A Bitcoinnak nincs szüksége intézményi befektetőkre. Az intézményi befektetőknek van szükségük Bitcoinra.
www.mrcoin.eu

MrCoin

A kripto-világ heti hírei

„A Bitcoinnak nincs szüksége intézményi befektetőkre. Az intézményi befektetőknek van szükségük Bitcoinra.” ~Jameson Lopp, a satoshi.info megalkotója

A piac alakulása

BTC: €6,929.84 | +1.37% az előző héthez képest

ETH: €384.50 | -4.49% az előző héthez képest

BCH: €684.01 | -4.45% az előző héthez képest

LTC: €69.71 | -5.67% az előző héthez képest

A múlt hét folyamán a teljes kriptovaluta-piac 1,71%-kal esett vissza, 247,24 milliárd euróra. A legfontosabb, piacot befolyásoló történés az volt, hogy a Winklevoss-fivérek Bitcoinon alapuló tőzsdén kereskedhető befektetési alapra (Bitcoin Exchange Traded Fund, bitcoin ETF) vonatkozó javaslatát visszautasították. Az amerikai értékpapírfelügyelet, a SEC szerint a bitcoin nem nyújt biztonságot az ármanipulációk ellen. A hírek nyomán a bitcoin árfolyama néhány órán belül 5%-kal esett 6,720.70 euróra, de végül magához tért. Jelenleg a bitcoin 6,929.84 euró környékén áll, ami 1,37%-os növekedést jelent múlt hét óta. Sajnos azonban az altcoinok még nem heverték ki a hír hatását.

A bitcoin ETF lehetővé tenné, hogy az intézményi befektetők tényleges vásárlás nélkül juthassanak bitcoinhoz, mivel azt a befektetési alap venné meg a befektetők nevében. Annak idején, amikor az aranyon alapuló befektetési alap (arany ETF) megjelent, az arany ára az egekbe szárnyalt. A kripto közösség hasonlóra számít a kriptopiac esetében is, és hogy hatalmas mennyiségű befektetői pénz áramlik bitcoinba, mihelyt a bitcoin ETF-et elfogadják. Ezen kívül további más bitcoin ETF-ek is sorban állnak az amerikai tőzsdefelügyelet jóváhagyásáért, amelyet elképzelhető, hogy hasonló okok miatt nem kapnak meg, mint a Winklevoss-fivérek bitcoin befektetési alapja.

 

Heti kvíz

Mit jelent a privát kulcs?

  1. A digitális tárcához tartozó jelszó.
  2. Betűk és számok sorozata, amely ahhoz szükséges, hogy a tárcánkban tárolt bitcoinok felhasználására irányuló tranzakciókat írjunk alá.
  3. Nyilvánosságra hozott kulcs.

A helyes válaszért görgess a hírlevél aljára!

A hét legfontosabb hírei

Reddit

Az Ethereum teszteli a kódot a következő hard forkhoz

Az Ethereum Constantinople nevű hard forkjára 2018 októberének második hetében, az októberi Devcon4 Ethereum konferencia előtt kerül sor. A hard fork nem minden esetben jelenti a hálózat kettéválását. Ha a teljes közösség egyetért, nem kerül sor szétválásra. A Constantinople esetében egy rendszerfrissítésről van szó, ami az Ethereum hálózatát hatékonyabbá, használatát pedig kevésbé költségessé teszi. A fejlesztők már tesztelik a Constantinople kódját az átmenet zökkenőmentes lebonyolítása érdekében.

Telegram

A Misthos Bitcoin multisig tárcája

A Misthos egy fejlett Bitcoin multisig tárca ami  a Blockstack decentralizált alkalmazási platformján keresztül indult. A Misthost azért hozták létre, hogy könnyebbé tegyék a multisig tárcák használatát, és hogy üzleti csoportként is könnyen használhassuk a pénzügyi eszközeinket és a utalásaikat  egyaránt. A többi Bitcoin multisig tárcától eltérően a Misthos azt is lehetővé teszi, hogy személyeket adjunk hozzá és távolítsunk el. A Misthos csekély pénzfelvételi díjat számol fel az üzleti tevékenység fenntartása érdekében, de ezt leszámítva a Misthos multisig tárca díjmentes és könnyű használni.

Reddit

Mobilapp készült a MyEtherWallethez

A MyEtherWallet (MEW), ami az egyik legnépszerűbb tárca az Ethereumhoz és az ERC-20 tokenekhez, mobialkalmazást vezet be a biztonságos bejelentkezéshez. A MEW appot hivatalosan még nem találjuk meg sem az Apple Store-ban, sem a Google Play áruházban. A MEW-fejlesztők jelenleg a béta verziót tesztelik az iPhone-felhasználók számára, az Android verzió elkészítése pedig folyamatban van. Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy a QR-kód beszkennelése révén férjünk hozzá a tárcánkhoz a privát kulcs beírása helyett. A MEW webes verziója óva intette a felhasználókat a privát kulcsaik begépelésétől az adathalász weboldalak miatt. A MEW applikáció olyan titkosítást használ, amely az adatokat nem továbbítja, hanem a felhasználó eszközén tárolja.

