A kriptovaluták világszinten biztosítanak egyenlő hozzáférést a pénzügyi rendszerhez. Nézd meg a böngészőben

"A nők esélyegyenlőségét az egész világon hátráltatja a pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés hiánya. A kriptovaluták megadják az egyenlő esélyű hozzáférést a pénzügyekhez. A Föld népességének felét anyák, nővérek, feleségek teszik ki, akik egy teremtő és alkotó csoport alapját adják.”  ~ A nők és a kriptovilág (Women & Crypto) jelentés a Coinbase-től

A piac alakulása

A múlt héten a kriptovaluta-piacon enyhe emelkedést tapasztalhattunk. A Bitcoin árfolyama 3,1%-kal emelkedett a múlt héthez képest és lassan 4000 dollár felé tart. Jelenleg 3900 dollár környékén lehet vele kereskedni. A kriptopiac egészét nézve elmondható, hogy a múlt hét során 8 milliárd dollárral emelkedett az értéke. A legerősebb kriptovaluták nagy része többet ér, mint a hét elején. Az Ether 11%-os emelkedés után elérte a 140 dollárt is, majd visszacsökkent 134 dollárra. Az Ethereum kitalálója, Vitalik Buterin a tárcafejlesztők támogatására azt javasolta hogy a felhasználóknak tranzakciónként 1gwei/gas tárca-díjat kelljen fizetniük. Vitalik úgy gondolja, hogy az új díjstruktúra éves szinten összesen 2 millió dollárt eredményezne a tárcafejlesztők számára, akiknek így nem kellene kockázati tőkéből finanszírozni a tevékenységüket.

A német pénzügyminisztérium felszólította a kormányt, hogy szabályozza és ismerje el a blokklánc-alapú értékpapírokat törvényes pénzügyi eszközként. A pénzügyminisztérium kiadott egy publikációt, amely a szabályozás bevezetését taglalja. A kiadvány szerint az értékpapírok elektronikus módon regisztrálhatók, a dokumentálásukat  nem kell papíron is elvégezni. A kezdeményezés a tervek szerint elsőként az elektronikus kötvényeket érinti, majd később áttér a digitális részvényekre. A német pénzügyminisztérium abban bízik, hogy a tokenizált finanszírozást az európai pénzügy középpontjává teheti.   

Nézd meg a legfrissebb Bitcoin árat!
Heti kvíz

A blokkböngészőket NEM lehet az alábbiakra használni:

  1. a privát kulcsok megtekintése
  2. a címekhez tartozó egyenlegek megtekintése
  3. a tranzakciós történetek megtekintése

A helyes válaszért görgess a hírlevél aljára!

A hét legfontosabb hírei
A BlockFi 6%-ot kamatozó betéti számlát kínál

A BlockFi, egy kriptovaluta-hitelezéssel foglalkozó startup cég, kriptovaluta-alapú betéti számlát vezetett be, ez a BlockFi Interest Account (BIA), vagyis BlockFi kamatozó számla. A szolgáltatás igénybevételével az ügyfelek Bitcoint és Ethert helyezhetnek el, amelyre éves szinten 6,2% kamatot kapnak, havonta kifizetett kriptovaluta formájában. Ha Bitcoint fektetsz be, Bitcoinban kapod meg a kamatot is, ha pedig Ethert helyezel el a számlán, a kifizetéseket Etherben kapod vissza. Az ügyfelek bármikor felvehetik a pénzüket. Az összegeket a Cameron és Tyler Winklevoss által alapított pénzváltó és letétkezelő cég, a Gemini Trust kezeli. A BlockFi 6,2%-os kamatot ígér, amelynek fedezetét intézményeknek szánt, kriptovalutában kifizetett hitelekből teremti elő. A BlockFitől kölcsönző intézmények magasabb kamatot fizetnek a hitelekre, mint amennyit a BlockFi fizet a betéti számla tulajdonosainak. Így ha van felesleges kriptovalutád, amelyet nem akarsz eladni, akár a kölcsönadása is jó ötlet lehet. Arra azonban vigyázz, hogy a kriptovalutáid nem lesznek 100%-ig biztonságban, mivel a veszteségekre kiterjedő biztosítás nem tartozik a számlához.

