Juni nyhetsbrev från Drömmarnas hus Öppna nyhetsbrevet i en browser.

Juni 2020

Sommarturné till fritids i Skåne, guidad skulpturrunda för fritids och förskola, sommarverksamheter på gårdarna och många andra glada nyheter. Här får du Juni nyhetsbrev, ungefär som ett brev på posten.

/red

Boka in oss i sommar

En Gnista har landat i ett grönområde NÄRA ER SKOLA! En sådan gnista som glittrar av lekfullhet och strålar av sommarlek. Men den behöver er hjälp!!!
Ta ut era fritidsbarn på en timme fylld av sagor och lekfullhet, just där det gröna gräset möter skogens skuggor. Vi förvandlar grönområdet, ni brukar gå till, till en plats med spänning och mystik. Inga avgifter såklart.

från 23 juni till 8 juli
2 ggr/dag för fritidsgrupper 6-10 år.

INTRESSEANMÄLAN TILL SOMMARGNISTAN

Boka en guidad visning

Nu när det vackra vårvädret gjort entré i kombination med att utomhusaktiviteter rekommenderas, vill vi passa på att erbjuda guidade visningar av de tre första verken i Barnens Skulpturpark.

Vi vänder oss dels till förskoleklasser i Malmö och kan då erbjuda följande dagar/tider för bokning:

Tisdagar kl: 10.00 den 2 juni, 9 juni, 25 aug, 1 sep, 8 sept, 15 sept, 29 sept.
Klockslaget kan i viss mån justeras efter era önskemål.

Den guidade turen startar vid Drömmarnas hus och tar totalt ca 40 min. Inled eller avsluta gärna besöket med picknick i vår park.

GUIDAD VISNING FÖR FÖRSKOLEKLASS

Vi erbjuder nu också fritidshem i Malmö, möjligheten att boka in guidade visningar, av de tre befintliga verken i Barnens Skulpturpark.

Datum för fritids: 23, 24, 25, 30 Juni. 1, 2, 7, 8, 9 Juli.

Starttider kl: 10.00 samt 13.00
Klockslaget kan i viss mån justeras efter era önskemål.
OBS: Torsdagar endast kl: 13.00

GUIDAD VISNING FÖR FRITIDSHEM

Bästa sommaren

Under perioden den 15-18 juni och under årets Bästa sommaren, kommer Drömmarnas hus pedagoger att hålla 2 workshop pass/dag i Vänskapsparken på Rosengård. Här skapar vi gemensamt en helt ny stad/värld/samhälle i en kreativ workshop. En workshop som innehåller allt från lättare snickeri, foto, konst mm. Givetvis genomförs detta helt i linje med Folkhälsomyndighetens rådande rekommendationer.

Hela sommarprogrammet växer fram här.

22 konstverk i hissarna

Som en del av Bästa sommaren kommer Drömmarnas hus fina samarbete med bostadsföretaget Victoria Park med hisskonst, att få en fortsättning. Fyra nya hissar skall prydas av fyra nya konstverk, skapade av barn boende i Herrgården. Det innebär att 18 befintliga hiss-konstverk nu kommer att bli totalt 22!

Vi kommer därför under den 15-18 juni erbjuda en konstworkshop i samband med Bästa sommaren, där bl.a dessa nya hisskonstverk kommer att skapas.

Bild: Nor var en av de första som fick sin bild uppförstorad och monterad i en hiss.

Konst- och Cirkus-avslutning

Nu drar det ihop sig för termins-avslutning för den konst – och cirkusverksamhet som vi bedrivit under vårterminen, med elever från Rosengårdsskolan.

Det har varit en fin termin med många fina ögonblick och möten med härliga elever, Coronatider till trots. I veckan var det vernissage på konstverket, som beskriver universum, jorden och underjorden. Allt fiffigt gömt i en sekretär i olika nivåer. Omkring 25 barn har varit delaktiga. Konstnären Anna Brag och vår egen Jafer har varit handledare.

Vi hoppas på en fortsättning och tackar Rosengårdsskolan och MKB för ett fint samarbete, så här långt!

Hurra för våra vinnare !

Tack alla härliga klasser som vi mött under arbetet med InnoCarnival. Vi startade i höstas med att ge 23 klasser runt om i Skåne inspirerande utmaningar i deras egen utemiljö. Därefter startade klassernas innovationsarbete, som vi också tog aktiv del av.

NU har vi glädjen att presentera och gratulera tre av dessa klasser, Hasslaröd, Bulltoftaskolan och Tryde friskola till topp tre-placeringarna inom kategorin grundskola! HURRA!!!! Extra stolta är vi, för att Drömmarnas hus har jobbat med just dessa tre klasser.

Årets upplaga av InnoCarnival Skåne, blev en "digitalare" med presentationer online. Oavsett form på presentationerna, så var det många härliga idéer och inspirerande ungdomar som framförde sina bidrag under den digitala finalen, som ägde rum den 19 maj på Zoom.

20 stycken nominerade klasser pitchade sina idéer för vårt draknäste med Steve Angello, För vårt Sverige - Nahal Illerstig, Kronprinsessparets Stiftelse, Henrik Persson Ekdahl - Optimizer Invest och Mikael Kretz - Qgroup.

