PERSBERICHT

Festival Sunsation verschoven naar volgend jaar

Als gevolg van de landelijke coronamaatregelen gaat het festival Sunsation dit jaar niet door. Het oudste culturele festival van Flevoland zou aan het begin van de zomer zijn 39e editie gaan beleven in het Observatorium Robert Morris in Lelystad. Het festivalbestuur heeft besloten deze editie te verschuiven naar 18 en 19 juni 2021.

Sunsation is het poëziefestival dat al vanaf 1982 de zomer inluidt. Hoofdmoot is het programma in de binnenring van observatorium dat plaatsvindt rondom zonsopkomst. Naast poëzie en dichters maken muzikale, vocale en theatrale elementen deel uit van het programma.

Voorzitter en oprichter van Sunsation Thom Ummels toont zich teleurgesteld over de afgelasting. Hij heeft echter volledig begrip voor de maatregelen in deze crisissituatie. “Een paar weken geleden hadden we nog enige hoop, dat Sunsation nummer 39 door zou kunnen gaan, maar de noodmaatregelen gaan helaas langer duren. Bestuur en producent steken nu alle energie in het festival van volgend jaar en de voorbereiding van de jubileumeditie Sunsation 40 in 2022”

Unsubscribe