آیا تصاویر را نمی بینید؟ اگر قادر به دیدن تصاویرخبرنامه در سیستم خود نیستید، لطفاَ در اینجا مشاهده فرمایید.

شماره شصت و هشتم - مرداد ماه 1401

اخبار

نظرسنجی از اعضای حقیقی و حقوقی در خصوص فعالیت های انجمن آموزش مهندسی ایران درسال 1400

به منظور بررسی میزان رضایت اعضای انجمن از فعالیت های آن در سال 1400 خواهشمند است فرم نظرسنجی زیر را حداکثر تا 10 شهریورماه تکمیل و ارسال فرمایید. پاسخ های شما، انجمن را در برنامه ریزی برای دستیابی به نتایج بهینه یاری خواهد کرد. تمام پاسخ ها محرمانه تلقی شده و پرسشنامه شما به همراه سایر پرسشنامه ها به صورت کلی بررسی می شود. از اینکه وقت خود را صرف پاسخگویی می کنید، بسیار متشکریم.

فرم نظرسنجی

سومین جلسه کارگروه ارتقای سواد آبی

سومین جلسه کارگروه ارتقای سواد آبی در 30 مرداد ماه برگزار شد. در این جلسه ابتدا دکتر بنفشه زهرایی رئیس کارگروه، مطالبی در خصوص زمینه فعالیت کمیته های کارگروه، بیان کردند. همچنین یکی از خروجی های فعالیت کمیته محتوای منطقه ای کارگروه، که در خصوص وضعیت آب استان همدان بود را ارائه دادند.

 سپس اعضای زیر از کمیته بررسی برنامه های درسی، گزارش خود در زمینه بررسی درس های رشته های دانشگاهی در حال اجرا در دانشگاه ها که می تواند برای ارائه محتوای مرتبط با سواد آبی مورد توجه قرار گیرد را ارائه دادند: 

دكتر سپیده امجد: درس های رشته های  شيمي، مهندسي مواد، مهندسي شيمي، مهندسي پليمر و مهندسي نساجي
دكتر حمید مهديقلي: درس های رشته های مهندسي مكانيك و رشته و گرايش هاي مرتبط با انرژي
 دكتر زهرا نصراللهي: درس های حوزه هاي بين رشته اي فني نظير رشته علوم مهندسي

برگزاری نشست سوم سمینار تخصصی «نظام مسئولیت در ساخت و ساز شهری، بررسی فروریزش ساختمان متروپل آبادان»

کانون مهندسین فارغ التحصیل دانشکده فنی دانشگاه تهران با همکاری انجمن، نشست سوم سمینار تخصصی « نظام مسئولیت در ساخت و ساز شهری، بررسی فروریزش ساختمان متروپل آبادان» را با سخنرانی مهندس حامد مانی فر، دکتر علی کریمی آنچه، دکتر مهدی روانشادنیا، مهندس عبدالرضا گلپایگانی، مهندس علیرضا توتونچی، دکتر بهروز گتمیری و دکتر محمد شکرچی زاده در تاریخ 2 شهریور 1401 ساعت 17 الی 19 در تالار شهید رجب بیگی دانشکده فنی و پخش همزمان در اینستاگرام کانون (kanoonfanni) برگزار می کند.

پوستر نشست

برگزاری وبینار «مطالعه تطبیقی ساختار تخصیص بودجه پژوهشی در داخل و خارج کشور، بخش دوم: ارائه راهکار برای توزیع بودجه پژوهشی»

وبینار دکتر علیرضا فاتحی عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی با عنوان فوق در روز یکشنبه 27 شهریور ماه 1401 از ساعت 15 الی 16:30  برگزار می شود.

پوستر وبینار

لینک محیط برگزاری وبینار

گردهمایی بررسی علل کاهش داوطلبان کنکور سراسری در رشته ریاضی

 کانون مهندسین فارغ التحصیل دانشکده فنی دانشگاه تهران با همکاری انجمن، گردهمایی با موضوع بررسی علل کاهش داوطلبان کنکور سراسری در رشته ریاضی را در 5 مرداد ماه 1401 به صورت حضوری و برخط برگزار کرد. در این گردهمایی دکتر محسن سلطان‌پور، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی خواجه‌ نصیرالدین طوسی و رئیس کمیته مشاوران صنعتی انجمن، دکتر علی رجالی، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان و مهندس روزبه صالح‌آبادی، نایب‌رییس شورای عالی کانون به بیان دیدگاه‌های خود در این باره پرداختند. ادامه

فیلم وبینار

درخواست همکاری با اتاق های فکر وزارت عتف

 مدیرکل دفتر سیاست گذاری و برنامه ریزی امور پژوهشی وزارت عتف ضمن معرفی 16 اتاق فکر تشکیل شده در وزارت عتف، از انجمن های علمی، درخواست کرده است تا با این اتاق های فکر همکاری نمایند. در این راستا، از اعضای انجمن درخواست می شود چنانچه علاقه مند به همکاری در 4 اتاق فکر زیر که ارتباط بیشتری با زمینه ­های کاری انجمن دارند، با تکمیل این فرم، مراتب علاقه مندی خود را حداکثر تا 10 شهریور ماه اعلام نمایند تا نسبت به معرفی ایشان، اقدام لازم انجام شود. 

