Nieuwsbrief GlobalRize mei 2019

Getuigenis van Kim

Mijn naam is Kim en ik kom uit de Filipijnen. Ik heb veel beproevingen in mijn leven doorgemaakt. Al voordat ik geboren was, zei de dokter dat ik de afwijking Microcefalie had, waarbij je een abnormaal klein hoofd hebt. Dankzij God normaliseerde dit zich tijdens het opgroeien. Daarna kreeg ik een tumor. Op driejarige leeftijd werd al gezegd dat ik een operatie moest ondergaan. Jaren gingen voorbij en al die tijd overleefde ik zonder operatie. Ik zie dit als mijn tweede leven. Toen ik zestien was, overleed mijn tante waar ik een erg nauwe band mee had aan kanker. Mijn wereld stortte in, want we hadden zo’n sterke band dat ik haar zelfs mama noemde.

Een vriend zei me dat ik Biblword eens moest bezoeken. Vanaf dat moment veranderde mijn leven. Ik kreeg een betere relatie met God. Eerst sprak ik alleen met Hem als ik Hem het meest nodig had. Nu deel ik mijn gedachten en ervaringen met Hem. Hij werd als het ware mijn dagboek. Biblword heeft me geholpen om een sterkere relatie met Jezus en God de vader op te bouwen.

Mijn grootmoeder is pas overleden en enkele maanden geleden bedroog mijn vriendje mij en liet hij me in de steek voor iemand anders. Dat deed vreselijk zeer, maar ik heb God centraal gesteld in mijn leven en me op Hem gericht. Hij is mijn alles geworden en ik ervaar nu vrede in mijn hart, omdat ik volledig op God vertrouw. Ik weet nu dat het leven hier tijdelijk is en dat het samenzijn met Hem het enige is wat ik wil. God heeft me afbraak in mijn leven gegeven om ruimte te maken voor een doorbraak. Mijn moeder zag aan me dat ik gezonder werd, zowel fysiek als spiritueel.

Alle dank aan mijn vriend en in het bijzonder aan Biblword dat een instrument van God is. Onze God is echt een geweldig God!

Een dia die in de afgelopen weken een groot bereik (meer dan 200.000) heeft gehaald op de Biblword Facebookpagina.

Bouwen en gebouwd worden

Er is een groot project gaande: de bouw van de stad die fundamenten heeft, waarvan God architect en aannemer is (Hebr. 11:10). En daar in aanbouw het gebouw waarvan Christus de hoeksteen is, waarin levende stenen ingevoegd worden! Wonderlijk: stenen harten die levende stenen worden.

Het is werk in uitvoering, waaraan de levende stenen ook zélf hun steentje bijdragen. Sterker nog: het is Gods bedóeling dat die levende stenen Zijn deugden zouden verkondigen (1 Petr. 2:9). Bouwen én gebouwd worden.

Vorig jaar heb ik een ongelukkige val gemaakt, wat het begin bleek van bijna een jaar revalidatie. Juist toen kwam GlobalRize op m’n radar, en werd ik cursusmentor. Soms is dat ploegen op rotsen, maar er zijn ook prachtige online ontmoetingen! Studenten die “zomaar” op de cursus verzeild raken en door het Woord gegrepen worden. Studenten die immens dankbaar zijn de cursus gevonden te hebben, en het Woord opzuigen; die uit het Woord bemoedigd en onderwezen worden, en na afronding van de cursus schrijven dat ze, als de Ethiopische kamerheer in Handelingen 8, nu hun weg vervolgen met blijdschap.

God is zo vaak heel dichtbij. En ook als mentor leer je veel van studenten: wát een geloof soms, volharding, en passie om het Evangelie te delen. En dat in vaak moeilijke omstandigheden! Wie is dan de missionaris? Ik voor hen, of andersom? Student: “Ik deel het evangelie in de cel”. Ik: “Was je een crimineel?” Student: “Nee, ik ben politieagent”.

Sinds kort ben ik, als teamleider Engels, ook opzichtertje op een bouwplaatsje in het Koninkrijk van God. Beter gezegd: meewerkend voorman, samen met zoveel gepassioneerde bouwvakkers. Prachtig werk, want ómdat de HEERE Zijn huis bouwt, zwoegen de bouwers niet tevergeefs. Opdat Zijn huis vol wordt. Het is mijn verlangen én verwachting dat we dat zwoegen met vreugde zullen doen, en volgens de regel van Benedictus: “Ora et labora”. Bidden dat ons werk vrucht zal dragen, en werken als levende stenen, als Gods medearbeiders, aan Zijn bouwwerk (1 Kor. 3:9).

