LPG: Pareto fremhever at spotmarkedet har vært godt den siste drøye måneden, at det ryktes at Avance Gas har leiet ut to skip for ett år til gode rater og at skpisverdiene indikeres gode. De peker på at BW LPG og Avance prises til ca 0,5 NAV med elleville run-rate EPS (inntjening per aksje per år basert på dagens spot), noterer at estimatene for LPG produksjonen fra USA øker og tror man vil se betydelige økninger i inntjeningsestimatene fra meglerhus – som i fjor da kursene doblet seg fra august til desember.

HENT PENGER: Investeringsbankene anbefaler selskapene å selge obligasjoner (dvs låne penger) før presidentvalget. De mener at valget er en betydelig risikofaktor som kan forstyrre kapitalmarkedene såpass at det blir vanskelig å få kapitaltilgang til dagens gunstige betingelser. (Financial Times)

EQUINOR: RBC oppgraderer aksjen fra sector perform til outperform med kursmål NOK 175.

AKER BIOMARINE: Pareto initierer dekning med kjøpsanbefaling og kursmål NOK 150.

OLJEPRIS: Morgan Stanley tror svakere dollar og høyere inflasjon vil sende Brent til USD 50/fat i andre halvdel av 2021. For WTI tror de USD 47,5/fat blir nådd i Q3-21.

NEL: En kritisk rapport fra aktør som er short i NELs storkunde Nikola sendte NEL-kursen ned 5 prosent i går mens Nikola endte ned drøye 11 prosent. Hindenburg Research mener at Nikola er en «intrikat svindel» og legger frem dokumentasjon som de mener beviser dette. Dette kommer rett i etterkant av at Nikola har inngått samarbeidsavtale med GM som gir sistnevnte en 11 prosent eierandel. DNB fremhever at inntektene fra Nikola iht konsensus er ment å utgjøre 50 prosent av NELs inntekter fra 2024 og mener at risikoen knyttet til dette allerede var økende grunnet Nikolas økte fokus på El-kjøretøy og at de flere ganger har valgt nye partnere på bekostning av tidligere i sin virksomhet. DNB gjentar selg og kursmål NOK 6.

NORWEGIAN AIR: Mens aksjonærene har blitt slaktet og selskapet slitt med milliardtap har et knippe av toppene fått utbetalt store bonuser i 2019. Tidligere It-direktør fikk NOK 6,2 mill i bonus og dermed totalt NOK 7,7 millioner i lønnsutbetaling, tidligere HR-direktør fikk samme bonus på toppen av NOK 3,1 mill i vanlig lønn, tidligere flåtesjef fikk NOK 2 mill i bonus mens finansdirektøren fikk NOK 4 mill i bonus. Kabinforeningen mener bonusene er inder enhver kritikk. (DN)

GRØNNE AKSJER: – Nå har det kommet det som jeg spådde for ti år siden, sier investor Jens Ulltveit-Moe. – Det vi ser Quantafuel, i likhet med Nel, er at så lenge det er nyheter, går aksjen oppover på dette uansett, sier forvalter av fondet Fondsfinans Global Energi Tor Thorsen. Han mener likevel at det ofte er vanskelig å forsvare dagens kurser og tror på større konkurranse innen sektoren samt større utvalg å kunne distribuere pengene mellom. Ulltveit-Moe sier at det er ingen tvil om at det skjer et strukturelt skifte og påpeker også poenget om at når man kommer opp i volum så kommer også Kina som sterk konkurrent – noe han smertelig erfarte i REC. Handelskrigen mellom USA og Kina gjør samtidig at man kan få se mer regionalisert satsning i Europa.

AKSJESLADDER: Etter lunsj i dag spiller vi inn ny episode av podcasten AksjeSladder. Man kan vente seg høy temperatur i prat om Nikola-Nel, Quantafuel-grønne aksjer og mye mye annet.

ARCTIC ANBEFALER: Aksjesjef Gaute Ulltveit-Moe i Arctic anbefaler kjøp av Adevinta, Otello, Kid og Quantafuel. Han er skeptisk til Tomra og Equinor,

BORREGAARD: Investorene er sultne på grønne aksjer, men har ikke forsynt seg så mye av Borregaard. Ufortjent, mener Alfred Berg. – Borregaards produkter er basert på tømmer som fornybart råstoff, og i mange markeder konkurrerer de med produkter som er basert på fossile råstoff. Derfor fortjener selskapet et grønt stempel, sier forvalter Leif Eriksrød.

…og Pareto initierer dekning av Borregaard med kjøpsanbefaling og kursmål NOK 155. Borregaard prises p.t. til en estimert PE på 22 på 2021-tall.

DAGENS OBS: Markedet flokker seg lynraskt til de stadig forhøyede kursmålene i alt som kan defineres som miljøvennlig. Borregaard blir dagens obs. Men alle NEL-interesserte bør også følge med på hva som skjer i Nikola-saken. 

.............................

Du kan bli blant de eksklusive som mottar BørsXtra Premium tidlig på dagen - samt å støtte oss i utarbeidelsen - ved å betale NOK 119 for en måned eller NOK 999 for 12 måneder til Vippsnummer 603355 - husk å skrive inn din emailadresse ved innbetalinger. Hvis du heller vil at vi ber om penger (du kan avslå hvis du ombestemmer deg) via Vipps så svar på denne mail med ditt mobilnummer og om du vil vi skal be om penger for en måned eller ett år. Vil du betale til bankkonto så svar på mailen og vi sender deg detaljene der.

Ansvarsfraskrivelse: Informasjonen er tatt fra offentlige og ikke-offentlige kilder som Xtrainvestor tror er pålitelige uten at vi har fått verifisert dette. Vi garanterer ikke for nøyaktigheten eller fullstendigheten, vi aksepterer inget ansvar for tap eller kostnader knyttet til bruk av innholdet og det er opp til deg å gjøre en selvstendig vurdering. Xtrainvestor, dets eierselskap eller ansatte/aksjonærer (samlet "Xtrainvestor") kan ha eller forsøke å få kundeforhold til eller holde posisjoner i verdipapirene i ethvert selskap som nevnes i innholdet. Dette gjelder særlig aksjer angitt som Dagens obs der Xtrainvestor normalt vil ha ervervet aksjer basert på kildene referert i BørsXtra. Ingenting av hva vi skriver er et tilbud eller oppfordring til/råd om å kjøpe eller selge noe verdipapir.  

Husk at du til enhver tid kan melde deg av denne utsendelsen ved å klikke på unsubscribe lenken nedenfor. 

Xtrainvestor Ltd

info@xtrainvestor.com