„A nők és a kriptovilág” jelentés

A nemzetközi nőnaphoz időzítve, a Coinbase és a Qriously online kutatási platform közösen kérdezett meg több mint 6000 nőt arról, hogy mi a véleményük magáról a pénzről, a jelenlegi pénzügyi rendszerről, és arról, hogy kriptopénzek vajon milyen szerepet töltenek be a pénzügyi szabadságban és esélyegyenlőségben. A Coinbase⁩ által megkérdezett nők harmada gondolja úgy, hogy saját országukban nem illetik meg őket a férfiakkal egyenlő jogok a pénzügyi rendszer elérésében. A válaszadók többsége úgy véli, hogy a technológia hatással lesz a pénzügyi világra a következő 10 év során. A világ nagy részén még mindig jellemző a nemek közti megkülönböztetés, és olyan törvények vannak érvényben, amelyek korlátozzák a nők jogait a bankszámlanyitásban, a hitelszerzésben, a saját föld megvételében vagy a saját vállalkozás indításában. A kriptovaluták azonban világszinten biztosítanak egyenlő hozzáférést a pénzügyi rendszerhez. A kriptovilág befolyásos asszonyai arra ösztönzik a nőket, hogy tanuljanak a kriptovalutákról és ismerjék fel, ezek milyen kapukat nyitnak meg számukra. 

Samsung Partners With Enjin Coin

A múlt héten az Enjin Coin nagy figyelmet kapott, miután a Samsung nyilvánosságra hozta négy blokklánc-partnerének kilétét. Ezek a Bitcoin, az Ethereum, a Cosmee nevű szépségipari szolgáltatásokat nyújtó dApp (decentralizált alkalmazás) és az Enjin. Az Enjin Coin árfolyama a Samsunggal való partnerség hírére majdnem megduplázódott. Az Enjin egy 2009-ben alapított, szingapúri székhelyű IT cég, amely a blokklánc-alapú videojáték iparban tevékenykedik. Az Enjin mintshop alkalmazásával bárki létrehozhatja a saját, nem helyettesíthető, ERC-1155 tokenként is ismert tokenjét (Ha az ERC-1155 tokenekről többet szeretnél megtudni, olvasd el „A hét kripto-kifejezése” c. rovatunkat). Az Enjin egy blokklánc-fejlesztő szoftver-készletet ad ki, amely a Unity Asset Store-ban lesz megvásárolható, március 14-től. Jelenleg a Unity nevű játékmotorral 4,5 millió fejlesztő készít 2D-s és 3D-s játékokat, és hamarosan blokklánc-alapú fizetőeszközök létrehozására is képesek lesznek.

A Tether a Tronnal karöltve ad ki egy új típusú stablecoint

A piaci kapitalizáció alapján számított legnagyobb stablecoin, a Tether (USDT) új verziójú USDT kiadására készül a Tron hálózaton, TRC-20 tokenként. A TRC-20 a Tron hálózaton használt token standard, ami kompatibilis az Ethereum ERC-20 standardjával, és meg is feleltethető annak. Jelenleg két különböző USDT token létezik. A Bitcoin Omni protokollján megjelent USD Tether, és az Ethereum blokkláncon ERC-20 tokenként jelen lévő USD Tether. A Tron-alapú Tether tranzakciós sebessége (1200 TPS, vagyis másodpercenkénti tranzakció) sokkal magasabb, mint az Ethereum-alapú Tetheré (15 TPS) vagy az Omni-alapú Tetheré (3-7 TPS), és mindehhez még a tranzakciós díja is a nullához közelít. A Tron-alapú Tether várhatóan 2019 második negyedévében jelenik meg, és a segítségével a felhasználók a Tron blokkláncon alapuló decentralizált alkalmazásokkal (dApps) és tárcákkal tudnak majd egyszerűen tranzakciókat végrehajtani.

