April nyhetsbrev från Drömmarnas hus

.

April 2018

Det händer mycket där ute. Ibland sol, ibland snöstorm, ibland +15 grader, ibland -10 grader. Man kan liksom inte riktigt lita på det där vädret.
På Drömmarnas hus händer det också mycket, det kan man lita på. Vi passade också på att fylla 28 år i påskhelgen. Tiden går fort när man har kul.....

EL GRANDE- KANINERNAS KONUNG!

- Kaninen som kunde tala -

Vår premiär gick av stapeln lördagen den 24 mars. Vilken succé! Några citat från publiken om premiären!

* Föreställningen var super! Jättebra! Den var fin, rolig men det var synd om Plopp. Fast det blev bra.

* Jättebra. Superbra skådespelare! Vilken fin stämning i rummet som ni skapat.

* Den handlade om att man ska vara modig fastän andra säger att man inte ska vara som man är.

* Jag tyckte kanindansen var rolig.

* Jag tyckte det var roligast att krypa igenom kanintunneln. Jag var inte ett dugg rädd!

Efter denna fina premiär rivstartade vi påskveckan med föreställningar för fritidshemmen. Sammanlagt kommer närmre 250 barn att ha sett el Grande - Kaninernas Konung och vi vill tacka er alla som kommit!

Lördag den 7 april är den sista föreställningen och spelas klockan 13.00.

Ett par platser finns kvar, men de måste reserveras. Se nedan.

RESERVERA DINA BILJETTER HÄR (för barnfamiljer)

Bilden från Fatima visar hur Plopp rymmer och följer efter sin stora idol "el Grande".

INNOCARNIVAL SKÅNE 2018

De sista förberedelserna tar form! Prototyper iordningsställs, presentationer finslipas, allt inför den slutliga utställningen av årets innovationsbidrag i tävlingen InnoCarnival skåne.

5-6 april kommer Malmö Live åter att fyllas av innovationer från elever runt om i Skåne. Är ni inte en av klasserna som kommer presentera er innovation, ta chansen tillbringa en dag med er klass bland kreativa och sprudlande ungdomar. Du hittar mer information kring dessa två härliga dagar på :  www.innocarnivalskane.se 

Vi på Drömmarnas hus önskar alla som är med
under carnivalen LYCKA TILL, på Malmö Live!

KRYDDGÅRDSKOLAN (kulturkryddan)

Schemat för kulturdagen 13 april på Kryddgård är spikat. Det kommer bli en dag fylld av målade klassfoton, fotografier och teater!

Alla elever har skapat utifrån "olika sidor av mig själv" och hur olika/lika vi alla på skolan är. "Jag förstår mig själv genom andra och genom mitt skapande kan jag inspirera andra till eget skapande".... har varit vägledande inför denna heldag, fylld med kreativitet och kultur. Vi återkommer med bilder.

BÄSTA SOMMAREN

Tillsammans med nätverket Kraftsamling herrgården, planerar vi nu för fullt för Bästa sommaren. Bästa sommaren är ett gemensamt arbete, där vi kommer att kunna erbjuda sommarlovslediga barn daglig verksamhet under lovet.

Vårt mål är att vi ska fylla så många dagar som möjligt med roliga och varierande aktiviteter i vänskapsparken. Drömmarnas hus verksamhetsperioder blir från den 16 juni till den 19 juni, samt den 26 juni till den 4 juli. Program kommer längre fram, så håll ögonen öppna.

MALMÖÄVENTYRET 2018

Nu slipas och målas det i källaren på Drömmarnas Hus! Utmaningarna som eleverna i årskurs två ska möta i Torup tar fysisk form.

De sista stygnen fästs på våra kostymer inför nästa veckas repetitionsstart. För när våren börjar få fart kommer Torups olika väsen titta fram efter en lång vintervila. 18 april kliver de första klasserna av bussen för att delta i årets upplaga av Malmö Äventyret i Torup, sedan räddar vi världen fram till den 8 maj.

Våren är här och Äventyret med den!

NYTT PROJEKT

Rosengård är en stadsdel med mångfald av människor från olika bakgrund, kulturer, åldrar. Det är en stadsdel av identitetssökande där det gamla möter och skall förhålla sig till det nya, dit kultur följer med och lyftes upp och trampas ner. Här finns viljan att berätta sin berättelse men inte alltid tilliten till att någon lyssnar.
Så formulerade illustratören David Henson sig, när han presenterade en idé för oss på Drömmarnas hus.

David, som bor i området Herrgården-Rosengård, är själv en aktiv kulturarbetare och hade länge funderat över hur han skulle kunna skapa kreativa möten med sina grannar i 

området. Sagt och gjort, vi valde att starta ett litet pilotprojekt som ett nytt delprojekt, där Dave skulle ges möjlighet att testa sina idéer. Faller detta väl ut så hoppas vi att det skall kunna generera i ett fullskaligt projekt redan nästa år.

Det som det redan nu skall resultera i, är ett antal unika porträtt som är tänkta att visa människan bakom ytan. Visst låter det spännande?

Resultatet kommer givetvis att visas såväl digitalt som analogt i november/december 2018. Exakt var och när återkommer vi om, så snart det är fastslaget.

