Etkö näe kuvia? Klikkaa tästä...

JÄRJESTÖTIEDOTE

2 / 2020 huhtikuu

Järjestöpalveluja (linkki nettisivuille)

Varaa tiloja, Hae avustuksia, Lainaa välineitä, Tilaa monistus- ja taittopalveluja

Sisältö

  • Nuorisopalveluiden Korona-ajan nuorisotyö
  • Varaa tiloja toimintaan - Nuorisotilojen vakituiset vuorot haussa kaudelle syksy 2020 - kevät 2021, 30.4.2020 mennessä
  • Avustukset
  • Pasilan nuorisotyöyksikkö tiedottaa
  • Koillinen nuorisotyöyksikkö tiedottaa
  • Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikkö tiedottaa

Nuorisopalveluiden Korona-ajan nuorisotyö

Valtioneuvoston kanslia linjasi nuoriso-ohjaajat yhteiskunnan kannalta kriittisillä aloilla työskenteleväksi henkilöstöryhmäksi. Tämä on merkittävä linjaus. Tuo linjaus tuo tietysti myös vastuita.  

Helsingin nuorisopalveluiden kaikki toimipisteet on suljettu 18.3.– 13.5.2020  

Nuorisopalveluille on nyt tärkeää olla nuorille läsnä etenkin verkkoalustoilla sekä ulkona liikkuessa. Helsingin nuorisopalvelut on linjannut kolme työmuotoa korona-ajan nuorisotyömuodoiksi: Digitaalinen nuorisotyö, Jalkautuva nuorisotyö ja Yksilöllinen tuki. 

Tässä lyhyesti infoa näistä työmuodoista ja missä Helsingin nuorisotyön löytää tänä kriittisenä aikana: 

Digitaalinen nuorisotyö 

Nuorisotyö ja nuorisotyöntekijät ovat siirtyneet someen. Nuorisotyötä tehdään mm. Discordissa, TiK Tokissa, Snapchatissa, Whatsupissa, Sekaisin-chatissa, Ärligt talat -chatissa ja Instagramissa. Digitaalisissa kanavissa tarjotaan nyt kaikkea mahdollista koulunkäyntiavusta, Discoista, live kokkikerhoihin. 

Jalkautuva nuorisotyö 

Nuorisopalvelu jalkautuu muiden toimijoiden kanssa. Jalkautuvalla nuorisotyön tavoitteena on​ kohdata nuoria, kartoittaa ilmiöitä​ ja hyödyntää saatua tietoa nuorisotyön kehittämiseksi. Jalkautuvan nuorisotyön avulla nuorisotyöntekijät kohtaavat nuoria ulkona ja julkisissa tiloissa. Jalkautuvaa nuorisotyötä tehdään sekä paikallisesti asuinalueilla, että kaupunkitasoisesti yhteistyössä pääkaupunkiseudun muiden kaupunkien kanssa. 

Helsingin kaupungin nuorisopalveluilla on myös kaksi tiimiä, jotka työskentelevät pääsääntöisesti jalkautuen: ​Stadin jalkautujat (etsivän nuorisotyön yksikkö) ​ja Nuorisotyö raiteilla​. Muita jalkautuvan nuorisotyön toimijoita ovat esimerkiksi Aseman Lapset ry - Walkers ja ev.lut. seurakuntien Saapas-toiminta 

Yksilöllinen tuki 

Nuoret tarvitsevat nuoriso-ohjaajien tukea ja tämä korostuu erityisesti nyt poikkeusaikana. Yksilöllistä tukea on saatavilla jokaisessa yksikössä ja sitä on tarjolla nuorille aktiivisesti eri kanavissa. Nuorten ja erityisesti haasteellisissa oloissa ja tilanteissa elävien nuorten ja perheiden tuentarpeiden arvioidaan kasvavan poikkeusajan edetessä.   

Nuorille suunnattujen chat-palvelujen käyttäjämäärät ovat nousseet viime päivien aikana. Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden kaikkien toimipisteiden ollessa toistaiseksi suljettuina osa työntekijöistä pikakouluttautuu chat-tehtäviin suomenkieliseen Sekasin-chatiin ja ruotsinkieliseen Ärligt talat -chatiin.