  1. سیاست گذاری علم
  2. سیاست گذاری فناوری
  3. آموزش هدفمند
  4. سنجش و انگیزش

معرفی مقالات

 قرار است بخشی در خبرنامه به معرفی مقالات نوشته شده توسط اعضای انجمن اختصاص یابد. از اعضای انجمن درخواست می شود چنانچه مقاله چاپ شده در مجلات آموزش مهندسی از جمله مجلات ذیل دارند، اصل مقاله و معرفی آن را برای درج در خبرنامه، به ایمیل انجمن (isee@isee.ir) ارسال نمایند.

 The Journal of Engineering Education (JEE) -

European Journal of Engineering Education -

Engineering Studies -

تبریک برای تدوین کتاب

 کتاب «طراحی پل های بتنی و فلزی راه و راه آهن به روش ضرایب بار و مقاومت» توسط دکتر شروان عطایی عضو هیأت علمی دانشکده راه آهن دانشگاه علم و صنعت ایران و عضو مادام العمر انجمن آمورش مهندسی ایران، مهندس سعید امیری و مهندس سید پرهام پیرزاده به رشته تحریر در آمده است.

انجمن به دکتر شروان عطایی و همکاران  تبریک می گوید و برای ایشان آرزوی موفقیت و سربلندی روزافزون دارد.

انتخاب آقای یونس فرزین فرد به عنوان عضو اصلی کمیته مرکزی ناظر بر نشریات وزارت عتف

در هجدهمین انتخابات شورای مرکزی ناظر بر نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، آقای یونس فرزین فرد، دانشجوی مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی اصفهان و عضو کمیته جوایز انجمن، با کسب اکثریت آرا به عنوان عضو دانشجویی این کمیته انتخاب شدند. ادامه

انجمن به مهندس یونس فرزین فرد، تبریک می گوید و برای ایشان آرزوی موفقیت می نماید.

جذب نیرو برای دبیرخانه انجمن

انجمن آموزش مهندسی ایران برای تکمیل نیروی اداری خود، درصدد جذب نیروی فعال و علاقه مند خانم با مدرک کارشناسی و یا کارشناسی ارشد برای فعالیت به صورت تمام وقت است. حقوق و مزایا طبق قوانین وزارت کار خواهد بود. متقاضیان می توانند از طریق این فرم، درخواست خود را ارسال نمایند. متقاضی باید ساکن تهران باشد و داشتن معرف نیز الزامی است.

موجودی صندوق حمایت های مالی از انجمن در سال 1401

 موجودی صندوق در این ماه (125.000.000 ریال) در نشانگر  قابل مشاهده است.  

صندوق حمایت های مالی، با هدف ایجاد منابع مالی پایدار برای انجمن تشکیل شده است و منابع آن عمدتاً صرف سرمایه گذاری های بلند مدت و ماندگار برای انجمن می شود. حامیان انجمن که در این امر خیر مشارکت می کنند تأثیری ماندگار بر ارتقای کیفیت آموزش مهندسی کشور و اعتلای ایران عزیز داشته و حسنه ای پایدار را در امری زیر بنایی در کارنامه خود ثبت خواهند کرد. 

علاقه مندان به حمایت مالی، می توانند کمک های خود را با یکی از روش های زیر واریز نمایند:

شماره حساب بانک پارسیان: 20100228039601

درگاه پرداخت 

لطفاً فیش واریزی، به رایانامه انجمن (isee@isee.ir) ارسال شود.

مصاحبه

کاهش ورودی های رشته های مهندسی و اثرگذاری انجمن

 در حاشیه برگزاری سیزدهمین مجمع عمومی عادی نوبت دوم انجمن در 30 تیرماه 1401،  مصاحبه ای با چند تن از صاحب نظران در حوزه آموزش مهندسی در خصوص کاهش ورودی های مهندسی و اثرگذاری انجمن، توسط مهندس مسعود یحیایی بازرس علی البدل انجمن انجام شد که متن این گفتگوها از این شماره منشر می شود. اولین مصاحبه را در ادامه ملاحظه می فرمایید.