Jaap van Harten

She Rises Dutch

She Rises is een pagina voor vrouwen door vrouwen wereldwijd. Met deze pagina willen we een hoopvol geluid laten horen in deze gebroken wereld. We willen vrouwen bemoedigen, opbouwen en aansporen om Jezus in alle situaties van hun leven te zoeken. En dat het belangrijk is wat Hij van je vindt en zegt en niet dat onrealistische beeld wat de wereld door o.a social media ons wil doen geloven. We merken dat hier grote behoefte aan is en vinden het prachtig om te zien dat vrouwen de gedeelde post niet alleen voor zichzelf houden, maar massaal delen met hun vrienden en familie. 

Wat een levensveranderende pagina! Sinds ik jullie pagina heb ontdekt voel ik me dichter bij God en bevrijdt van de zware en neerdrukkende last die ik droeg. Dank jullie wel dat jullie mij inspireren een beter persoon te zijn door jullie bijbelse quotes en teksten.

Dit willen we ook graag doen voor vrouwen hier in Nederland. Een tekst in je moederstaal komt meer binnen en is vaak beter te begrijpen. Daarom zijn we sinds kort begonnen met She Rises Dutch op Facebook en Instagram en hopen we binnenkort een website te starten met blogs. Verder willen we graag de gratis cursussen van GlobalRize gaan aanbieden. Via al deze kanalen delen we inspirerende en bemoedigende content om vrouwen in Gods waarheid te laten staan. En dat mogen zij ook weer delen met vrouwen in hun omgeving.

Bemoedigd te worden door Gods woord is een aangenaam geschenk. Ik deel heel veel van jullie quotes en het heeft een aantal personen uit mijn vriendenlijst aangemoedigd om de Heere te zoeken. Dank jullie voor alles wat jullie doen.
  • She Rises Dutch heeft vanaf de start op 1 mei 10.500 mensen bereikt
  • De facebookpagina van Biblword bereikt de laatste week 2 miljoen mensen per dag
  • Ondanks de zeer lastige omstandigheden, hebben al meer dan 200 mensen zich geregistreerd voor de Arabische Bijbelcursus sinds de start in maart
  • Afgelopen week is er 1.7 miljoen minuten video gekeken via de facebookpagina van Biblword

Wil je met ons danken

  • Voor de mooie ontwikkeling van She Rises en de succesvolle start van She Rises Dutch
  • Voor de flinke groei in bereik via de facebookpagina van Biblword

Wil je met ons bidden

  • Voor de start van het ondernemersplatform dat we aan het opzetten zijn
  • Voor voldoende nieuwe medewerkers. Met name op de chat is de nood hoog

Werk ook mee

We zijn dringend op zoek naar chatmedewerkers! Per dag voeren we zo'n 1000 gesprekken via Biblword. Als er een chatknop bij onze berichten wordt gezet, zal dat nog veel hoger worden, maar daar hebben we niet voldoende medewerkers voor. Wie wil deel zijn van dit mooie werk? Je moet je kunnen redden in het Engels (met behulp van een vertaalprogramma) en minimaal twee uur per week op een vaste tijd beschikbaar zijn.

Wil je ook bijdragen aan zending via internet? Kijk op www.globalrize.nl/vacatures voor alle actuele vacatures. We hebben veel mensen nodig! Zit er niets voor je bij en wil je toch graag meewerken? Vul gewoon het vacatureformulier in, we gaan graag in gesprek! Ben je al actief als vrijwilliger? Breng onze vacatures dan gerust onder de aandacht van mensen in je netwerk.

Bekijk vacatures

Steun ons!

Wil je ons werk financieel ondersteunen? Je kunt je gift overmaken naar IBAN NL03 RABO 0300 5646 86 t.n.v. Stichting GlobalRize of via iDeal door op onderstaande knop te klikken.

Doneer via iDeal

GlobalRize.nl

Elzenweg 1a
8096 RV Oldebroek, Nederland
www.globalrize.nl
info@globalrize.nl
(0525) 79 50 02