view_in_browser
¡Hola! Welkom bij onze eerste nieuwsbrief

Voor Nederlanders, Vlamingen en Nederlandstaligen in Barcelona en omstreken

De Facebook-community voor Nederlanders in Barcelona (en niet-Nederlanders die de taal spreken) bestaat nu drie jaar en is met ruim vierduizend leden een succesvol platform gebleken voor oproepen, informatie-uitwisseling en om online contacten te leggen. En daar zijn we hartstikke blij mee!

Sterker nog, de vele enthousiaste reacties hebben ons op het idee gebracht om de community verder uit te bouwen met een nieuwsbrief. Op Facebook zijn we bewust terughoudend met het posten van steeds dezelfde activiteiten, commerciële berichten en ook willen we niet dat je als lid wordt overspoeld met bijvoorbeeld vacatures. Bovendien merken we dat er -en dat geldt zeker in coronatijd - behoefte is aan duidelijke en uitgebreide informatie over bepaalde onderwerpen.

Vandaar dat wij hebben besloten om naast het beheer van de groep op Facebook voortaan ook een (vooralsnog) maandelijkse nieuwsbrief uit te gaan geven bestemd voor de Nederlandstalige community in Barcelona en omstreken. 

In iedere nieuwsbrief maak je kennis met medelanders, vind je het laatste nieuws, tips, job opportunities, upcoming events en relevante adressen. Leden van onze Nederlandstalige community, want daar draait het platform uiteindelijk om, krijgen de kans zich voor te stellen. Mocht je zelf nog ideeën hebben, laat het ons dan vooral weten! En natuurlijk staan we ook open voor feedback en/of kritiek.

Als je de nieuwsbrief vaker wilt lezen (ja, leuk!), kun je je hier inschrijven. En doorsturen naar medelanders in Barcelona, mag natuurlijk ook ;-)!

We wensen je veel leesplezier, een fijn weekend en een goede Sinterklaas voor wie het thuis gaat vieren. 

Saludos, 

PCR-test verplicht voor reizigers

Wie met het vliegtuig naar Spanje reist, heeft sinds 23 november een certificaat van een negatieve PCR-test nodig, niet ouder dan 72 uur. Hoe kom je zo’n verplicht certificaat? Waar kun je je laten testen? En, niet onbelangrijk, wat zijn de kosten?

 • Allereerst: reizigers moeten het originele document kunnen overhandigen. Op de gezondheidsverklaring die passagiers die landen op Spaanse vliegvelden moeten invullen, staat sinds 23 november ook de vraag of een PCR-test is gedaan voorafgaand aan de reis.
 • De maatregel geldt voor iedereen, ongeacht nationaliteit en leeftijd. Dus keer je terug naar je woonland Spanje, moet je de test ook hebben gedaan. Een uitzondering vormen passagiers die enkel een overstap maken in Spanje en ook niet voor marinewerkers die terugkeren naar huis.
 • Heb je geen test gedaan of hier geen bewijs van? Dan kun je een boete krijgen, zo werd al aangekondigd in de media en dat is door officiële bronnen bevestigd. Ook hebben wij al gehoord dat mensen geweigerd werden op de vlucht, omdat zij geen certificaat hadden.
 • In Nederland gaat testen normaalgesproken via de GGD, maar daar wordt geen certificaat afgegeven. Er zijn speciale laboratoria, waaronder bijvoorbeeld het laboratorium van KLM Health Services, waar je terecht kunt. Op de website coronavirustest.nu kun je in heel Nederland zoeken naar testlocaties waar certificaten worden afgegeven. Ook kun je de prijzen terugvinden.
 • De prijzen voor een PCR-test + inreiscertificaat schommelen tussen de €110 en €160 in Nederland.
Lees meer
Kort
Coronakerst: wat mag er wel en niet in Catalonië?

Deze week werd bekend dat de afbouw van de maatregelen, zoals eerder gepresenteerd door de Catalaanse regering, on hold is gezet vanwege stijgende besmettingsaantallen. Wat we nu weten over kerst: 

 • Samenkomen in groepen van maximaal 10 personen (en max. twee bubbels naast je eigen bubbel) is toegestaan. 
 • De avondklok gaat op 24 dec en 31 dec in om 1.30 uur. 
 • Uiteten kan met maximaal 6 personen per tafel.
  Nederlandse Ondernemersprijs Spanje: winnaars uit BCN!

  Op 20 november werd de Nederlandse Ondernemersprijs Spanje uitgereikt tijdens een virtueel evenement waarbij de verschillende business clubs in Spanje, de Nederlandse ambassade en het NBSO betrokken waren. De Kring organiseerde het evenement dit jaar. Sven Kallen van het bedrijf Volterra Ecosystems uit Barcelona won de Ondernemersprijs. Erik Daniel van Leeuwen, eveneens uit Barcelona, won met zijn bedrijf Roots & Rolls de Startersprijs. Gefeliciteerd Sven en Erik!

  Casi Todo lanceert podcasts

  Een luistertip! In de podcast Vitamine S van Casi Todo delen Nederlanders en Belgen door middel van interviews verhalen en ervaringen, geven ze tips en tricks en hopen zo anderen te inspireren hun dromen te volgen. Superleuk om de ervaringen van andere Nederlanders in Barcelona en elders in Spanje te beluisteren. Je vindt de podcasts hier.