دکتر رضا فرجی دانا

مشاور عالی انجمن آموزش مهندسی ایران و دبیرفرهنگستان علوم

  • در رابطه با وضعیت آموزش مهندسی در کشور از خدمتتان سوالی داشتم با این مضمون که کشور ایران را، کشوری شاخص در حوزه مهندسی در دو دهه اخیر با توجه به آمار می‌شناختیم و با توجه به شرایط کلی کشور، اخیراً شدت افول داوطلبان در ورود به رشته ­های مهندسی، چه در کمیت و چه در کیفیت به صورت شاخص محسوس است، می ­خواستیم ببینیم انجمن چه راهبردی را می­ تواند برای جبران این مسئله داشته باشد؟

این یک دغدغه و عامل جدی در تربیت مهندسین کیفی است. مطمئناً وقتی از نظر کمیت، جامعه علاقمند به آموزش مهندسی تقلیل پیدا می­کند، این موجب می­ شود که افراد کیفی هم کم شوند و با این دغدغه روبرو هستیم که خروجی حتی دانشگاه ­های کیفی ما به خوبی قبل نخواهد شد و آموزش مهندسی در کشور تحت تأثیر شدید قرار خواهد گرفت و این دغدغه را همه ما داریم. من فکر می‌کنم انجمن باید از ذی نفع اصلی آموزش مهندسی که صنعت کشور است برای ترویج فضای عمومی و ترغیب داوطلبان آن برای آمدن به رشته­ های ریاضی استفاده کند. ادامه

فیلم مصاحبه با کلیک بر تصویر زیر، قابل مشاهده است.

ستون دانشجویی

عدالت آموزشی در آینه‌ اعداد و ارقام ورودی دانشگاه‌ها

مهندس جمال کزازی

دانشجوی دکتری دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران

شاید مهمترین و پربسامدترین دغدغه‌ها در نوشته‌ها و جلسات اخیر فرهیختگان دانشگاهی و دلسوزان اجتماعی، موضوع تناسب هدایت تحصیلی دانش‌آموزان با نیازهای جامعه، برقراری عدالت آموزشی و مولدسازی قشر جوان جامعه است. در این نوشتار با استفاده از آمارهای ارائه شده توسط منابع و خبرگزاری‌‌های رسمی، این مسأله به صورت جزئی‌تری با اعداد و ارقام واقعی مورد بررسی قرار گرفته است.

در جدول نخست، آمارهایی در پاسخ به این سول که 40 رتبه برتر کنکور امسال در چه مدارسی تحصیل کرده‌اند، به تفکیک نوع آن، آمده است. همچنین در ستون آخر وضعیت سهم این نوع مدارس در پوشش کل دانش‌آموزان کشور آمده است: ادامه

معرفی کتاب

کتاب هوش مصنوعی و نظام آموزشی (رهنمودی برای سیاستگذاران)

کتاب هوش مصنوعی و نظام آموزشی (رهنمودی برای سیاستگذاران) نوشته گروه متخصصان یونسکو، توسط دکتر کاوه بازرگان، عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و عضو مادام العمر انجمن آموزش مهندسی ایران ترجمه شده است.

این کتاب شامل شش فصل است که بر اساس موضوع ها، مباحث، گزارش ها و نتایج پژوهش های عرضه شده در کنفرانس بین المللی «هوش مصنوعی و آموزش با شعار برنامه ریزی آموزش در عصر هوش مصنوعی: هدایت جهش» که توسط یونسکو با میزبانی کشور چین برگزار شده بود، تنظیم یافته است. همچنین با توجه به اهمیت روز افزون کاربرد هوش مصنوعی در نظام آموزشی، در این کتاب جنبه های مثبت و منفی کاربرد آن مورد بحث قرار گرفته است. در پایان کتاب، فهرستی کامل از منابع و مراجع مورد استفاده و نیز یادداشت هایی برای روشن تر شدن مطالب عرضه شده است.

 فصل نخست، با عنوان مقدمه به اختصار به ضرورت کاربرد هوش مصنوعی در زندگی روزمره، آموزش و یادگیری می پردازد. فصل دوم، ضمن بیان هدف برنامه چهارم توسعه پایدار (آموزش کلیه افراد و اطمینان حاصل کردن نسبت به موفقیت آنان و نیز توسعه فرصت های یادگیری مادام العمر برای همه)، به ماهیت میان رشته ای هوش مصنوعی، فنون و فناوری های آن و نیز روند های هوش مصنوعی می پردازد. علاوه بر آن توانمندی ها و محدودیت های هوش مصنوعی را نمایان کرده و سرانجام به تأثیر انقلاب صنعتی چهارم و تأثیر هوش مصنوعی بر اشتغال اشاره می کند.

فصل سوم، هوش مصنوعی را به عنوان یک اهرم برای ارتقاء کمیت و کیفیت نظام آموزشی مورد نظر قرار داده و نقش آن را در مدیریت آموزشی، فرایند یاددهی-یادگیری، سنجش آموخته ها، توسعه حرفه‌ای مدرسان و ارتقای کیفیت فرایند یاددهی-یادگیری بیان می کند. علاوه بر آن، در این فصل جنبه‌های اخلاقی کاربرد این فناوری و نیز نقش نظام آموزشی در پرورش انسان ها برای چگونگی کنار آمدن با آن، مورد بحث قرار می گیرد. در فصل چهارم، چالش های مهار کردن هوش مصنوعی برای دستیابی به هدف چهارم توسعه پایدار بیان می شود. در فصل پنجم، خط مش های مرتبط با هوش مصنوعی، مشارکت و همکاری های بین المللی مورد توجه قرار می گیرد. بالاخره، فصل ششم به توصیه هایی درباره سیاست گذاری برای استفاده از هوش مصنوعی در نظام آموزشی می پردازد.

