IEC2020 logo

52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus

Budapest, 2020. szeptember 13-20.

Legújabb írásainkból

500 gyermek

„A határidő a legjobb múzsa” - 500 fős gyerekkórus a Bazilika előtt, 500 nap múlva Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus

Gyermekek 500 fős kórusa töltötte be a Szent István-bazilika előtti teret május 2-án, hogy világgá énekeljék: még 500 nap és kezdetét veszi az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK). S hogy mit énekeltek? Nem csak Kodályt, de egy külön erre az alkalomra írt dalt is, amelyet a zeneszerző pillanatok alatt jegyzett le. „Autóban utazva, fülhallgatóval a fejemen, menet közben szereztem a zenét. Amikor jött az ötlet, megálltam egy parkolóban, és egy óra alatt felénekeltem a szólamokat. Húsvéthétfőn történt.” – számolt be a dal születéséről Derzsi György. Ide kattintva bővebb hátteret és képgalériát is talál az eseményről, amelyeken Erdő Péter bíboros, prímás a NEK főszervezője is tiszteletét tette.

TOVÁBB OLVASOM ➙
anyak napja

„Sokszor összecsapunk” - a NEK-titkárságon dolgozó édesanyák vallottak gyerekeikről

Anyák napjára készülve a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus titkárságán dolgozó édesanyákat kérdezett a Magyar Kurír. A név nélküli válaszok lehetővé tették, hogy őszintén valljanak az anyaságról a legkülönfélébb élethelyzetekben lévő női munkatársak. Helykeresés, kritika a gyerektől, a születés pillanata... Megannyi érdekes szempont olvasható ide kattintva.

TOVÁBB OLVASOM ➙
alapdokumentum kep

„Szinte kötelező olvasmány” - megjelent a NEK alapdokumentuma

Megjelent a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alapdokumentuma. Ahogy a kis könyv címlapja is jelzi: a dokumentum a kongresszus jelszavát és alapgondolatát magyarázza. A vezérfonal az Eucharisztia „forrás” jellege, amelyre főképpen a II. vatikáni zsinat tanított meg bennünket. Egyházunk legutóbbi egyetemes zsinata ismételten hangsúlyozta, hogy az Eucharisztia megünneplése „az egész keresztény élet forrása és csúcspontja”. Nem az Eucharisztia szisztematikus teológiáját olvashatjuk tehát ebben a hivatalos kiadványban: a cél, hogy a jelszó magyarázatához kapcsolódva megerősítsen bennünket abban a hitben, hogy az Eucharisztia valóban keresztény életünk és küldetésünk egyik legfontosabb forrása. Bővebben a kiadványról itt olvashat.

TOVÁBB OLVASOM ➙
logo NEK Titkárság
1064 Budapest,
Vörösmarty utca 40.
titkarsag@iec2020.hu

Azért kapta ezt a levelet, mert feliratkozott az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hírlevelére.

Leiratkozás