Paverpol Nieuwsbrief | Oktober 2019 | nr. 154

Maak een kei van een dier!

Superleuk om te maken: een kei van een dier. Het enige wat je nodig hebt, is een mooie, grote kei en genoeg Paverpol en Art Stone om aan de slag te gaan!

Sylvia van de Kamp maakte deze werkbeschrijving voor je. Wat je nodig hebt is: 500 gram Paverpol loodkleur, Art Stone, boetseer spatel, Reeves acrylverf zeeblauw met groen en wit en twee kwasten.

Werkwijze
1. Doe een kopje Art Stone in bakje. Voeg daaraan beetje bij beetje wat Paverpol lood toe, net zolang tot je een stevige massa kan kneden met de dikte van brooddeeg (het mag niet meer plakken). 
 2. Op de onderkant van de kei (zorg dat deze goed schoon is) smeer je met een kwast Paverpol op de plaats waar de pootjes moeten komen. Doe dit ook op de plaats voor het hoofd en het staartje. Dit is voor de hechting. Let erop dat je een iets grotere oppervlakte insmeert dan de doorsnede van het pootje, zodat het straks goed kan hechten aan de kei.
3. Boetseer van de Paverpol/Art Stone klei vier pootjes, een kopje en staartje en druk dit op de steen. Met de spatel smeer je de randjes van de klei aan de steen vast. 
4. Smeer de klei nog een keer in met Paverpol, zodat de kei ook naar buiten kan. Laat drogen.
5. Meng de acrylverf naar keuze en brush nu het schaapje in kleur. Eventueel kun je ook de steen een klein beetje brushen.

Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar Caroline. Veel succes! 

Gezien op Facebook: Kleurrijke veren

Ildikó Kovács, de getalenteerde Hongaarse Paverpol kunstenares, maakte deze prachtige veren. Zoals altijd is ze graag bereid haar werkwijze te delen. Wil je ze ook maken? Ga dan nu aan de slag!

De veren die Ildikó gebruikt heeft, waren zwart. Daarom heeft ze deze eerst ingesmeerd met Paverpol zwart. Vervolgens heeft ze een laagje Reeves acrylverf zilver aangebracht. De uiteindelijke kleuren bracht ze aan met glasverf. Wij vinden het heel mooi en zijn er trots op dit te mogen delen met je. 

Superleuk deze herfst decoratie

Deze prachtige herfstdecoratie maak je heel eenvoudig zelf. In onze webshop vind je alles wat je nodig hebt. 

Allereerst is dat natuurlijk het styropor herfstblad en een metalen pin van 15 cm. Het blad is los te koop voor € 7,50. Wil je ook de metalen pin? Dan kun je het beste het pakket kopen met blad en pin voor slechts € 10,00.

Aan de slag!
Smeer de vorm in met Paverpol loodkleur. Maak vervolgens een klei van Paverpol met Art Stone. Rol deze klei uit tot een dunne plak. Brigitte heeft hierin vervolgens een afdruk gemaakt van een mooi blad dat ze in haar tuin vond, maar je kunt bijvoorbeeld ook een gehaakt kleedje of een andere afdruk gebruiken. Plak deze afdruk op de vorm met een lik Paverpol. Maak vervolgens een mengsel van Paverpol met Paverplast en breng dit aan op het hele werkstuk. Ook op de afdruk die je gemaakt hebt. Daarna op de voorkant, als het Paverpol-Paverplast mengsel nog nat is, wat losse Art Stone inwrijven samen met de Pavercolor goud en Pavercolor zwart. Prik het werkstuk vervolgens op een pin en maak vast met Paverpol. De pin kun je eventueel vooraf ook voorzien van een laag Paverpol. 

Paverpol: Email op koper

Voorinschrijving voor deze nieuwe techniek

We zijn heel trots dat de Paverpol importeur voor Canda, Lise St-Cyr, volgend jaar naar Nederland komt. Zij verzorgt op 15 en 16 mei 2020 de exclusieve Paverpol workshops 'Email op koper' in Goes of omgeving. Dit is een nieuwe Paverpol techniek, die volledig door haar is ontwikkeld.

De precieze invulling van de workshops is nog niet bekend. We zijn druk met het plannen en organiseren ervan. Heb je interesse? Stuur dan een e-mail aan Caroline. Zij houdt je op de hoogte. Natuurlijk is deze voorinschrijving vrijblijvend; het verplicht je tot niets. 

Paverpol Trainingsdagen Najaar

Nu ook mogelijkheid op maandag en dinsdag!

Wil je ook serieus met Paverpol aan de slag? Schrijf je dan nu in voor één of twee Paverpol Trainingsdagen. 

De Paverpol Trainingsdagen zijn ideaal om alles te weten te komen over Paverpol en de vele toepassingen. Jossy de Roode wijst je op de vele technieken en je gaat met minstens twee objecten naar huis. Je ontvangt van Paverpol International je deelname-certificaat als cursusleidster (CPI). 

Trainingsdagen 2019
De trainingen worden verzorgd door Jan en Jossy de Roode. 