پرسش های متداول

سوال 45-مهمترین جوایز آموزش مهندسی کدام است؟

نهادهای مختلفی به افرادی که فعالیت برجسته در زمینه آموزش مهندسی داشته‌اند جایزه اعطا می‌نمایند. برخی از این جوایز جنبه عمومی تر دارند و توسط IFEES (فدراسیون بین المللی انجمن ­های آموزش بین‌المللی) یا ASEE (انجمن آموزش مهندسی آمریکا) اعطا می‌شوند و برخی دیگر تخصصی‌تر بوده و بر آموزش در یک رشته خاص مهندسی مانند مکانیک، عمران یا برق تمرکز می‌نمایند. همچنین یک سری از جوایز قشر خاصی از مخاطبین (مانند زنان یا اقلیت­ های نژادی) را مدنظر دارند تا گسترش همه جانبه رشته‌های مهندسی هرچه بیشتر تسهیل شود.

برخی از جوایز مطرح بین المللی در خصوص آموزش مهندسی در ذیل آورده شده است:

سوال 46- منطقی یا احساسی بودن چه تأثیری بر آموزش دانشجویان و نحوه تدریس دارد؟

منطقی یا احساسی بودن یکی از جنبه‌های مهم شخصیتی است که در بسیاری از آزمون­ های روانشناختی از جمله مایرز بریگز یا MBTI به آن پرداخته می‌شود. افراد منطقی بر اساس منطق، استدلال و به صورت غیر شخصی تصمیم می‌گیرند. آن ها کاملا تابع قوانین و غیر قابل انعطاف هستند. در مقابل افراد احساسی بر اساس احساسات، همدلی و ارزش ­های شخصی خودشان تصمیم می‌گیرند و ممکن است در مقابل قوانین نرمش به خرج دهند.

افراد احساسی محیط ­های یادگیری که مبتنی بر کار تیمی، رفاقت، احترام و اعتماد  است را ترجیح می‎ دهند. آن ها رابطه گرم و صمیمانه با استاد خود را می‌پسندند.

افراد منطقی توجه ویژه ‎ای به عدالت و مساوات دارند. آن ها به ساختار و حقایق علاقه ‎مند هستند و مایلند اهداف آموزش به طور دقیق مشخص باشد. منابع

اعضای محترم می توانند به دو صورت زیر در بخش پرسش های متداول تدریس مشارکت داشته باشند:
1- ارسال پرسش های خود از طریق ایمیل (isee@isee.ir) به منظور پاسخگویی توسط متخصصین
2- ارسال مطالب مفید از منابع معتبر داخلی و خارجی به صورت پرسش و پاسخ برای درج در خبرنامه

مسئول تدوین بخش سوالات: دکتر ملودی خادم ثامنی، عضو هیأت مدیره انجمن

یادداشت

کتابچه الکترونیکی «مجموعه یادداشت هایی در رابطه با ده مهارت برتر مورد نیاز در سال 2025 به اعتقاد WEF»

پیشگفتار 

احتمالاً بسیاری از ما در گفتگوی با دوستانمان از صنعت شنیده ­ایم که دانشکده ­های مهندسی، بسیاری از «مهارت­ های لازم» را به دانش­ آموختگان خود نمی ­آموزند. پیش از آنکه بخواهیم درباره صحت این گفته صحبت کنیم، باید درباره واژه «مهارت» تعریف دقیق­تری داشته باشیم. «مهارت» در زبان فارسی هم در ترجمه «skill» به کار می رود و هم در ترجمه «expertness». اینکه دانشکده های مهندسی ما چقدر وظیفه دارند که «expertness» را به دانشجویان خود بیاموزند محل بحث است (که در این مجال نمی گنجد) اما اینکه چه مجموعه ای از مهارت­ ها به معنای skills برای همه انسان ­ها و از جمله دانش آموختگان دانشکده­ های مهندسی ضروری هستند، چند سالی است که مورد توجه مجمع جهانی اقتصاد قرار گرفته است. مستقل از این که آیا این فهرست جامعیت لازم را خصوصاً با توجه به فرهنگ فعلی حاکم بر دانشگاه­های ما دارا است و یا نیاز به ترمیم دارد، نگاه به آن و مقایسه آن با فهرست­های قبلی ارائه شده توسط مجمع جهانی اقتصاد، آموزنده و تأمل برانگیز است.

