Bekijk in browser
Nieuwsbrief juni 2020

Beste ,

Het is eind juni. De dagen worden merkbaar langer, de temperatuur stijgt en de vakantie die een half jaar geleden nog zo ver weg leek komt steeds dichterbij. Tijdens gesprekken met collega’s of vrienden komt dit onderwerp ook merkbaar vaker ter tafel. Iets waar door iedereen naar uitgekeken wordt. Zo is het normaal.

Maar we bevinden ons in “het nieuwe normaal” en dat voelt toch anders. Want kan de vakantie wel doorgaan? En onder welke voorwaarden? Moeten we straks reserveren voor het zwembad en zijn de restaurants wel open? Het haalt de zorgeloosheid van vakantie weg. Terwijl zorgeloos op vakantie gaan juist is waar velen van ons aan toe zijn. De afgelopen maanden waren vrij hectisch: van verschillende kanten kwamen er vragen over bellen, VaMo, videobellen, 3CX, Teams etc. Hele infrastructuren werden gebouwd om thuiswerkers te kunnen faciliteren. Ook wij hebben hard gewerkt om onze dienstverlening weer wat beter te maken: zo is mijntelefoonlijn.nl vernieuwd en hebben we HD Voice geactiveerd op mobiel. Al met al een goede reden voor vakantie toch?

Gelukkig geven steeds meer landen reisadvies code geel, en ook in Nederland begint weer meer te mogen. Zo kunnen we misschien toch, zij het wat minder zorgeloos dan normaal, genieten van een welverdiende vakantie. Vanuit het immer zonnige Gemert wensen wij je fijne zomermaanden! Zorg goed voor elkaar.

Nieuw in mijntelefoonlijn.nl

We hebben een aantal nieuwe mogelijkheden aan mijntelefoonlijn.nl toegevoegd. Vanaf nu is het mogelijk om zowel op individueel- als op groepsniveau mobiele nummerblokkades in te stellen. Ook kun je nu op mijntelefoonlijn.nl een overzicht van het dataverbruik binnen een mobiele abonnementsgroep zien. Zo kun je het verbruik gedurende de maand in de gaten houden of tot 12 maanden terugzien. Een overzichtelijk diagram toont in één oogopslag de verschillende gebruikers en hun verbruik. 

Wil je graag meer informatie over alle nieuwe mogelijkheden of heb je behoefte aan een demo?
Neem dan contact op met je Partner Manager.

HD Voice op mobiel

Wellicht is het je al opgevallen, maar sinds vorige week hebben al onze mobiele gebruikers HD Voice. Door het grotere frequentiebereik is de geluidskwaliteit twee keer zo goed als bij een gewoon telefoongesprek. Het geluid is daardoor helderder en je hebt minder verstoring door achtergrondgeluid. Momenteel is de verbetering het grootst bij calls tussen Basic VaMo gebruikers onderling en bij gesprekken van en naar KPN klanten, maar ook Full VaMo gebruikers zullen nu al een grote verbetering ervaren.

De komende tijd worden de overige "paden" voorzien van HD Voice om zo de gesprekskwaliteit van en naar steeds meer bestemmingen te optimaliseren.

Een ijzersterke totaaloplossing

Benk Groep implementeerde een ijzersterke totaaloplossing op het gebied van telefonie van KeenSystems bij het Brabantse bedrijf Bronneberg. Sindsdien loopt Michiel Jegerings, Commercieel Manager Bij Bronnenberg, niet meer rond met een riem vol mobiele en DECT-telefoons, maar heeft hij één mobieltje waarmee hij voor alles en iedereen altijd bereikbaar is (en vice versa uiteraard). Met vast-mobiel integratie (VaMo) maakt een toestel integraal onderdeel uit van de centrale. Of dat nou de laatste iPhone is of een Nokia 3310. Elk mobiel gesprek loopt door de telefooncentrale en dit zorgt voor een betere bereikbaarheid, flexibel en mobieler werken en een hogere klanttevredenheid.

Lees hier het hele verhaal.

VaMo: Mobiel als integraal onderdeel van de telefooncentrale
Even voorstellen

We mogen weer twee toppers aan je voorstellen die sinds kort deel uitmaken van het KeenSystems team. Op 1 juni is Paul Verstappen begonnen in de rol van Support Engineer. Paul is een ervaren VoIP engineer met een brede interesse. Op 8 juni is Ilias Nahi gestart als Software Engineer, Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Ilias al een aantal jaar ervaring met programmeren.

Ze stellen zich graag aan je voor.

Regels gespreksopname

Wanneer je ervoor kiest om je 3CX centrale door ons te laten hosten krijg je hier een uitgebreid pakket aan diensten bij zodat je direct alles hebt om aan de slag te gaan. Dit pakket bevat onder andere opslagcapaciteit waarmee je tot 30 dagen alle gesprekken kunt opnemen en bewaren. Maar waarom zou je gesprekken willen opnemen? En hoe zit dit juridisch: mag dat zomaar?

We leggen het je uit.

KeenSystems Zomeractie

Geheel volgens KeenSystems traditie is er ook dit jaar weer onze Zomeractie met een “give-away” voor onze Partners. Het is elk jaar weer een uitdaging om iets te vinden dat past bij het thema zomer en bovendien voldoet aan al onze eisen en in lijn is met ons credo 'we doen het goed of we doen het niet'. Want laten we eerlijk zijn, scrollend door de verschillende artikelen op een willekeurige site met relatiegeschenken is 'kwaliteit' vaak niet het eerste wat in je opkomt. Maar dat is voor ons wel een vereiste. Sterker nog, dat willen we elk jaar, en elk jaar willen we het vorige jaar minimaal evenaren maar bij voorkeur zelfs overtreffen. Je zou bijna denken dat we het onszelf bewust moeilijk maken. Maar ach, dat doen we met alle liefde en plezier voor onze gewaardeerde Partners. En ook dit jaar is het weer gelukt! Wat het is houden we nog even geheim maar we kunnen alvast verklappen dat het een lokaal smaakje heeft. Vanaf deze week zijn onze Partner Managers op pad om ze persoonlijk te overhandigen.

KeenSystems

Molenrand 1, Gemert
Nederland

linkedin youtube

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je een Partner bent van KeenSystems of omdat je je hebt aangemeld op onze nieuwsbrief.

Afmelden