InnoCarnival hemsida   InnoCarnival Facebook

Cafékväll ställer om

Precis som så många andra i dessa märkliga tider, så har vi blivit tvungna att tänka lite annorlunda kring upplägg och genomförande, av våra publika event.

Vårens sista Cafékväll, som vi hade planerat att genomföra den 16 april får en helt ny skepnad. Vi kommer i vanlig ordning att presentera olika spännande kulturutövare inom olika konstformer, men denna gång blir det i det förinspelade filmiska formatet. Detta kommer att kunna avnjutas på webben. Vi har ännu ej satt ett exakt datum för när vi lägger ut det, men kommer givetvis att meddela det i våra kanaler, så snart det är på gång.

Så håll utkik, för den som väntar på något gott….

Så här långt har vi filmat filmaren Maciej Kalymon och konstnären Raoul Eurenius. Inom kort filmar vi även musikern Naomi Wiehe.

VAD ÄR CAFÉKVÄLL?
Årets mysiga Cafékvällar med olika artister/konstnärer/författare/poeter mm arrangeras i Drömmarnas hus lokaler och i nära samarbete med den nya projektägaren ABF Malmö. Konceptet med cafékvällar föddes i projektet Stick ut!/Kreativa platser och finansieras nu av Malmö Stad och Kulturrådet www.drommarnashus.se/cafe

HURRA för JA till fort-sättningen av Scenen för fler röster

Till vår och projektägaren ABF Malmös stora glädje, så fick vi besked om att Kulturrådet nu beviljat medel, för fyra nya Cafékvällar och projektet: Scenen för fler röster. Det innebär att vi nu kan påbörja planeringen inför höstens arrangemang – så himla kul!
www.drommarnashus.se/cafe

Filmfabriken på Kryddgårdsskolan i slutfasen

Sista inspelningsdagen är genomförd och nu redigeras Kryddgårdsskolans Skapande skolafilm. F-5 har skapat individuella delar av denna film, om hållbarhet i alla dess former.

Utan att avslöja för mycket, så kommer det vara skräp nu och då, pantburksmonster och djupdykningar. Vi ser med spänning fram emot att få ta del utav det färdiga materialet, innan skolavslutningen. 

Andra Skapande Skolaprojekt HÄR

Skapande skola med Drömmarnas hus

Vi kan samarbeta med er kring Skapande skola, i hela regionen. Har ni färdiga önskemål, så utformar vi ett projekt kring era önskningar. Alternativt så kan en grundträff vara ett bra initierade Skapande skolaprojekt.

Vi kan alltid erbjuda teater/drama, konst och foto inom skapande skola. Har ni andra önskemål, så arrangerar vi det gärna utifrån vårt nätverk av kompetenta kulturpedagoger. Vad är Skapande skola?

Läs mer / kontakta oss

På Väg, för sista gången

Efter sex läsår och många många mil inom sparbanksstiftelsen Skåne och stiftelsen Gripens område, har vi träffat otaliga årskurs åtta-elever genom detta lyckade projekt. I detta avslutande läsår, träffade vi 2730 elever, detta trots att covid -19 gjorde att ca ¼ av träffarna inte gick att genomföra.

Under åren har vi varit många medarbetare från drömmarnas hus som mött dessa elever, så ett särskilt tack till: Liza, Hanna, Lova, Sara, Kristian, Anders, Luz och Mathias, som gjort att detta kunnat genomföras under dessa år.

Sagoyoga

Tack Rosengårds fritids!

Vi har under tre gånger nu i vår träffats för att göra sagoyoga. Vi har tillsammans gått in i sagans värld och på ett lekfullt vis fått träna smidighet, balans och styrka. Men det viktigaste av allt, vi har fått slappna av och kunnat andas in och ut i lugn och ro. Något vi alla verkligen kan behöva mer av.
Hoppas vi ses igen!

Personalens vecka

Denna sista veckan i Maj, jobbar vår personal tillsammans för att fylla på kunskaper, få helt nya kunskaper, utveckla kreativa idéer, skapa, tänka utanför boxen - hitta den nya lustfyllda framtiden.

Det är vad vi alla i Drömmarnas hus lagt vår gemensamma tid på, under ett antal dagar. Så stimulerande och så underbart lyxigt att få tid ihop! Här händer det saker!
Vi berättar mer i nästa nyhetsbrev...

SAVE THE DATE: 15 OKTOBER. DÅ FIRAR VI VÅRT 30-ÅRS JUBILEUM.

facebook youtube instagram
Drömmarnas Hus

Frölichs väg 4, 213 68 Malmö, Malmö
Sweden 21236 Sweden

040-211 211
info@drommarnashus.se

Du får det här mejlet eftersom du eller någon annan registrerat dig på vår hemsida, eller på annat sätt varit i kontakt med oss. Du kan också välja specialutskick och få våra skolerbjudanden några dagar före detta nyhetsbrev.

Vi sparar enbart din mailadress i vårt lista.
Du kan när som helst avregistrera dig i länken nedan.

Avsluta prenumerationen