   با نگاهی به یازده یادداشت پیشرو (شامل یادداشت مقدمه و ده یادداشت درباره ده مهارت مورد نیاز انسان­ ها در سال ۲۰۲۵ از نگاه مجمع جهانی اقتصاد)، مشاهده خواهید کرد که هدف اصلی نگارنده، بیش از آنکه بحث مفصل و تشریح هر یک از مهارت­های ده گانه باشد اولاً ایجاد دغدغه در اعضای محترم هیات علمی و دانشجوهای عزیز در خصوص ضرورت یادگیری آن مهارت­ ها است و ثانیاً اشاره به مقالات یا کتاب‌هایی است که بتواند خوانندگان علاقمند را در مسیر مطالعه و تفکر بیشتر رهنمون سازد.

   نکته مهم دیگری که لازم است در اینجا بر آن تکیه شود، تفاوت بین آشنایی با یک مهارت نرم مثلاً خلاقیت است با ملکه شدن آن مهارت در انسان. ضروری است خودمان را به تمرین مهارت­ های مختلف و سپس محاسبه نفس درباره هر یک از آنها مقید کنیم.

    در پایان لازم است از انجمن آموزش مهندسی ایران که بنده را لایق دانستند و این یادداشت­ ها را منتشر کردند، تشکر کنم. همچنین از همکاران و دانشجوهای عزیزی که بنده را با نظرات خود مورد لطف قرار می دهند، صمیمانه سپاسگزاری می کنم.

مطلب فوق، پیشگفتار کتابچه الکترونیکی «مجموعه یادداشت هایی در رابطه با ده مهارت برتر مورد نیاز در سال 2025 به اعتقاد WEF» است که به کوشش دکتر رضا لطفی تدوین شده است. هر یک از 11 یادداشت آمده در این کتابچه، به ترتیب در خبرنامه های یک سال گذشته (شهریور ماه 1400 - تیرماه 1401)، درج شده بود. این کتابچه، از لینک زیر قابل دریافت است.

 کتابچه الکترونیکی مجموعه یادداشت ها

انجمن قدردان زحمات دکتر لطفی است و برای ایشان آرزوی سلامتی و توفیقات روزافزون دارد. 

اخبار شاخه های انجمن

شاخه دانشگاه تهران (کرسی یونسکو در آموزش مهندسی)

جلسه شورای راهبردی کرسی یونسکو در آموزش مهندسی

 جلسه شورای راهبردی کرسی یونسکو در آموزش مهندسی 26 مرداد ماه برگزار شد.

در این جلسه دکتر حسین معماریان در مورد موضوع «طراحی فراگیر برای یادگیری» صحبت کردند و دکتر عباس بازرگان نتایج بررسی های خود را در خصوص دستاوردهای ارزشیابی در آموزش پزشکی ارائه دادند. ادامه

وبینار « یاددهی موثر برای تحقق یادگیری عمیق با تلفیق روش حضوری و برخط»

 وبینار فوق با سخنرانی دکتر سید امید فاطمی، دانشیار دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران، در 26 مرداد ماه ۱۴۰۱  در بخش دوم جلسه شورای راهبردی کرسی با حضور علاقه مندان به موضوع، برگزار شد. 

شاخه دانشگاه شیراز

وبینار«شایستگی‌های ارشادگری رساله‌های دوره دکتری: از مطالعات جهانی تا تجربه های ایرانی»

 وبینار فوق با سخنرانی دکتر قاسم سلیمی، عضو هیأت علمی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شیراز، در 25 مرداد ماه ۱۴۰۱  توسط شاخه انجمن در دانشگاه شیراز و با همکاری گروه آموزشی مدیریت و برنامه ریزی آموزشی و مدیریت نوآوری و کارآفرینی دانشگاه شیراز برگزار شد. 

فیلم سخنرانی

وبینار منتورینگ، حلقه مفقوده در نظام دانشگاهی

خلاصه مطالب ارائه شده در وبینارماه گذشته به قلم سخنران، دکتر بابک شمشیری:

واژه منتورینگ در نگاه اول واژه ای غریب و نامانوس و برآمده از فرهنگ غربی به خصوص غرب مدرن و علم غربی جدید، به نظر می آید. این در حالی است که به لحاظ زبان شناسی به خصوص از نظر ریشه شناسی واژگان، اصل این واژه از کلمه «مانتر»ا در زبان سانسکریت که ریشه زبان­ های هند و اروپایی است، گرفته شده است. مانترا نیز دلالت بر هدایت و راهبری پیر فرزانه و مرشد بر سالکان راه طریقت و حقیقت دارد. آنچه که در تمامی آیین­ های عرفانی در فرهنگ­ های مختلف دیده می شود. در واقع منتورینگ، خوانشی نو و کاربردی از همان مفهوم ارشاد، هدایت، راهنمایی و نظارت در طریقت­ های عرفانی و معنوی است. ادامه

*  در خبرنامه شماره 47 انجمن (آبان ماه 99)، تحقیق انجام شده توسط انجمن در مورد  ریشه کلمه منتور، منتشر شده بود. این تحقیق از اینجا قابل مشاهده است.