Paverpol Trainingsdag 1:
4 oktober of
8 november 

Paverpol Trainingsdag 2 
5 oktober of
9 november 

Kun je niet in het weekend?
Door de vele vragen hebben Jan en Jossy de Roode twee extra doordeweekse dagen ingelast en wel maandag 7 en dinsdag 8 oktober. Meld je snel aan!

Aanmelden en meer info
Je ontvangt na afloop een certificaat. Als je zowel Trainingsdag 1 en Trainingsdag 2 succesvol doorlopen hebt, ontvang je tevens een cursusleidsters certificaat. Je bent dan Certified Paverpol Instructor (CPI) en kunt dan je eigen Paverpol workshops organiseren. Je profiteert dan onder andere van de mogelijkheid tot inkoop met de speciale CPI-korting. Kijk op de website voor meer informatie. Voor vragen of aanmelden, e-mail: info@josefine-art.com. 

Facebook Topper

Paverpol by Nicole deelde op Facebook dit prachtige kunstwerk 'Forever My Girl '. Haar inspiratie vond ze op Facebook, bij het werk van een fotograaf. 

Deze foto werd deze maand het meest bekeken op de Facebook pagina's Paverpol International en Paverpol Benelux.

Burgh-Haamstede - Paverpol workshops
Jossy de Roode heeft op haar website Josefine Art bij de rubriek Workshops nog een aantal data staan voor dit najaar. Je kunt naar eigen keuze kiezen welke workshop je wilt volgen.

Den Helder - Paverpol expositie
Je kunt in de maanden oktober, november en december werk van Riette de Roode zien in de vitrines van het Noord West ziekenhuis in Den Helder. 

Deurne (NL) - Paverpol workshops en expositie
In oktober kun je een dagworkshop volgen op woensdag 16 oktober. Ook is het die dag mogelijk om alleen de ochtend of de middag een Paverpol workshop te volgen. Verder staat op zaterdag 19 oktober om 13.30 uur een workshop gepland. In museum de Wieger in Deurne hangt tot begin december het schilderij dat Annemie van Lieshout instuurde voor  “Lang leve Rembrandt”. Kijk voor meer informatie op de website van Maak eens wat Moois.  

Dordrecht - Paverpol workshops en kunstmarkt
Sylvia van de Kamp heeft op zaterdag 12 oktober een workshop Paverpol op de planning staan. De workshop van 9 november zit vol, maar voor de kerstworkshop van 30 november zijn nog plekken vrij. Zaterdag 6 oktober staat Sylvia op de keramiekmarkt in Dordrecht. Hier zal zij  ook mijn beelden Paverpol en Keramiek ten toon stellen.

Hoogerheide - Paverpol expositie
In de maand oktober staat Liliane van Tilborgh met een beeld en hangwerk op de tentoonstelling 'Bevrijding en Vrede' met de kunstkring Uit De Kunst. Deze is te bezichtigen van 1 tot 30 oktober in het Markiezaat, te Hoogerheide, Huijbergseweg 3.

Noordwijk - Paverpol workshops
Bij Afrit24, het gezelligste atelier van Noordwijk staan in november 2 open workshop dagen gepland. Schrijf je nu snel in voor 1 van deze 2 dagen!

  • vr 1 november 9.30 – 16.00 u óf
  • di 26 november 9.30 – 16.00 u

Voor € 65,-- per persoon maak je een prachtig beeld in één dag, geniet je van een lekkere lunch en is er de gehele dag koffie/thee en gekoeld water. Bij Afrit24 kun je vanaf 4 personen ook een privé workshop boeken. Heb je een gezellige vriendinnendag, familieweekend of zoek je een uitje met collega’s? Kleinere beeldjes vanaf € 37,50, groot beeld € 65,--, beeld XXXL € 75,-- p.p. inclusief koffie/thee en een heerlijke lunch. Inschrijven en informatie vind je op de website van Afrit24

Zierikzee - Paverpol expositie
Bij Galerie Bub Art in de Sint Domusstraat 58 in Zierikzee staan in oktober, november en december beelden van Riette de Roode.

Kom ook naar Kreta! 
Op 16, 18 en 20 oktober verzorgt Jossy de Roode drie workshops in Heraklion, de hoofdstad van het fantastische vakantie-eiland Kreta. Wil je zo’n dag of enkele dagen meemaken? Je bent van harte welkom!

Meer informatie?
Je hoeft geen Grieks te verstaan, Engels wordt de voertaal die dagen. Vraag om informatie in het Engels aan Maria. Transavia vliegt rechtstreeks van Rotterdam naar Heraklion.

Bekijk alle Paverpol workshop locaties

Dit jaar nog één nieuwsbrief
De laatste nieuwsbrief van dit jaar kun je op of rond 15 november 2019 in je mailbox verwachten. Heb je vragen, tips of ideeën. Stuur ons een e-mail. We horen graag van je. 

Paverpol International

Ambachtsweg 21
4421 SK KAPELLE

service@paverpol.com
www.paverpol.com

SHARE TWEET FORWARD