Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικοθεραπείας 2018
γιορταζουμε με μια παρουσίαση, μια ενημερωτική συνάντηση και ένα βιωματικό εργαστήριο. H είσοδος είναι δωρεάν αλλά απαιτείται δήλωση συμμετοχής μιας και οι θέσεις είναι περιορισμένες.
Σάββατο 10 Νοεμβρίου, 11:00-19:00

11:00–12:30 Μουσικοθεραπεία και προωρότητα

Χριστίνα Καλλιώδη μουσικοθεραπεύτρια MA, NICU

Μια παρουσίαση-επισκόπηση με κλινικά παραδείγματα για το πώς η μουσικοθεραπεία μπορεί να υποστηρίξει το πρόωρο νεογνό και την οικογένειά του κατά τη διάρκεια της νοσηλείας, τη μετάβαση στο σπίτι και ενίοτε πριν τον τοκετό.
Δηλώστε συμμετοχή πατώντας εδώ.

13:30–15:00 «Θέλω να γίνω μουσικοθεραπευτής» 

Χριστίνα Καλλιώδη, μουσικοθεραπεύτρια ΜΑ, NICU — Χριστιάνα Αδαμοπούλου, μουσικοθεραπεύτρια PhD.

Μια συνάντηση για όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τη μουσικοθεραπεία και θέλουν πληροφορίες για τις απαιτούμενες σπουδές και το περιεχόμενό τους αλλά και ενημέρωση για το 5μηνο εκπαιδευτικό σεμινάριο εισαγωγής στη Μουσικοθεραπεία που διοργανώνει το «ηχώ».
Δηλώστε συμμετοχή πατώντας εδώ.

17:30–19:00 Βιωματικό εργαστήριο μουσικοθεραπείας για εγκύους 

Χριστίνα Καλλιώδη, μουσικοθεραπεύτρια ΜΑ, NICU

Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν μουσική ακρόαση, κίνηση και μουσικό αυτοσχεδιασμό οι συμμετέχοντες θα έχουν μια πρώτη εμπειρία για το πώς η μουσικοθεραπεία μπορεί να υποστηρίξει το έμβρυο, την έγκυο, το ζευγάρι και την οικογένεια κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και να προετοιμάσει για τον τοκετό. Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να αναστοχαστούν πάνω στην δική τους εγκυμοσύνη και τις προσδοκίες τους για τη γονεϊκότητα.

Μετά το τέλος του εργαστηρίου, θα συζητήσουμε για τους τρόπους που η μουσικοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην εγκυμοσύνη, τον τοκετό και την επιλόχειο περίοδο αλλά και τις επιδράσεις της μουσικής στην έγκυο και το έμβρυο.
Δηλώστε συμμετοχή πατώντας εδώ.

Χριστίνα Καλλιώδη είναι μουσικοθεραπεύτρια, επόπτρια και ιδρύτρια του «ηχώ». Η κλινική της εμπειρία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πρόωρα νεογνά και οικογένειες από διαφορετικά εθνικά και πολιτισμικά περιβάλλοντα, νεογνά με σύνδρομο στέρησης και τη μητέρα τους, οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών καθώς και μια ομάδα υποστήριξης μέσω της μουσικοθεραπείας για γονείς πρόωρων παιδιών σε συνεργασία με τις «31 εβδομάδες». Έχει συνεργαστεί με το Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, το ΤΕΙ Αθήνας, την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ κ.ά. Σπούδασε μουσική στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και Μουσικοθεραπεία με εκλεκτική ψυχαναλυτικά επηρεασμένη προσέγγιση (PgDip & MA) στο Anglia Ruskin University στη Μ. Βρετανία. Μετεκπαιδεύτηκε και απέκτησε κλινική εμπειρία στη μουσικοθεραπεία σε Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο νοσοκομείο Mount Sinai στις ΗΠΑ καθώς και στη μουσικοθεραπεία στην επιλόχειο περίοδο. Συνεχίζει να εμβαθύνει στο αντικείμενό της ως εκπαιδευόμενη της Ελληνικής Εταιρείας Φαινομενολογικής Υπαρξιακής Ανάλυσης και Ψυχοθεραπείας. Εϊναι  Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών.

Η Χριστιάνα Αδαμοπούλου σπούδασε μουσική στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου (πτυχίο) και Μουσικοθεραπεία στο Anglia Ruskin University, Cambridge, UK(Master of Arts). Είναι διδάκτωρ μουσικοθεραπείας (Τμήμα Μουσικών Σπουδών Ι.Π.) και διπλωματούχος πιάνου. Έχει συνεργαστεί με την Παιδοψυχιατρική Κλινική Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων «Α. Σοφία», τη Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται στην ειδική αγωγή και είναι εκπαιδευόμενο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας. Είναι αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών (ΕΣΠΕΜ).

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 11.00-19.00

Κέντρο Μουσικής Ψυχοθεραπείας «ηχώ», Ναρκίσσων 13 Χαλάνδρι

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και απαιτείται δήλωση συμμετοχής στους αντίστοιχους συνδέσμους ή στο τηλέφωνο 210 68 98 078

Με εκτίμηση,
Χριστίνα Καλλιώδη Μουσικοθεραπεύτρια MA, NICU
christina.kalliodi@nxw.gr
210 68 98 078
website facebook youtube twitter instagram linkedin
Share to Facebook Share to Facebook Share to Twitter Share to Twitter Forward email Forward email
undefined

Κέντρο Μουσικής Ψυχοθεραπείας «ηχώ»

Ναρκίσσων 13, 152 33 Χαλάνδρι - 210 68 98 078

www.nxw.gr

MailerLite