شاخه دانشگاه صنعتی امیرکبیر

اولین جلسه از دوره سوم شورای شاخه انجمن آموزش مهندسی ایران در دانشگاه صنعتی امیر کبیر در 26 مرداد ماه سال جاری برگزار شد. در این جلسه اعضای شورای شاخه به بحث و هم فکری در خصوص اهداف و برنامه های شاخه در دوره دو ساله فعالیت خود پرداختند. در این رابطه اعضای  شاخه  نظر خود را در خصوص نقشی که شاخه می تواند در زمینه ارتقای آموزش مهندسی در سطح دانشگاه و کشور داشته باشد و روش­ های انجام این مهم ابراز کردند.

جمع بندی و تصمیم ­گیری در خصوص برنامه ها و اهداف شاخه به جلسه بعد شاخه موکول شد. همچنین مقرر شد جلسات شورای شاخه، بصورت هفتگی یا دو هفته یک­ بار برگزار شود.

خلاصه موضوعات مطروحه در جلسه هیأت مدیره در مرداد ( کمیته ها در این ماه جلسه نداشتند.)

هیأت مدیره - 1401/05/11

  • طرح مواردی جهت اطلاع رسانی و تصمیم گیری از جمله موارد پیشنهاد شده در مجمع
  • تبادل نظر در خصوص برگزاری هشتمین کنفرانس
  • ارائه گزارش تعدادی از رئیسان کمیته ­های انجمن

مجله پژوهش در آموزش مهندسی

https://www.classmarker.com/

دعوت به ارسال مقاله برای انتشار در مجله Engineering Education Research (EER)

  مجله EER  انجمن آموزش مهندسی ایران بصورت آنلاین در بخش  Topical Collections مجله SN Applied Sciences (SNAS) پذیرش مقاله می نماید. EER در گروه Topical Collections-Interdisciplinary مجله SNAS قرار دارد و مختص موضوع بین رشته ای " آموزش مهندسی" است. ادامه

معرفی اعضای مادام العمر

https://www.classmarker.com/

انجمن مفتخر است اعلام نماید در این ماه دکتر امین حق نگهدار به عضویت مادام العمر انجمن درآمدند.     

                             فهرست اعضای مادام العمر انجمن       

مقاله های فصلنامه آموزش مهندسی ایران، شماره 93، خرداد 1401

1. بررسی وضعیت و اولویت بندی مهارت‌های غیر فنی فارغ التحصیلان رشته‌های مهندسی در انقلاب صنعتی چهارم از دیدگاه کارفرمایان و فارغ التحصیلان؛ مریم یزدان پناه؛ محمد حسنی؛ حسن قلاوندی 

2. مقایسه تطبیقی آفرینش معماری به روش قیاس با طبیعت در میان دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد معماری؛ فاطمه محمدی؛ کوروش مومنی؛ عبدالرحمن دیناروند

3. تعیین عوامل تأثیرگذار در آموزش مهندسی و پیش‌بینی افزایش سنوات تحصیلی با رویکرد تصمیم‌گیری چند معیاره و داده‌کاوی (شبکه عصبی مصنوعی)؛ محمد رضا شهرکی؛ فاطمه حقانی

4. آسیب‌شناسی برنامه آموزشی دانشگاه‌ها در تقویت مهارت مدیران کنترل کیفیت شاغل در بخش صنعت: مطالعه موردی رشته مهندسی صنایع؛ محمد رضا زارع بنادکوکی

5. رابطه تعاملات آموزشی و رضایت تحصیلی با خودکارآمدی پژوهشی دانشجویان؛ سید طاهر سید نظرلو؛ داود طهماسب زاده شیخلار؛ سیامند قادری؛ سهراب محمدی پویا

6. مطالعه قلدری دانشگاهی در گروه‌های آموزشی؛ مورد مطالعه (علوم انسانی و فنی و مهندسی)؛ زهرا رشیدی؛ شادی روحانی

7. تأثیر روش‌های ارزشیابی برخط هم‌زمان و ناهم‌زمان بر فرایند یاددهی-یادگیری: مطالعه موردی دانشگاه لرستان؛ دنیا درویشی قزانچی؛ ایرج نیک پی؛ احسان گرایی

 

اطلاع رسانی

شانزدهمین کنفرانس ارزیابی و تضمین کیفیت در نظام های دانشگاهی

شانزدهمین کنفرانس ارزیابی و تضمین کیفیت در نظام های دانشگاهی در تاریخ 18 و 19 آبان ماه 1401  در دانشکده روانشناسی  و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار می شود.