Telegram

Kriptomilliárdosok - a '40 milliárdos 40 alatt' Fortune-lista kripto verziója

Elkészült a Fortune magazin „40 milliárdos 40 alatt” kripto verziója. Az amerikai üzleti magazin 40 olyan kripto szupersztárt mutat be, akik átalakítják a kriptovaluta iparágat. A kriptomilliomosok közül sokan korán kapcsoltak és még akkor invesztáltak a kripto technológiába, amikor az jóformán teljesen értéktelennek tűnt. A kripto iparág múlt évi exponenciális növekedése azonban közülük sok fiatalt tett milliomossá. A lista első három helyezettje Brian Armstrong, a Coinbase társalapítója és vezérigazgatója, Vitalik Buterin, az Ethereum társalapítója, és Jihan Wu, a Bitmain társalapítója.

Bitcoin Mining

12 bitcoinért vásárolhatunk antiguai állampolgárságot

Antigua és Barbuda szigetén 100.000 dollárért juthatunk állampolgársághoz. Antigua és Barbuda kormánya azonban ma már azt is lehetővé teszi, hogy bitcoinban és más kriptovalutában is fizessünk az állampolgárságért. A jelenlegi árfolyamokon 12 bitcoinra van szükség ahhoz, hogy a karibi szigetállam állampolgárjává váljunk. Antigua azért döntött amellett, hogy kriptovalutát is elfogad fizetőeszközként, hogy könnyebbé tegye a fizetést a kriptovaluta-tulajdonosoknak és világszerte vonzóbbá tegye az országot az emberek számára. A kriptovaluta volatilitásának elkerülése érdekében, a digitális valutában történt tranzakciókat naponta átkonvertálják amerikai dollárra.

A TransferGo Remittance alkalmazásában kriptóval is kereskedhetünk

A TransferGo, a londoni székhelyű, átutalási szolgáltatásokat nyújtó cég bejelentette, hogy kriptovaluta-kereskedelmi szolgáltatást is bevezet a kriptovaluta iránti erős keresletre reagálva. Több mint 650.000 regisztrált felhasználó használja a TransferGo szolgáltatásait, hogy pénzt küldjön haza a fejlett országok valamelyikéből. A TransferGo az alábbi öt főbb kriptovaluta vásárlását és eladását teszi lehetővé ügyfeleinek: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), BitcoinCash (BCH) és Litecoin (LTC). Ezzel a lépéssel a TransferGo az első olyan pénzközvetítő cég, amely kriptovaluta-kereskedelmi szolgáltatást is nyújt.

Heti tweet

Bitcoin Network

Heti mém

Bitcoin Network

A hét kripto-kifejezése

Bitcoin Network

A multisig a „multisignature”, vagyis a többszörös aláírással rendelkező cím rövidítése. A többszörös aláírással bíró címek olyanok, mint a közös bankszámlák, amelyek esetében két vagy több privát kulcsra van szükség a tranzakciók hitelesítéséhez és a számlán található összeghez való hozzáféréshez. Egy normál bitcoin címhez csak egy privát kulcs tartozik, és ha azt elveszítjük, vagy valaki hozzáférést szerez hozzá, a bitcoinunk örökre elveszhet. A multisig cím birtokában viszont egy 3 vagy 5 privát kulcsot tartalmazó bitcoin címünk van, amelyek közül 2 vagy 3 szükséges a coinok elköltéséhez. A legnépszerűbb multisig címek azok, amelyek esetében a két privát kulcs valamelyike szükséges a tranzakció aláírásához.

A kvíz megfejtése

Mit jelent a privát kulcs?

A helyes válasz: "B"

A privát kulcs azért szükséges, hogy a bitcoin tárca által generált címeken tárolt bitcoinokat el tudjuk költeni. Ha elvesztjük a privát kulcsunkat, az azt jelenti, hogy a bitcoinunkat is elveszítjük, mert anélkül nem lesz hozzáférésünk a coinokhoz. Ezért érdemes biztonsági mentést készíteni a privát kulcsunkról, és elmenteni, illetve biztonságos helyen tárolni a 12-24, helyreállításhoz szükséges biztonsági kifejezésünket.

 

Köszönjük, hogy elolvastad a hírlevelet :)

Legyen szép heted!

MrCoin

Facebook Twitter Instagram Website

MrCoin

96 Kensington High Street, London, W8 4SG, UK

+36 1 812 22 50

MrCoin örömmel válaszol a hello@mrcoin.eu e-mail címre érkező kérdéseidre.

Adatvédelem