Avustukset

Kaupunki tarjoaa Helsinki pika-avustusta edistämään kulttuurin, nuorison ja liikunnan uudenlaista toimintaa, yhteisöllisyyttä ja etätekemistä digitaalisesti tai muilla keinoin. 

Kulttuuri- ja vapaa-ajantoimialan pika-avustuksen kokonaissumma on 300 000 euroa ja avustussumma per hakija on maksimissaan 5 000 euroa. Pika-avustuksen tavoitteena on hyödyntää nopeasti uusia innovatiivisia ja digitaalisia tapoja osallistaa kaupunkilaisia tilanteessa, jossa lähes kaikki kasvokkain tapahtuva toiminta on tauolla. Avustusta myönnetään uudenlaiseen digitaaliseen ja virtuaaliseen toimintaan, tapahtumiin ja etätekemiseen, joka edistää helsinkiläisnuorten osallistumista ja sosiaalista vahvistamista. Haku on jatkuva, hakemuksia otetaan käsittelyyn toistaiseksi noin kahden viikon välein ja ne käsitellään nopeutetulla aikataululla viranhaltijapäätöksenä. 

Yhdistykset ja nuorten toimintaryhmät, joiden kotipaikka on Helsinki, voivat hakea pika-avustusta projektiavustuksen tavoin sähköisen asioinnin kautta ja hakuun liittyvät pääsääntöisesti muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta samat ehdot ja ohjeistukset, joihin voi tutustua nettisivuilla: Projektiavustukset.

Nuorisopalvelujen Helsinki pika-avustuksen käyttö pitää selvittää vuoden 2020 loppuun mennessä. Avustukselle pitää perustaa oma kustannuspaikka.

Toiminta- ja palkkaus-avustukset 2020

Toiminta- ja palkkausavustuksien haku päättyi 29.2.2020 ja ne pyritään viemään 28.5.2020 nuorisojaoston kokoukseen.

Loma-aikojen leiriavustus

Loma-aikojen leiriavustusta kaudelle 1.11.2019-31.10.2020 saaneiden tulee selvittää avustus viimeistään 31.10.2020. 

Loma-aikojen leiriavustusta kaudelle 1.11.2020-31.10.2021 haetaan viimeistään 31.10.2020.

Varaa tiloja toimintaan

Nuorisotilojen vakituiset ja päiväleiritoiminnan käyttövuorot ovat haussa kaudelle syksy 2020 - kevät 2021 torstaihin 30.4.2020 mennessä.  

Käyttövuorot nuorisotiloihin haetaan ajalle 10.8.2020-31.5.2021
nuorisotilojen käyttövuorohakemus -lomakkeella. Hakemus toimitetaan siihen tilaan sähköisesti, mistä vuoroa haetaan - Nuorisotilojen yhteystiedot 

Varaamosta voit myös varata julkisia tiloja ja laitteita omaan käyttöösi. Toistaiseksi Varaamon nuorisopalvelun tilojen vakituiset käyttövuorot haetaan nuorisotilojen käyttövuorohakemus -lomakkeella. Hakemus toimitetaan siihen tilaan sähköisesti, mistä vuoroa haetaan. 

Nuorisopalvelujen eri yksiköt tiedottavat

Pasilan nuorisotyöyksikkö

Pasilan nuorisotaloa remontoidaan alkaen 1.5. 2020 ja talo avataan jälleen elokuun lopussa.

Koillinen nuorisotyöyksikkö

Jakomäkeen on rakentumassa syksyllä 2020 Jakomäen Sydän palvelurakennus, jossa sijaitsevat Jakomäen nuorisotalo ja Kankarepuiston peruskoulu, leikkipuisto sekä päiväkoti. Tiloja ei myönnetä vielä kevään 2020 käyttövuorojen haussa syksylle 2020. Tiedotamme valmistumisen ajankohdasta ja käyttövuorojen hausta myöhemmin.

Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikkö

Nuorille suunnattu ympäristötiedonkeruu on julkaistu Padletiin. Nuorten vaikuttamistoiminta on siirtynyt myös verkkoon. Tämä koskee myös keväisin järjestettävää Nuorten Ruutibudjettia, johon joka kevät nuorilta kerätään vastauksia.  

Ympäristötiedonkeruun osalta tilanne on ratkaistu viemällä tiedonkeruu verkkoon, kuten aiempinakin vuosina. Tämän lisäksi kyselyä ennen padletissa on video, joka avaa katsojalle kyselyn tavoitteet ja tarkoituksen. Kyselyn teemana ovat liikunta, ympäristö, kuluttaminen ja ilmastonmuutos.  

Linkki nuorille suunnattuun ympäristötiedonkeruuseen:
https://padlet.com/aniluontotalo/ymparistotiedonkeruu  

Padletin lopussa on lisätietoa Oodin työpajatapahtumasta sekä yhteystietoja, jos nuori haluaa kysyä lisätietoja tai alkaa seurata ympäristötilan somekanavia.  

Työpajatapahtuma järjestetään 7.9.2020 yhteistyössä stadiluotsien ja kumppanuusyksikön kanssa. Tästä lisätietoja lähempänä syksyä!

Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikön somessa: @ymparistotila  discord.gg/d46pt 
Nuorten ympäristötila

Roskien keräys jatkuu poikkeusoloissakin – hae roskapihdit pitkäaikaislainaan!

SATAKOLKYT haluaa kannustaa roskien keräämiseen rannoilta poikkeusoloissakin! Voit hakea roskapihdit pitkäaikaislainaan Laajasalosta tai Vuosaaresta. Palauta pihdit samaan paikkaan, kun tilat ovat taas auki. Seuraa tiedotustamme www.facebook.com/SATAKOLKYT.

Pihtejä haettavissa:
Ke 22.4. klo 12-20 Nuorten Ympäristötila, Yliskylän puistokatu 4, Kauppakeskus Saari, Laajasalo
To 23.4. klo 12-20 Seikkailutalo, Kallvikinniementie 10, Vuosaari. 

Hae roskapihdit ja lähde tekemään hyvää itsellesi sekä ympäristölle! Noudatathan viranomaisten ohjeita ja huolehdit hyvästä käsihygieniasta.  

Lisätietoja: info@satakolkyt.fi tai 044 270 0573.  

Mukavia hetkiä Helsingin rannoille toivottaa SATAKOLKYT-hankkeen väki

SATAKOLKYT-hanke etsii yrittäjää toteuttamaan valokuvakilpailua ja –näyttelyä

SATAKOLKYT-hanke järjestää vuoden 2020 aikana nuorille valokuvauskilpailun, josta parhaat kuvat valitaan osaksi hankkeen päätösvuoden näyttelyä. SATAKOLKYT-valokuvanäyttely kiertää Helsingin kirjastoissa vuonna 2021. 

Etsimme yrittäjää, joka toteuttaisi kilpailun ja näyttelyn yhteistyössä hankkeen kanssa. Haku on avoin kaikille valokuva-alan yrittäjille, mutta etusijalla ovat alle 29-vuotiaat hakijat. 

Kilpailun tavoitteena on innostaa nuoria valokuvaamaan Itämeren rantaa. Näyttelykuvien tulisi houkutella kaikenikäisiä helsinkiläisiä liikkumaan rannoille ja keräämään niiltä roskia.  

Lisätietoja tehtävästä saat lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@satakolkyt.fi. Pyydämme tarjouksia 26.4.2020 mennessä.

Helsingin kaupunki, Kulttuuri ja vapaa-aika, Nuorisopalvelut

Kumppanuusyksikkö

Käyntiosoite: Fredriksberg A, Konepajankuja 1, Helsinki 51
Postiosoite: PL 51400, 00099 Helsingin kaupunki
kansalaistoiminta@hel.fi
____________________________________
Osoitelähde: Avustusrekisteri

Unsubscribe

MailerLite