اعضای هیأت مدیره ، بازرسان و مشاوران انجمن

اعضای هیأت مدیره: علی اشرفی زاده (رئیس)، عباس بازرگان، جعفر توفیقی، ملودی خادم ثامنی، رامتین خسروی، سعید سهراب پور، محمد شکرچی زاده، امیرنادر عسکرپور و حسین معماریان (خزانه دار) 

مشاوران عالی: پرویز جبه دار مارالانی و رضا فرجی دانا

بازرسان: محمود کمره ای، محمود موسوی مشهدی و مسعود یحیایی (بازرس علی البدل) 

اعضای کمیته ها، کارگروه، مدیران و دبیران

کمیته ارتباطات و انتشاراتمحمود اژدری، مجید بازارگان (نایب رئیس)، صادق جلالی (دبیر)، علیرضا دولت آبادی، مریم قصاب زاده، نصرت ا... گرانپایه (رئیس)، مجتبی محمدی، حمید مهدیقلی، سارا نظیف، نور محمد یحیایی

کمیته ارزشیابی آموزش مهندسی: عباس بازرگان، اکرم حسینیان، حمیدرضا حیدری، محمد دادرس (رئیس)، هدی رودکی (نایب رئیس)، علی شفاعت (دبیر)، شهره فاطمی، حسین معماریان، محمود موسوی مشهدی، مرتضی یوسف صنعتی

کمیته ارکان و منابع انسانی: علی اشرفی زاده، محمدحسن پنجه شاهی، پرویز جبه دار مارالانی (نایب رئیس)، محمدحسن سعیدی (دبیر)، سعید سهراب پور، حسن طاهری، رضا فرجی دانا (رئیس)، محمود کمره ای، کیوان نارویی، محمود یعقوبی

کمیته برنامه ریزی و پایش دستاوردها: حمیدرضا احدی (نایب رئیس)، محمود احمدیان، مریم بیطرف، حسینعلی پاکروان، جعفر توفیقی داریان، مسعود حجت، محمد امین حجتی کرمانی، حسین ساسانی (رئیس)، ناصر صادقیان (دبیر)، جلال نظر زاده

کمیته توسعه عضویت و شاخه های انجمن: عباس ابراهیمی (رئیس)، غلامرضا پازوکی، خسرو جعفرپور، امین جعفری رامیانی، فهیمه حوری آباد صبور (دبیر)، محسن صنیعی، هادی علی اکبریان،افسانه مجری، ملیحه مقدسی (نایب رئیس)، بهرام ودودی مفید 

کمیته جوایز: سید نظام الدین اشرفی زاده (نایب رئیس)، محمد علی رستم پور، امیرنادر عسکرپور، یونس فرزین فرد، علیرضا قلی پور، سینا کشاورز کاظمیان، طه گودرزی، محمد ملک پور (دبیر)، ابراهیم واشقانی فرهانی (رئیس)، محمد هاشم زاده

کمیته دانشجویی: سید محمد مهدی احمد پناه، محمدرضا بشارتی، سمیرا جعفرزاده، مرضیه خواجه علی،  نیلوفر دینی، عرفان رئوفی (نایب رئیس)، محمد فراهانی (دبیر)، جمال کزازی (رئیس)، محمد مهدی محب علی، علی مه آبادی

کمیته فعالیت های آموزشی و تخصصی: جلال اکبری، فرشاد ترابی، مهرداد تقی زاده منظری (دبیر)، بابک سیف (نایب رئیس)، محمدجواد عابدینی (رئیس)، فرزان قالیچی، سونا قلی زاده، امیررضا مسعودی، اسماعیل مسگرپور، زهرا نصراللهی

کمیته مشاوران صنعتی انجمن: مهدی اسکروچی، روزبه باقری، جبار علی ذاکری، آرین زرگامی،  حسین ساسانی، رحمت ستوده قره باغ، محسن سلطانپور (رئیس)، هدایت عزیزپور (دبیر)، جلال کاوندی (نایب رئیس)، مسعود یحیایی

 کمیته همکاری های بین الملل: فیروز بختیاری نژاد، محمودرضا دلاور، مسعود دهقانی، رضا حسینی ابرده، سید محسن حائری، علیرضا شیرازی نژاد (دبیر)، محمد کارآموز (رئیس)، افسانه سادات لاریمی، زانیار میرزایی، معصومه نصیری کناری (نایب رئیس)

کارگروه آموزش ترکیبی: رامتین خسروی، نازیلا خطیب زنجانی، فرهاد سراجی، سید علی اکبر صفوی، سید امید فاطمی (رئیس)، یونس کرامتی، حسین معماریان، اسلام ناظمی، علی نحوی

کارگروه ارتقای سواد آبی: بنفشه زهرایی (رئیس)، اعضای کارگروه (در شماره آینده معرفی می شوند.)