  Vegan Junk Food Bar nu ook in Barcelona

  Het Nederlandse veganistische fastfood concept VJFB koos voor de wijk El Born in Barcelona voor de allereerste internationale opening. De Vegan Junk Food Bar opende hier eind vorige maand zijn deuren.

  Vacatures
  Marketing and Recruitment Trainee

  Met Nederlands als moedertaal. Bedrijf: Babel Profiles. Meer info.

  Customer Service Representative

  Met Nederlands als moedertaal. Via: Talent Search People. Meer info.

  Technical Solutions Consultant

  Voor de Nederlandse markt. Bedrijf: Webhelp Spain. Meer info.


  ¡Hola! ¿Qué tal?

  In deze rubriek stellen Nederlanders en Vlamingen in Barcelona en omstreken zich voor. Omdat het de allereerste nieuwsbrief, bijten wij het spits af. Zo weet je meteen wie hierachter zit ;-). Wil je zelf een keer geïnterviewd worden voor deze rubriek, laat het ons dan vooral weten!

  Annebeth Vis

  Woont sinds 2002 in Barcelona en is eigenaar van Barcelonatips.nl en mede-eigenaar van fietsenzaak El Ciclo

  "Het is mijn passie en missie om wat ik weet over Barcelona met anderen te delen. Ik geef online tips aan stedentrippers, ik maak de reisgids timetomomo Barcelona en ik verzorg persoonlijke fietstours bij El Ciclo. Ik kan je ook op weg helpen als je in de stad woont of van plan bent er te komen wonen. In 2017 richtte ik de Facebook-groep Nederlanders in Barcelona op." 

  "Begin 2011 leerde ik mijn Argentijnse partner Ramiro kennen en inmiddels hebben we naast onze winkel die we openden in 2013, ook samen een dochter van 5, Olivia. We wonen midden in het centrum, boven onze zaak."

  "In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om met vrienden uitgebreid te lunchen en trek ik er graag op uit om nieuwe plekjes te ontdekken in de stad en omgeving. Je mag me wakker maken voor koffie of voor  chipirones." 

  Mirjam Maarleveld

  Na 5 jaar Barcelona sinds kort woonachtig in Castelldefels en eigenaar van Barcelona Expat Life.

  "Barcelona bruist en is zo divers, mensen met verschillende achtergronden en allemaal een eigen verhaal. Ik vind dat, zowel zakelijk als privé, prachtig om te zien. Zeker als we ervaringen uitwisselen, elkaar kunnen helpen, er nieuwe mensen op ons pad komen en er iets moois ontstaat; dat geeft mij energie."

  "Dat is ook de reden waarom ik afgelopen zomer medebeheerder ben geworden van de FB-groep. En vanuit die gedachte is eerder ook Barcelona Expat Life ontstaan, een community voor expats waar je kennis en ervaringen kunt delen als het gaat om wonen en werken in deze wonderlijke stad, een platform met informatie, vacatures en verhalen van expats."

  "Daarnaast geniet ik graag van al het moois om ons heen, de zee, de bergen, de prachtige straten of een museumbezoek en ik lees graag. Samen eten, het liefst thuis en buiten, vind ik ook machtig mooi!"

  SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
  Agenda

  27/11-23/12 Fira de Santa Llúcia (kerstmarkt) bij de kathedraal
  28/11-23/12 Feria de Navidad de Sagrada Familia (kerstmarkt)
  5/12-6/1 Nadal al Port (Kerst in de haven)
  5/12 Sinterklaasfamiliefeest (via Zoom)
  6/12 Dag van de Grondwet
  8/12 Onbevlekte Ontvangenis
  14/12 Catalonia & The Netherlands: Solutions and Technology for ecommerce
  24/12 Nochebuena
  25/12 Kerst
  26/12 San Esteban
  31/12 Oudjaarsavond
  1/1 Nieuwjaarsdag
  6/1 Driekoningen

  Organiseer jij een activiteit of evenement gericht op/interessant voor de Nederlandse community in Barcelona en omstreken? Laat het ons dan weten, want daar is de agenda ook voor bedoeld. 

  Handige adressen
  NBSO Barcelona

  Het NBSO Barcelona is het handelskantoor van de Nederlandse overheid dat zich voor de dienstverlening voor het bedrijfsleven richt op de regio's Catalonië en Aragón.

  Nederlanders in Barcelona - Facebook

  De Facebook-community waar het allemaal meer begonnen is. Hier treffen Nederlanders en Vlamingen uit Barcelona en omstreken elkaar.

  De Kring Nederlandse Bedrijfsleven

  De Kring vormt al meer dan 50 jaar de ontmoetingsplaats voor Nederlandstalige ondernemers, professionals, managers, CEO’s en directeuren die gevestigd zijn Barcelona en omstreken. 

  Nederlandse Vereniging Barcelona

  De Nederlandse Vereniging Barcelona en Omstreken organiseert maandelijkse borrels, het jaarlijkse Sinterklaasfeest en Koningsdag en andere activiteiten.

  Nederlanders & in Barcelona

  De volgende editie van onze nieuwsbrief verschijnt begin januari. Samenwerken of adverteren? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

  Carrer Nou de Sant Francesc 17, 
  08002 Barcelona
  Spanje
  nederlandersinbarcelona@gmail.com

  0034 607824860 (Annebeth)
  0034 683634313 (Mirjam)

  Hier vind je onze privacy policy.

  facebook

  Je ontvangt deze e-mail omdat je je hebt ingeschreven voor de nieuwsbrief van Nederlanders in Barcelona.

  Afmelden
  MailerLite