kluisberg, op slechts 104 km van Antwerpen, moest ik de duimen leggen wegens een of andere infectie: rillerig, moe, geen eetlust, misselijk…. Ik dacht dat ik wat oververmoeid was en met de hulp van twee Dafalgans kon ik er nog één korte etappe uitpersen tot Gent. Daar nam ik een hotel om eens goed te slapen, maar dit mocht niet baten. De laatste, langere rit van Gent naar Antwerpen legde ik noodgedwongen met de trein af.

Na 6,730 km en 61,920 hoogtemeters stelde het lichaam een veto tegen verder fietsen. En de signalen van het lichaam moeten we gehoorzamen...

 

Stand fundraising

Strand Lagos

VOOREERST MIJN OPRECHTE DANK AAN AL WIE HEEFT BIJGEDRAGEN AAN DIT PROJECT!

Het doel van deze reis was fondsen te werven voor de uitbreiding van de school van het Tibetaanse Tashi Lhunpoklooster in Bylakuppe, India.

In totaal haalde ik 3.167€ op: 1.832€ in 2022, die eind december al werden overgemaakt, en 1.335€ in 2023.

Dat komt neer op 0,47€ per kilometer. Wie helpt dit kilometerbedrag nog wat meer op te krikken? Het zou mooi zijn moesten we een rond bedrag van 4.000€ kunnen schenken.

Naar het dichtstbijzijnde gehele getal afgerond komt een kilometergift neer op:

  • 0,001€/km = 7€
  • 0,01€/km = 67€
  • 0,015€/km = 100€
  • of eender welk bedrag dat je wenst te schenken
Strand Lagos

Jouw gift doet ertoe!

Buitenlandse kloosterscholen zoals Tashi Lhunpo spelen een cruciale rol in het voortbestaan van de Tibetaanse cultuur, die in Tibet zelf door bezetter China gestaag wordt doodgeknepen. Daarnaast is Tashi Lhunpo het klooster van de in 1995 als zesjarig jongetje ontvoerde Panchen Lama, de tweede-belangrijkste geestelijke leider in Tibet na de Dalai Lama. Een belangrijke plek voor alle Tibetanen.

Met jouw gift help je Tibetaanse jongeren de voeling met hun taal en tradities te bewaren en een levende cultuur door te geven aan latere generaties. Want China maakt van Tibet een steriel museum.

Ik help de onderdrukte Tibetanen
Lees meer over rol Tashi Lhunpo

Laatste gedeelte: Frankrijk - België

Taag vallei

Tegenwinds door Frankrijk

Nu rest mij nog een samenvatting te geven van de tocht door Frankrijk en België.

Mijn vorige nieuwsbrief eindigde aan de Spaans-Franse grens. Ik deed toen een oproep om me te helpen bij de spreekwoordelijke zware laatste loodjes. Niet alleen spreekwoordelijk... In Frankrijk kreeg ik, op één dag na, constant te kampen met een stevige tegenwind.

In de Landes en de Gironde – een waar fietsparadijs met mooie vrijliggende fietspaden – werd de wind getemperd door de uitgestrekte bossen, maar vanaf de open vlaktes in midden Frankrijk kende hij geen genade meer met de eenzame fietster. Ik vorderde nog maar langzaam.

Hoe het me in België verging lazen jullie hierboven.

Verslag Hendaye tot Chatellerault
Verslag Chatellerault tot Antwerpen

Culturele hoogtepunten Frankrijk

Fotostudio Carlos Relvas in Golega

Soulac-sur-Mer

Omdat ik wegens de wind traag vorderde kon ik minder rustdagen nemen, want eind mei moest ik thuis zijn.

Soulac-sur-Mer is een badstad met een meerwaarde: het centrum in Belle-Epoque stijl is mooi bewaard gebleven. Ik trok een tweetal uurtjes uit om er een fotoreportage te maken.

Fotostudio Carlos Relvas in Golega

Chartres

Mijn laatste rustdag nam ik om Chartres te bezoeken, waar het volledig met ceramiekscherfjes beklede ‘Picassiette’ huis (foto) me aangenaam verraste. Een waanzinnig levensproject van een ‘art brut’ kunstenaar met een missie.

In de Notre-Dame kathedraal vond net een bedevaart plaats van de christelijke Sri-Lankaanse gemeenschap. Het middenschip zat barstensvol vrome Sri-Lankanen, waardoor ik het beroemde labyrinth op de vloer niet kon zien. Maar een exotische Sri-Lankaanse misviering bijwonen heeft ook wel iets….

Foto's Soulac-sur-Mer
Artikel Chartres

.

Dat was het dan...

Mijn lange fietstocht is voorbij!

Veel dank aan alle volgers namens mezelf en de Tibetaanse gemeenschap.

Wie mijn avonturen nog eens wil herbekijken: je vindt alle verslagen netjes geordend per categorie met zoekfilters op mijn BLOG

Na het uitzieken in mijn eigen bed is het nu wennen om terug thuis te zijn en me dagelijks in een relatieve stadsdrukte te te bevinden.

Momenteel denk ik na over een korte sponsortocht van enkele weken komende nazomer. Hierover – en over de definitieve opbrengst voor Tashi Lhunpo – meer in een volgende nieuwsbrief.

Tot dan! En wie op de valreep nog wil bijdragen, klik op onderstaande knop.

Ik help Tashi Lhunpo

Volg ons

Facebook Youtube Website Instagram

Reach Out vzw

Ond. nr: 0691.916.242

info@reachoutforacause.org
www.reachoutforacause.org

SHARE FORWARD

Je ontvangt dit bericht omdat je e-mail aan ons contactenbestand werd toegevoegd. Uitschrijven kan hier:

Unsubscribe

MailerLite