Projektet, som ligger inom ramen för moderprojektet STICKUT! har vi valt att kalla: EN LITEN GLIMT AV MIG

Inspirationsbilder framtagna av David Henson.

EN LITEN BIT AV MIG

Nu har vi startat upp En liten bit av mig och genomfört första workshopen med färgbad, textil och konst i en skön förening.

Det blev mycket uppskattat, inspirationen flödade och vi kan redan nu se att många kreativa processer har satts igång. En fin utveckling av projektet är att vi också bjuder in professionella gästkonstnärer att delta i höstens/vinterns vernissage vilket kommer att skapa en än mer spännande mångfald samt spets, av konstnärliga uttryck.

SENASTE NYTT FRÅN DRÖMJÄGAREN

Regissörerna Hillevi och Liza är mitt uppe i arbetet med sommarens föreställning DRÖMJÄGAREN, det är mycket som ska planeras innan allt drar igång! De sitter i möten efter möten, med varandra och alla andra. När ska alla repa? Vilka vill vara med? Hur dansar en kanin? Hur ska allt bli? Och vem gör egentligen vad? 

I påskveckan startade vi äntligen med unga ensemblen: två intensiva kvällar med mycket inspiration och information. Skådespelaren Kajsa och kostymören och scenografen Leif, som båda är med i Drömjägaren, kom och hälsade på under onsdagspasset. Dom visade alltifrån inspirationsbilder, till osynliga bollar! Nästa vecka drar vi äntligen igång med de andra grupperna!

BARNENS SKULPTURPARK

Lokalen är snart färdiginredd och en ateljémiljö börjar ta form, de unga är rekryterade och skall nu delas in i sina grupper. Konstnärerna är klara och finns snart på plats.

Ja, vi känner en stor förväntan inför att nu äntligen få starta upp de konstnärliga

 

processerna med alla involverade. Första uppstarten med de unga gick av stapeln onsdag den 28 mars och då körde vi igång verksamheten på riktigt. Vi är också oerhört glada över att projektet nu inlett ett samarbete med Skissernas museum. Något som över tid skall komma att generera ett ömsesidigt utbyte… hur spännande som helst m a o!

BIBU i HELSINGBORG. VI ÄR DÄR.

Nu är BIBU´s program här. Vill du träffa oss och höra om vårt arbete med våra storproduktioner och metoder, så kom och lyssna på Sara Zreim och Liza Fry, torsdag den 17 maj klockan 10.00.
Vi SES på BIBU i Helsingborg!

RIVSTART PÅ UNGDOMSSNACK

Nu ligger det totalt 5 avsnitt ute av podcasten Ungdomssnack! Podcasten, som i varje avsnitt har sitt eget tema, som t ex Sociala medier, Kärlek, Vänner och Stress i skolan.

Man kan inte annat än att beundra Fortunata, Ali och Leos drivkrafter, dessa tre fantastiska ungdomar som inte bara snackar utan GÖR och genomför! Hatten av för dem och till er som ännu inte varit inne och lyssnat på deras podcast….gör det! Gå in på ungdomssnack.se så hittar ni den där och fler avsnitt står att hitta kommande fredagar.

POESIAFTON MED MUSIK OCH KONST

Vilken helt fantastisk kväll det blev! Hela Drömmarnas hus fullkomligt vibrerade och gungade. Vi dansade loss till svängiga toner, dans och sång av Ahmed Ismail. 18- åriga Katra Shukri fullständigt nockade oss alla med sin eftertänksamma och rytmiska poesi. Då var det så tyst att man kunde hört en knappnål falla.

Azhar Mahdi, Mona Al Mashaat, Assra Al Dabbagh och Layla Ashours tavlor fyllde rummet och skapade en enormt fin inramning med sina vackra konstverk. Unga ensemblen intog scenen och gav fina scener inspirerade av nyskrivna dikter. Ja, det var knök-fullt, stolarna räckte inte, men det flyttades undan och vi dansade och alla var nöjda och glada.

Tack alla medverkande till en oförglömlig kväll och tack alla ni som kom!

TEATERNS DAG

En härlig dag i Drömmarnas hus hade vi på Teaterns dag. Det kom gäster som aldrig tidigare varit i Drömmarnas hus och som fick en fin guidning, se på repetitioner och vara med i ett dramapass med Unga ensemblen.

Vi fikade tillsammans och gästerna var så nöjda. De tackade och gav sig i väg på cykel för att bege sig till Skånes Dansteater. Malmö är verkligen cykelstaden från ena sidan till den andra. Tack för ett bra samarbete alla medverkande och arrangörer i Teaterns Dag Malmö 2018! Det gör vi om!

Facebook Twitter Youtube Instagram
Tidigare nyhetsbrev

Du får detta nyhetsblad för att du själv anmält intresse. Det kan även vara så att du varit i kontakt med Drömmarnas hus, eller så tycker vi, eller någon annan, helt enkelt att du borde ha det.
Vill du inte ha det, så avslutas prenumerationen med länken längst ner till höger, eller via ett mail till info@drommarnashus.se.

Drömmarnas Hus

info@drommarnashus.se       www.drommarnashus.se

+ 46 (0)40 31 15 80

LIKE TWEET