مدیر اجرایی: لیلا شیربان

مدیر ارتباط با صنعتهدایت عزیزپور

مدیر امور آموزشی:  فرشاد ترابی

مدیر امور بین الملل: مسعود دهقانی

مدیر امور شاخه های انجمن: افسانه مجری

سر دبیر مجله بین المللی پژوهش در آموزش مهندسی علی مقداری

دبیر برنامه منتوری: رامتین خسروی

دبیر سخنرانان برجسته:  نصرت ا... گرانپایه

دبیر نشان استاد برجسته: دکتر ابراهیم واشقانی فراهانی

دبیر برنامه رصد آموزش مهندسی:  امیرفرهاد نجفی

شورای شاخه ها

دانشگاه بوعلی سینا: جلال اکبری (رئیس)، عباس رمضانی (خزانه دار)، مهدی سخایی نیا (نایب رئیس) و  هاشم مظاهری (دبیر)

دانشگاه تربیت مدرس:  ابراهیم واشقانی فراهانی (مسئول راه اندازی)

دانشگاه تهران: رامتین خسروی (خزانه دار)، سیروس زمانی (دبیر)، محمود شاه آبادی (نایب رئیس) و حسین معماریان (رئیس)

دانشگاه شهید بهشتی: سید ابراهیم افجه ای (رئیس)، عباس پیرهادی (نایب رئیس)، علیرضا قلی پور (دبیر)، شکرا... کریمیان (خزانه دار)، 

دانشگاه شهید چمران اهواز: اسماعیل حجازی (خزانه دار)، کورش حیدری شیرازی (نایب رئیس)، محسن صنیعی (رئیس)، شهرزاد عجبی (دبیر)

دانشگاه شیراز: سید احمد انوار (نایب رئیس دوم)، دکتر علیرضا خیاطیان (دبیر)، محمود کریمی (خزانه دار)، مجتبی محزون (نایب رئیس اول) و محمود یعقوبی (رئیس)

دانشگاه صنعتی اصفهان: غلامعلی رئیسی اردلی (نایب رئیس)، حمیدرضا صفوی (رئیس)، سید مهران نحوی (خزانه دار) و امیر هاشمی (دبیر)

دانشگاه صنعتی امیرکبیر: دکتر بابک بنکدارپور (رئیس)، دکتر سید هادی طبائیان (نایب رئیس)، دکتر منصوره سلیمانی (خزانه دار)، مهندس ناهید شیخان (دبیر)   

دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی: حمید خالوزاده (دبیر)، محمد راوندی (رئیس)، حسام زندی (نایب رئیس) و  سید محمدحسین سیادتی (خزانه دار)

دانشگاه صنعتی شریفمحمد ایزدی (نایب رئیس اول)، محمدعلی بیجارچی (دبیر)، مهرداد تقی زاده منظری (نایب رئیس دوم)، علیرضا جهان تیغ (خزانه دار)، محمدحسن سعیدی (رئیس) 

دانشگاه علم و صنعت ایران: جبارعلی ذاکری (رئیس)، مجید طیرانی (نایب رئیس)، هاجر قنبری (دبیر)، فاطمه مهدی زاده (خزانه دار)

دانشگاه فردوسی مشهد: مهدی پناهی (دبیر)، حبیب رجبی مشهدی (رئیس)، مجید علومی (خزانه دار) و عابدین واحدیان مظلوم (نایب رئیس)

دانشگاه فنی و حرفه ای: علیرضا معلم زاده (مسئول راه اندازی)

شناسه خبرنامه

مدیر مسئول: علی اشرفی زاده

هیأت تحریریه: سمیه چمانی، لیلا شیربان (سردبیر)، شروان عطایی و نصرت ا... گرانپایه

همکار: سوگند محمدجعفری

  * مسئولیت محتوای یادداشت ها بر عهده نویسندگان است.

تمدید عضویت

از اعضای محترمی که مدت عضویت ایشان در انجمن آموزش مهندسی ایران به پایان رسیده است درخواست می شود نسبت به تمدید عضویت خود از اینجا اقدام فرمایند.

انجمن آموزش مهندسی ایران از تمامی استادان و پژوهشگران عضو انجمن دعوت می نماید برای غنی تر شدن محتوای علمی و تخصصی خبرنامه، تألیفات و ترجمه های مفید و ارزشمند در زمینه آموزش مهندسی را در قالب مقاله، یادداشت، پیشنهاد آموزشی و ... در اختیار انجمن قرار دهند، تا پس از بررسی توسط هیأت تحریریه، هم در وبگاه و هم در شماره های آتی خبرنامه درج شود.

 تهران، خیابان طالقانی (بین وصال و قدس)، شماره 429، طبقه اول، واحد 1؛         کدپستی: 1417713763؛ تلفن: 88992215؛ نمابر: 88953188؛ رایانامه: isee@isee.ir؛           وبگاه: www.isee.ir.  تلگرام: https://t.me/anjomanisee   لینکدین: https://www.linkedin.com/in/isee-iran-515ba9188

                        اینستاگرام: https://www.instagram.com/isee.ir

درصورتی که مایل به دریافت خبرنامه نیستید، لطفا از اینجا اقدام کنید.

.

MailerLite