Már fut a Brave böngésző hirdetéseket jutalmazó programja

A titkosításra fókuszáló Brave böngésző felhasználói  mostantól dönthetnek úgy, hogy Basic Attention Tokenben (BAT) kapott jutalomért cserébe néznek hirdetéseket. A rendszer segítségével a BRAVE a reklámokból származó jövedelem 70%-át osztja fel a felhasználók között. A 2016-ban indult Brave böngésző beépített adBlock funkcióval rendelkezik, és nem követi a felhasználók aktivitását és a lokációját. A biztonsági funkciók mellett a böngészőben egy tárca is található a Basic Attention Tokenek (BAT) számára, amelyen keresztül a felhasználók jutalmat kaphatnak böngészés közben és magánszférájuk megtartása mellett támogathatják a tartalmak létrehozását.  A kriptovaluták által támogatott böngészőt hivatalosan már 20 milliószor töltötték le Android telefonra, amivel az alkalmazás bekerült az Androidos letöltések top 1%-ába, az AppBrain információ alapján.

Letartóztatták a OneCoin vezetőit és vádat emeltek ellenük

Az amerikai igazságügyi minisztérium bejelentette, hogy letartóztatták a OneCoin egyik alapítóját és vezetőjét, és vádat emeltek ellene, valamint a még szökésben lévő másik alapító ellen, csalás és pénzmosás vádjával gyanúsítva őket. A hírt New-York déli körzetének államügyészsége jelentette be március 8-án. A OneCoin egy 2014-ben Bulgária fővárosában, Szófiában létrehozott, 4 milliárd dolláros piramisjáték, amelynek világszerte több mint 2 millió áldozata van. Ez egy olyan tisztességtelen kriptovaluta, amelynek nincs blokklánca, és amelynek befektetői a pénz elhelyezése után nem tudják visszakapni azt. A OneCoin multi-level marketing (MLM) alapon működik, amelyben a tagok jutalékot kapnak, ha sikerül újabb, a OneCoin csomagjait megvásároló tagokat beszervezniük.

Heti tweet

Jack Dorsey, a Twitter CEO-ja megvette első hardver alapú tárcáját, egy Trezort.

Heti mém
A hét kripto-kifejezése

Az ERC-1155 token egy új, Ethereum-alapú token standard, ami a helyettesítehető (ERC-20) és nem helyettesíthető (ERC-721) tokenek kombinációja. A helyettesíthető tokenek úgy lettek létrehozva, hogy egyenértékűek legyenek az ilyen típusú összes másik tokennel, ilyen például egy játékban az elsősegély-készlet vagy a lőszer, vagy az arany, vagy az ezüst. A nem helyettesíthető tokenek egyedi tokenek, amelyeket nem lehet felosztani vagy egyesíteni egymással. Egy játékban ilyen például egy speciális fajta kard vagy fegyverzet, vagy valami gyűjthető dolog (mint például a teljesen egyedia CryptoKitty digitális macskák). Az ERC-1155 tokenek a blokklánc-alapú videojáték ipar számára készültek, ahol jelen vannak a kriptovaluták és a különböző gyűjthető dolgok is. Az ERC-1155 tokenek segítségével a gamerek az egyedi tokenjeiket (pl. egyedi hőseiket vagy egyedi fegyvereiket) kriptovalutára válthatják, és a tranzakció fordított irányban is működik.  

A kvíz megfejtése

A blokkböngészőket NEM lehet az alábbiakra használni

A helyes válasz: A.

A blokkböngésző a blokklánc számára készült böngésző, amely megmutatja a blokklánc tartalmát, pl. egy blokkhoz tartozó tranzakciókat, cím egyenlegeket és tranzakciós történeteket.

Köszönjük, hogy elolvastad a hírlevelet :)

Legyen szép heted!

Üdv:
MrCoin
hello@mrcoin.eu
+36 16 555 333
MrCoin

96 Kensington High Street, London, W8 4SG, Egyesült Királyság

Adatvédelem

Nem akarsz újabb emaileket kapni?

Unsubscribe