Szia!

Mától fogva a Productivity95 hírlevélnek a neve #ProduktívPéntek. Minden péntek reggel elküldöm neked, amit az adott héten produktivitással kapcsolatosan tanultam. Ezen kívül saját tartalmakat és külső tartalmakat is fogsz találni itt.

Lássuk a mai cikket...

Negyvenhez közeledve, készítettem egy rövid listát arról, mi az a három dolog, amit megbántam, hogy nem tettem meg 30 éves korom előtt.


›› Olvasd el a cikket

 

Elindult a Facebook oldalam

Elindítottam a Productivity95 Facebook oldalát. A saját tartalmakon kívül terveim szerint itt be fogok számolni személyes tapasztalataimról és egyéb hasznos tartalmakat is meg fogok osztani. Kövess, lájkolj, kommentelj, segíts eljutni másokhoz, ha tetszik az oldal.

 

Hamarosan…


A siker tanulható: így valósítsd meg önmagad 12 lépésben

Legtöbbünk számára a munka az élet egy szükséges rossz velejárója. Várjuk a hétvégéket és utáljuk a vasárnap estéket. De biztosan így kell ennek lennie? 12 sikeres embert kérdeztem arról, hogyan találták meg az útjukat, milyen lépéseket tettek az önmegvalósítás felé és mit tanácsolnak azoknak, akik még keresik a küldetésüket. A tudós, a vállalkozó, a világbajnok sportoló, a rapsztár, az angyalbefektető és a podcaster mind őszintén mesélnek karrierről, sikerről, küzdelmekről.


Ha eleged van a celebek reggeli rutinjából, próbáld ki ezt

Amióta produktivitással foglalkozom, folyamatosan bűntudatom volt: miért nincs nekem a sikeres emberekhez hasonló reggeli rutinom? Kerestem, kutattam a reggeli rutin elixírjét, de nem találtam sehol. Ebben a posztban szeretnék megosztani néhány gondolatot, amit az évek során reggeli rutinról megtanultam. Leírom azt is, hogy nekem mi vált be és te hogyan építhetsz magadnak személyre szabott rutint bűntudat nélkül. 


Heti inspiráció

  • Heti billentyűparancs: szövegkiemelés funkció Evernote-ban (Ctrl + Cmd + H / Ctrl + Shift + H). Ezzel a funkcióval könnyen "kisárgíthatod" a lényeget a jegyzeteidben. De arra is szoktam használni, hogy megjelöljem a szövegeimben azokat a részeket, amelyek még átdolgozásra várnak, vagy éppen egy linket kell mögéjük tennem. Ezt a hírlevelet is Evernote-ban írom. Ha még nem használod az Evernote jegyzetelőt, akkor feltétlen próbáld ki! Ebben a cikkben összefoglaltam, hogy mire is tudod használni.
  • Heti bölcsesség a Kindle fiókomból: "Remarkable people do unremarkable things with remarkable consistency." (A jelentős emberek jelentéktelen dolgokat csinálnak jelentős következetességgel.) – Logan Gelbrich
  • Heti lifehack: Általában sohasem volt problémám a fókuszált munkával. Nem tartozom azok közé, akik reggel a Facebookkal vagy a hírekkel kezdik a napot. Viszont mostanában (megint) túl sokszor nézem meg az emaileket. Összegyűjtöttem neked, hogy milyen technikai lehetőségek vannak arra, ha le akarsz tiltani bizonyos alkalmazásokat vagy weboldalakat egy meghatározott időre, hogy fókuszáltan tudj dolgozni. A legjobb appok ezen a téren a Freedom (minden platformra), a StayFocusd (Chrome bővítmény), a FocusMe (Mac, Windows, Android), a Forest (Chrome, iOS, Android - ez valójában nem tud letiltani alkalmazásokat, de érdekes), de a RescueTime-nak is vannak fókusz funkciói. Mégis arra jutottam, hogy a legjobb módszer mégiscsak az oldschool módszer: ha egyszerűen repülőgépmódba teszem a telefont, de még jobb, ha elteszem egy kényelmetlenül elérhető helyre. Outlooknál pedig be tudod állítani, hogy milyen gyakran kérje le a leveleket a szerverről: ezt a Küldés és fogadás beállításainál találod.
  • Befejeztem a F*ck Your Feelings c. könyvet Ryan Munseytől. Ez az n+1-edik alkalom, ami megerősít abban, hogy a saját módszerem működik. Munsey ezt #MTC módszernek hívja - Move the Mother F*cking Chains: a feladatlistáját egy naplóban vezeti. Minden nap az adott oldal jobb felső sarkában felírja, hogy mi a nap legfontosabb feladata. És bármi is történjék, ezt a taskot minden nap megcsinálja. Méghozzá reggel. Számomra továbbra is ez a világ legfontosabb produktivitási tippje.
  • Nagyon élveztem Paul Minors cikkét, aki elegánsan összefoglalta pontosan mit is jelent a produktivitás és mennyire egyszerű. Vagy mégsem...?


Produktív napot!

Csaba  


"Szeretném másnak is ajánlani ezt a hírlevelet!"
Köszönöm, megtisztelnél vele! Oszd meg ezt a linket az ismerőseiddel.
"Hol tudom felvenni veled a kapcsolatot?"
Válaszolj erre az üzenetre vagy jelölj be LinkedIn-en!
Gmail felhasználóknak: ha a Promóciókba érkezik az emailem, egyszerűen húzd át az Elsődleges levelek közé és mentsd el ezt a beállítást, így mindig meg fogod kapni a leveleimet.
Productivity95 | 2331 Pf. 46., Dunaharaszti.
This email was sent to | Unsubscribe | Forward this email to a friend