Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser
NIEUWSBRIEF 50PLUS
VRIJDAG 3 JULI 2020
LEDEN FNV, HOUD HET PENSIOENAKKOORD TEGEN!

Corrie van Brenk en Martin van Rooijen – fractievoorzitters van 50PLUS in respectievelijk de Tweede en Eerste Kamer – doen een zeer dringende oproep aan het ledenparlement van de FNV: houd morgen het pensioenakkoord tegen!

LEES MEER
NOG HEEL VEEL ONDUIDELIJK, DAAROM:

55 VRAGEN OVER HET PENSIOENAKKOORD

Over het pensioenakkoord is nog heel veel onduidelijk. Daarom legde 50PLUS een grote hoeveelheid kritische, indringende vragen voor aan minister Koolmees.

LEES DE VRAGEN HIER

BREAKING!

FNV heeft antwoord gegeven op onze 55 vragen aan minister Koolmees. Uit de antwoorden blijkt klip en klaar dat ouderen en gepensioneerden kunnen fluiten naar hun premie en hun rendement!

LEES MEER

WAT HEEFT GENERATIE GEPENSIONEERDEN MISDAAN?’

“Dit kabinet wacht eerst tot de huidige generatie gepensioneerden dood is, voordat er eindelijk geïndexeerd zal worden”, constateert Kamerlid Gerrit Jan van Otterloo. “Wat heeft deze generatie misdaan dat zij zo wordt behandeld?”

50PLUS OP TELEVISIE

Fractieleider Corrie van Brenk was deze week te gast in diverse televisieprogramma’s. Bij Tijd voor Max sprak zij over het pensioenakkoord en het nationale moment van rouw voor de coronadoden. Klik hier om die uitzending van Omroep Max terug te kijken. Bij Omroep PowNed beantwoordde Corrie met een knipoog vragen in de rubriek ‘Kamervragen, Kijkersvragen. Klik hier voor deze uitzending.

NU AL VOORBEREIDEN OP TWEEDE CORONAGOLF

De zorg moet goed voorbereid zijn op een eventuele tweede golf van het coronavirus, vindt 50PLUS. Kamerlid Léonie Sazias wil daarom van minister Van Rijn van Medische Zorg weten welke maatregelen het kabinet gaat nemen.

TOESLAGENDRAMA IS VAN HISTORISCHE PROPORTIES

“Het toeslagendrama is een immens menselijk en politiek drama van historische proporties”, concludeert Martin van Rooijen in de Eerste Kamer. De roep van de 50PLUS-senator om twee staatssecretarissen van Financiën was (te) lange tijd aan dovemansoren gericht.

OVERHEID MOET KRACHTIG OPTREDEN TEGEN RACISME

Ook in Nederland maken mensen mee dat ze worden beoordeeld op hun afkomst en niet op hun bijdrage aan de samenleving. De overheid moet daar krachtig tegen optreden, want op diverse terreinen is discriminatie hardnekkig.

VEEL GEMEENTEN IN FINANCIËLE PROBLEMEN

Als gemeenten steeds meer taken op zich moeten nemen, stel hen daartoe dan ook financieel in staat. “Behandel ze als een gelijkwaardige partner”, stelt Kamerlid Gerrit Jan van Otterloo. “Schuif het niet door naar de volgende regering.”

AFSCHAFFING TOL IN WESTERSCHELDETUNNEL

Gistermiddag waren er Zeeuwse bolussen voor Kamerlid Gerrit Jan van Otterloo, als steunbetuiging uit Zeeland voor het voorstel van 50PLUS om de tol in de Westerscheldetunnel af te schaffen. De afschaffing zou een toevoeging zijn aan het maatregelenpakket waarmee Zeeland wordt gecompenseerd voor het mislopen van de marinierskazerne. Bij de stemming in de Tweede Kamer sneuvelde het voorstel helaas: 77 Kamerleden stemden tegen en 67 stemden voor.

BRIEF VAN HET HOOFDBESTUUR VAN 50PLUS AAN DE LEDEN
JAARVERSLAG 2019 MET ACCOUNTANTSVERKLARING

Elke week belichten we in de nieuwsbrief een mooi initiatief dat helpt de coronacrisis door te komen. 50PLUS heeft diverse lovenswaardige initiatieven verzameld op een speciale themawebsite: 50PLUSvandaag.nl.

CABINEPERSONEEL KLM STEEKT HELPEND HANDJE TOE BIJ DE LUISTERLIJN

In de maanden dat heel het land sociaal contact moest mijden vanwege het coronagevaar en – vooral ouderen – de deur niet meer uitkwamen was het drukker dan ooit bij de Luisterlijn. Vrijwilligers en beroepskrachten moesten alle zeilen bijzetten om het enorme aantal oproepen te beantwoorden. Nog steeds is het druk bij de Luisterlijn; KLM-medewerkers steken de komende tijd een extra handje toe.

De Luisterlijn
50PLUSvandaag.nl

Hoewel de Eerste en Tweede Kamer vandaag met reces zijn gegaan, ontvangt u de komende twee vrijdagen toch nog een wekelijkse digitale nieuwsbrief van ons.

facebook twitter youtube instagram
50PLUS

Postbus 292, 2501 CG Den Haag
Telefoon 070 - 800 92 70

U ontvangt deze digitale nieuwsbrief omdat u lid bent van 50PLUS of uzelf hebt aangemeld voor deze mailing.

Afmelden