A minap azon kaptam magam, hogy képzeletbeli regényem címén agyalok. Adtam is 8 ötletet nektek. Olvasd el, tanulságos!

Aztán azon töprengtem, hogy ha leírnám, mi minden van a fejemben most és, hogy mi történt velem az elmúlt években, vajon lenne-e valaki, aki el is olvasná?


Jó-jó, természetesen a családon és barátokon kívül, akiknek amúgy kutyakötelességük első regényeket elolvasni (és természetesen ösztönzően véleményezni is).

Miután kellően megnyugtattam magam, hogy ha rajongótáborom nem is, de olvasóim azért lennének, az kezdett el foglalkoztatni, hogy ha saját élményekből, tapasztalatokból rakom össze az első regényem sztoriját, vajon akad majd olyan, aki olvasás közben magára ismer és párhuzamot von a történetem és a saját sztorija között?


Bízom benne, hogy igen!

Meglepődnél kedves hírlevélolvasó, ha tudnád, mennyi időm ment el ezekre a találgatásokra és jogosan gondolhatod, törődnék inkább a regényvázlatom és a karaktereim felépítésével, mintsem ilyen találgatásokkal. DE!

Ahogy arról már írtam az oldalon, ha különösebb tervezés nélkül vágsz bele az írásba, úgy igazán alkotó lehetsz.

Mindannyiunkban kavarog néhány fontos történet, meghatározó tapasztalat, vicces élethelyzet, ami valamilyen formában kikívánkozik belőlünk.

Ráadásul sokszor a legjobb könyvek abból születnek, ha az ember minden tét és feszültség nélkül „csak úgy” elkezdi kiírni magából a dolgait.


Jót, rosszat, vállalhatót vagy abszolút vállalhatatlant, vicceset, szomorút, tanulságosat… hosszú a sor.  

A téma az életünkben hever, így csak utána kell nyúlnunk és valahogy meg kell próbálnunk papírra vetni.

Írj bármikor, bármiről, ami csak eszedbe jut, annyi ideig ameddig könnyedén jönnek belőled a szavak.

Írj ki magadból mindent, ami csak foglalkoztat, ha pedig ezekből a gondolatokból regény kell szülessen, majd úgyis összeáll kerek egésszé.

Engedd meg magadnak, hogy felfedezhesd a saját történetedet minden vázlat és megkötés nélkül.

Ne jót írj azonnal, inkább sokat! A sokból pedig tudd kiszűrni, hogy mi az igazán jó!

Ha pedig kíváncsi vagy arra, honnan tudhatod ténylegesen, hogy érdekeli-e az embereket, amiről írsz, ne felejtsd el elolvasni Nádasi Krisz következő bejegyzését az oldalamon.

Üdvözöl,
Könyv Guru


Könyv Guru Kft.
Ezt az emailt erre a címre küldtük: | Leiratkozás | A levél továbbítása egy érdeklődő ismerősnek