herfst

Vandaag plantte ik de lente in de tuin.

een winkel van woorden

Ik stelde jullie een vraag. Met welke woorden ik jullie het gelukkigst zou maken in mijn webwinkel van woorden. En jullie antwoordden enthousiast en met velen. Hoe heerlijk. Dankjewel! Want zo bestaat mijn winkel binnenkort niet meer alleen in mijn hoofd.

Ik telde de stemmen. Dat waren er veel - bijna evenveel - voor  'woorden voor bijzondere momenten' en voor 'zinnen als een komma in je dag'.
Omdat ik beide in mijn hart draag, koos ik ervoor om niet te kiezen.
En misschien komen er later ook wel 'woorden buiten de lijntjes', op mooie hebbedingen.

verreweg

En zo gaat hij binnenkort open, mijn webwinkel van woorden. Heel klein voorlopig. Maar met alles wat je nodig hebt in deze koude, laatste weken van het jaar. Ik vertel je graag wat je mag verwachten.

  • VERREWEG de warmste woorden
    Een pakketje van 6 verschillende kaarten met poëtische zinnen en wensen.
    Verreweg de warmste woorden dus, om te houden of te delen. Om als geheel cadeau te doen of kaart per kaart te versturen. Aan iemand die je mist. Of aan iemand die nood heeft aan wat warmte en schoonheid in deze vreemde tijden van verte.

  • een nieuwjaarskaart en nog een nieuwjaarskaart
    Wat wens je mensen op het kantelpunt van dit vreemde oude jaar naar het nieuwe? Misschien zijn dan niet veel woorden nodig. Maar wel de juiste. Vind je zelf de woorden niet? Ik geef ze jou graag in twee verschillende kaarten.

Spannend. Want de kaarten zijn nog niet gedrukt. Maar dag na dag zie ik ze mooier worden in de handen van Femke Vanhellemont van La Fem.

En zo zal hij stilaan groeien, mijn winkel van woorden en zin. Ik stuur je een nieuwe brief wanneer hij binnenkort opengaat. Rond het einde van deze maand.

boek

In mijn vorige nieuwsbrief vertelde ik dat er een boek kwam dat me nauw aan het hart ligt. Meer kon ik toen niet vertellen. Maar nu wel.

Het is het boek van Hadewig De Corte: 'De helden van vandaag. Mijn covid-19-verhaal als CEO van Kliniek Sint-Jan.' Een houvast in tijden van twijfel. En een uniek tijdsdocument door de ogen van een krachtige vrouw, met prachtige dagtekeningen van haar zus en kunstenares Katelijne De Corte.

Dankbaar dat ik het verhaal van Hadewig woorden mocht geven. En dat ik de redactie mocht doen van de Nederlandse teksten in het boek. Tot de allerlaatste puntjes op de i. Wonderlijk boeiend ook, het hele proces
van eerste woord tot boek.

Het boek kost €20 en de opbrengst gaat integraal naar projecten van Kliniek Sint-Jan die het mentale welzijn van medewerkers en patiënten ondersteunen. Je kan het boek bestellen via de website van Kliniek Sint-Jan.
Als steun voor de grenzeloze inzet van de zorg.
En voor leesmomenten vol herademing, herkenning en hoop.

Fijn dat je me las.
Ik schrijf je gauw terug. En ik zie je graag
binnenkort in mijn webwinkel.

Van harte,
Marlies

Marlies Verdoodt

www.marliesverdoodt.be
schrijf@marliesverdoodt.be
0496/13.28.74

Je ontvangt deze e-mail omdat je je hebt aangemeld voor mijn nieuwsbrief. Toch geen zin meer? Je kan je te allen tijde uitschrijven.

Afmelden
MailerLite