Turun NMKY - YMCA Turku

Empowering young people Since 1893

Uutiskirje 4/2020

  

Tämä uutiskirje sisältää:

  • Yökoriksen kesä oli menestyksekäs
  • Katy Viljanen aloitti Maahanmuuttajapalveluissa keväällä
  • Katusovittelijat auttavat sekä livenä että etänä
  • Oppilaaksi Musiikkiopistoon?
  • Ilmoittaudu ohjaajakoulutukseen
  • Sinustako partiolainen? Tähti-Tytöt ottavat uusia jäseniä
  • Tilaa YMCA Turku -vaatteet syksyyn!

Yökoris kohtaa nuoria lähiöissä ja kentillä – kesä on ollut erityisen onnistunut

Korista, musaa, yhteistä mukavaa tekemistä iltaisin, ohjausta, hyvää meininkiä, pelejä… Turun NMKY – YMCA Turun Yökoris-toimintaa on järjestetty nyt kolmen kesän ajan Turun kaupungin ulkokentillä kaikille avoimina ja maksuttomina tapahtumina. Toimintaa on tuotu erityisesti maahanmuuttajataustaisiin lähiöihin. Kesällä 2020 toiminta tavoitti ennätyksellisen määrän nuoria. Syksyllä toiminta siirtyy saleihin.

Kesäaikana kaupungin ulkokentillä Varissuolla, Lausteella, Vasaramäessä, Runosmäessä, Halisissa, Pansiossa ja Urheilupuistossa on pelattu koripalloa tai jalkapalloa Yökorisohjaajien ohjaamana, dj:n soittaessa musiikkia taustalla. Olennaista Yökoriksessa ei ole toiminta tai tietty laji, vaan ihmisten kokoontuminen yhteen ja keskinäinen vuorovaikutus. Yökoris-toiminta on kaikille avointa, sukupuolella, puhutulla kielellä tai etnisellä alkuperällä ei ole pelikentällä merkitystä. Lue lisää...

Katy aloitti keväällä Maahanmuuttajapalveluissa

Nimeni on Katy Viljanen ja aloitin maaliskuussa uutena hanketyöntekijänä NMKY:n Maahanmuuttajapalveluissa. Työkokemusta sosiaalialalla minulle on jo kertynyt viitisen vuotta, suurimmaksi osaksi maahanmuuttajatyöstä. Maahanmuuttajien auttamistyö on minulle ollut aina selkeä valinta, en näkisi itseäni tekemässä mitään muuta mieluummin. Itse tulin Suomeen paluumuuttajana Espanjasta 17-vuotiaana vanhempieni kanssa ja sain kokea mitä tarkoittaa uuden kielen oppiminen sekä kotiutuminen aivan vieraaseen kulttuuriin. Lue lisää...

Katusovittelijat auttavat sekä livenä että etänä

Katusovittelu on palannut töihin lomien jälkeen. Toistaiseksi asiakkaiden tapaaminen kasvotusten on mahdollista, mutta tapaamisia järjestetään joustavasti myös etäyhteyksin. Yhteistyö Varsinais-Suomen sovittelutoimiston ja Ankkuripoliisin kanssa toimii ja nuorten sovittelujuttuja ohjataan meille. Katusovittelu on edelleen koulujen käytettävissä nuorten välisten konfliktien selvittämisessä. Tiesitkö, että myös nuoret itse tai huoltajat voivat olla yhteydessä katusovitteluun?

Katusovittelun avulla päästään puuttumaan ristiriitatilanteisiin nopeasti ja usein jo ennen niiden kärjistymistä. Yhteydenotto ei sido mihinkään. Olemme apuna myös, jos haluat neuvoja jossakin epäselvässä tilanteessa.

Lisäätietoa katusovittelusta ja hankkeesta löytyy nettisivuiltamme https://www.ymcaturku.fi/tukea-elamaan/katusovittelu-2/katusovittelusta-menetelmana/.

“Tää sovittelu on niin hieno juttu, kun tällä tavalla tartutaan näin nopeasti asiaan” 16-vuotias sovittelujutun osapuoli, jolla oli kokemusta myös siitä, että kukaan ei välitä tai tee mitään kiusaamisen lopettamiseksi.

Poikani jännitti sovitteluun tuloa ihan hirveästi, kun ei yhtään tiennyt, millaista se on. Sitten kun hän huomasi, ettei se ollutkaan mikään tuomioistuin, hän oli niin tyytyväinen. Kun lähdimme pois sieltä (erillistapaamisesta), hän sanoi, että oli hyvä saada puhua, että he (sovittelijat) ihan selvästi kuuntelevat kaikkia.” 12-v pojan äiti

Ilmoittaudu musiikkiopistoon!

Musiikin- ja soitonopetusta viulussa, kitarassa, huilussa, pianossa, pienkanteleessa,ukulelessa, laulussa ja bändisoittimissa.

Ilmoittaudu Musiikkiopiston verkkosivuilla

Ohjaajaksi Harvaan ensi kesänä?

Mahtava leirikesä takana ja muistot vahvoina mielessä? Et ehkä malttaisi odottaa ensi kesää ja Harvan leirejä?

Ei hätää - ohjaajakoulutuksen kautta sinulla voisi olla mahdollisuus päästä Harvaan jo piankin :) Ja ensi kesänä lähes taatusti!

Ohjaajakoulutukset on tarkoitettu rippikoulun käyneille ja sitä vanhemmille nuorille. Koulutukset antavat valmiuksia toimia ohjaajana lasten ja nuorten leireillä sekä NMKY:n muussa toiminnassa. 

Ilmoittaudu ohjaajakoulutukseen!

Tilaa YMCA Turku -tuotteet syksyyn!

Tilaaminen tapahtuu rekisteröitymällä Macron-verkkokauppaan, maksu sujuu näppärästi verkkopankissa ja tuotteet voit noutaa joko Macronin Turun myymälästä tai maksamalla postikulut omasta postinjakelupisteestäsi. 

HUOM! Tuotteiden YMCA-hinnat näkyvät vasta kun kauppaan on kirjauduttua rekisteröitymisen jälkeen!

Kirjaudu verkkokauppaan!

Maksettu mainos

Pssst.. Haluat varmasti seurata vilkasta toimintaamme ja kommelluksia myös kuvina. Instagramista meidät löytää nimellä ymcaturku

Turun NMKY - YMCA Turku

Sirkkalankatu 27
20700 Turku
www.ymcaturku.fi

Saat tämän viestin koska osoitteesi on Turun NMKY:n jäsen- tai yhteistyörekisterissä

Peruuta tilaus

MailerLite