Het laatste nieuws van Mr. - 10 juli 2018

‘KEI-CIVIEL WAS EEN HEILLOOS PROJECT’

“Dat de Raad de moed heeft gehad dit heilloze project te stoppen, kunnen ik en mijn collega’s in de provincie alleen maar toejuichen.” Dat schrijft Martin Vaessen, senior rechter in de rechtbank Gelderland, in een reactie op de ongezouten kritiek die Dory Reiling uitte nadat de Raad voor de rechtspraak de stekker uit het project KEI-civiel had getrokken.

Lees meer

0

DE NIEUWE MR. IS UIT!

Afgelopen vrijdag verscheen het nieuwe nummer van Mr., met daarin volop interviews en artikelen over interessante ontwikkelingen in de juridische wereld.

Lees meer

0

WILLEM A. JANSSEN OVER AANBESTEDINGSPLICHT

Mr. van de week is Willem A. Janssen. Hij verdedigde vorige maand zijn proefschrift  EU public procurement law & Self-organisation: A Nexus of Tensions & Reconciliations’ aan de Universiteit Utrecht. Daarin onderzocht hij de manieren waarop overheden ontkomen aan een aanbestedingsplicht, en pleit ervoor de juridische ruimte hiervoor te beperken.

Lees meer

SLA EEN BRUG TUSSEN IT, DATA EN RECHT EN VERSTERK UW ROL ALS IT-JURIST

Ingezonden Mededeling
De leergang IT-Jurist leert u te kijken naar de complexe, dynamische IT werkelijkheid en deze vertalen naar de IT contracts- en adviespraktijk.
U leert de fundamenten van IT-contracten en de actuele ontwikkelingen op technisch en juridisch gebied.
Kortom, de noodzakelijke kennis en vaardigheden voor de IT-jurist van de toekomst! Incl. 60 PO Punten.

Bekijk het programma

ROTTERDAM KRIJGT REGELRECHTER

Vanaf 15 september kunnen burgers en bedrijven civiele geschillen bij de Rotterdamse rechter voorleggen aan de ‘regelrechter’. De rechtbank begint dan met een pilot om laagdrempelige rechtspraak aan te bieden.

Lees meer

0

REIMER VELDHUIS NIEUWE LANDSADVOCAAT

Reimer Veldhuis (40) wordt per 1 september de nieuwe landsadvocaat. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft hem voorgedragen. Veldhuis is de opvolger van Bert-Jan Houtzagers, die de functie van landsadvocaat sinds 1999 bekleedt.

Lees meer

DE BELASTINGDIENST WIL GRAAG ZAKEN MET JE DOEN.

Ingezonden Mededeling
Ben jij een gedreven fiscalist die snel kan schakelen? Reageer vandaag, ontvang binnen één week een uitnodiging voor een gesprek en hoor dezelfde dag welk aanbod we voor je hebben. Ontdek meer op werken.belastingdienst.nl/zakendoen.

LEERSTOEL DATA SCIENCE IN RECHTSPRAAK OPGERICHT

Floris Bex is door Tilburg University per 1 juli benoemd tot bijzonder hoogleraar Data Science in de Rechtspraak. Hij is de eerste die deze nieuwe leerstoel bekleedt.

Lees meer

0

AUTEURS GEZOCHT VOOR LEGAL STUDIES-ENCYCLOPEDIE

Het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum van het ministerie van Justitie en Veiligheid is op zoek naar auteurs die een bijdrage willen leveren aan de Nederlandse Encyclopedie voor Empirical Legal Studies (ELS).

Lees meer

0

RECENTE VACATURES

Advocaat-medewerker Banking & Finance in ’s-Hertogenbosch

Momenteel hebben we een vacature voor een Advocaat-medewerker Banking & Finance in ’s-Hertogenbosch binnen de Business Unit Financiering, Zekerheden & Insolventie. Het bericht Advocaat-medewerker Banking & Finance in ’s-Hertogenbosch verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Juridisch Adviseur

Ben jij een ervaren jurist? En zoek je een tijdelijke functie omdat je van afwisseling houdt? Het bericht Juridisch Adviseur verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Financieel Juridisch Kwaliteitsmedewerker Jeugdwet en Wmo

Heb jij een juridische opleiding op hbo-niveau afgerond? Beschik je daarnaast over minimaal 2 jaar werkervaring als juridisch kwaliteitsmedewerker en heb je ervaring met Interne Controles? Lees dan verder. Het bericht Financieel Juridisch Kwaliteitsmedewerker Jeugdwet en Wmo verscheen eerst op Jbmatch.nl.

BLOGS

Internationale spanningen op de werkvloer

Ondemocratisch liberalisme

Gaat de robot binnenkort zijn intrede doen in de zittingszaal?

Wie bent u dan?

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.