Het laatste nieuws van Mr. - 28 januari 2020

‘ORKAAN STIKSTOF’ RAAST DOOR JURIDISCH NEDERLAND

'Orkaan stikstof’ noemt jurist Peter Schils van Royal Haskoning DHV de situatie sinds de uitspraak van de Raad van State op 29 mei 2019 een streep zette door het Programma Aanpak Stikstof (PAS). Bouwers, boeren en industriële bedrijven werden in onzekerheid gedompeld. Lopende vergunningaanvragen voor ‘stikstofactiviteiten’ waren op slag kansloos, om over nieuwe activiteiten maar te zwijgen.

Lees meer

‘PARTNERMODEL BELEMMERT INNOVATIE VAN ADVOCATENKANTOREN’

Advocatenkantoren kunnen veel meer doen met legal tech oplossingen, maar het partnermodel en conservatisme staan innovatie nog in de weg. Dat concludeert Coen Bröcker van IT-bedrijf Stackbee op basis van gesprekken met managers van 50 grote en middelgrote advocatenkantoren in Nederland en Vlaanderen.

Lees meer

EIGENGEREIDE RECHTERS FRUSTREREN PREJUDICIËLE PROCEDURE

Is de prejudiciële procedure bij het Europese Hof van Justitie het kroonjuweel van de Europese juridische samenwerking? De belichaming van de voortdurende ‘rechterlijke dialoog’ in Europa? Vergeet het maar. Deze procedure wordt vaak gebruikt waar ze niet voor bedoeld is, en niet gebruikt waar ze wel voor gemaakt is.

Lees meer

BEGIN HET JAAR SLIM, PROBEER EEN GRATIS PROEFCURSUS

Ingezonden Mededeling
Naast uw drukke agenda ook nog uw vakkennis op peil houden is niet altijd eenvoudig. Begin het jaar slim en start nu alvast met online nascholen. Probeer bijvoorbeeld de gratis cursus ‘Ontwikkelingen Arbeidsrecht’ gegeven door prof. mr. dr. A.R. Houweling en mr. dr. P. Kruit, en ervaar het gemak van online nascholen bij PO-Online.

Lees meer

HANS GAASBEEK OVER DE DAG VAN DE BEDREIGDE ADVOCAAT

Mr. van de week is Hans Gaasbeek, die als initiatiefnemer en coördinator nauw betrokken is bij de organisatie van de Dag van de Bedreigde Advocaat, die op 24 januari wereldwijd werd gehouden. Gaasbeek is strafrechtadvocaat bij Gaasbeek, Gaasbeek en Baadoudi Advocaten in Haarlem.

Lees meer

RECHTBANK ROTTERDAM TREKT 3000 BEZOEKERS

Op de open dag van de rechtbank Rotterdam zijn zaterdag 25 januari 3000 mensen afgekomen. “Het heeft onze verwachtingen overtroffen,” zegt woordvoerder Pelle Biesmeijer van de rechtbank. Tijdens de open dag konden de bezoekers met eigen ogen zien dat het gerechtsgebouw aan het Wilhelminaplein in Rotterdam is gerenoveerd.

Lees meer

COMBI-DEAL: GRATIS CURSUS T.W.V. 500 EURO BIJ EEN SPECIALISATIEOPLEIDING

Ingezonden Mededeling
Bij inschrijving in 2020 voor een van de Specialisatieopleidingen Arbeidsrecht, Contracteren, Civiel Cassatie en Procesrecht, of Aanbesteding en Schaarse rechten, kunt u in 2020 gratis deelnemen aan een eendaagse cursus bij het Juridisch PAO Leiden ter waarde van maximaal 500 euro! Meer info: www.paoleiden.nl

KVDL-BAAS JOOST LINNEMANN LAAT ZICH DOOR SCHOLIER VERVANGEN

Joost Linnemann van het Amsterdamse advocatenkantoor Kennedy Van der Laan was een van de 317 CEO’s die donderdag 23 januari in het kader van het JINC-project Baas van Morgen zijn stoel afstond aan een leerling. De 14-jarige Selin mocht op deze dag in zijn plaats de lakens uitdelen.

Lees meer

GRAPPERHAUS: ‘ONBEVREDIGEND DAT OM ZICH UIT ZAAK TERUGTROK’

Minister Grapparhaus (Justitie en Veiligheid) noemt het onbevredigend dat het Openbaar Ministerie zichzelf niet-ontvankelijk heeft laten verklaren in de strafzaak over een zware vechtpartij in Groesbeek. Dat antwoordt hij op vragen van het Tweede Kamerlid Michiel van Nispen (SP).

Lees meer

AUSTRALIË GAAT WEER OP GROEN!

Ingezonden Mededeling
Wilt u weten hoe u met uw rondreis à la TravelEssence door Australië kunt bijdragen aan het herstel van de natuur?

Meer informatie

MINISTER DEKKER NEGEERT NVVR-KRITIEK OP WETSVOORSTEL

Minister Dekker (Rechtsbescherming) heeft het wetsvoorstel waardoor rechtbanken en gerechtshoven elkaar makkelijker kunnen helpen als ze kampen met een tijdelijk gebrek aan zittingscapaciteit ingediend bij de Tweede Kamer. De kritiek van de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak op het voorstel was voor de minister geen reden dit aan te passen.

Lees meer

VERNIEUWD OSR CURSUSABONNEMENT: ONBEPERKT EEN- EN TWEEDAAGSE CURSUSSEN VOLGEN

Van onze kennispartner OSR
Met het nieuwe all-in OSR cursusabonnement kies je nu voor nog meer korting en gemak. Voor € 1.595,- kun je een jaar lang onbeperkt alle een- en tweedaagse cursussen volgen en krijg je 50% korting op cursussen van drie dagen en langer. Zo bespaar je al snel veel geld. Handig als je je punten op verschillende specialisatiegebieden wilt halen of wanneer je jouw beroepsvaardigheden verder wilt ontwikkelen.

Kijk hier voor informatie en voorwaarden

OVERNAME BEDRIJFSFITNESS NEDERLAND

Het Duitse Hansefit, een B2B-platform voor fitnessprogramma’s waarvan Waterland Private Equity 50% aandeelhouder is en dat met 1800 zakelijke klanten marktleider in Duitsland is, neemt branchegenoot Bedrijfsfitness Nederland over. Hansefit wil uiteindelijk uitgroeien tot marktleider binnen het snelgroeiende segment van bedrijfsfitnessnetwerken.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Bedrijfsjurist

In verband met de pensionering van een van de bedrijfsjuristen zoekt het Bestuursbureau van ROC Mondriaan met ingang van 1 juni 2020 een bedrijfsjurist Het bericht Bedrijfsjurist verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Juridisch Adviseur

Ben jij iemand met veel overtuigingskracht en werk je graag samen? Dan horen we graag van je. Het bericht Juridisch Adviseur verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Medewerker Juridische Zaken

Wij zijn op zoek naar collega’s met een onafhankelijke blik om met overtuiging en drive te gaan werken aan het doel van de IGJ: behoud en verbetering van de goede Nederlandse zorg- en hulpverlening. Het bericht Medewerker Juridische Zaken verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.