bekijk_in_browser

Geachte decaan en directie,

Net als alle andere scholen in Nederland zijn ook alle schoollocaties van mboRijnland vanwege de gevolgen van het coronavirus gesloten tot en met 6 april. Onze docenten en medewerkers werken er hard aan om ons onderwijs zo snel mogelijk op te pakken, al dan niet op afstand. 

Voor uw leerlingen die nog geen keuze hebben gemaakt voor een vervolgopleiding, of die zichzelf al aangemeld hebben maar nog in de instroomfase zitten, heeft de schoolsluiting ook gevolgen. We zetten in deze extra update graag een aantal zaken voor u op een rij:

Voorlichtingsmomenten maart en april vervallen, studenten krijgen studieadvies op maat
In verband met de door de overheid aangeraden maatregelen, hebben we besloten om onze geplande voorlichtingsmomenten in maart en april te laten vervallen. Omdat we weten dat hulp bij studiekeuze in deze fase van het keuzeproces van uw leerlingen erg belangrijk is, benaderen we iedereen die zich reeds had aangemeld voor de Keuzebegeleidingsdag van 18 maart. 

Uw leerlingen kunnen zich de gehele maand maart aanmelden voor studieadvies op maat.

We bekijken aan de hand van de situatie de komende weken of we extra (digitale) voorlichtingsmomenten inplannen op een later moment in dit studiejaar. Uiteraard houden we u hierover op de hoogte. 

Instroomprocedure aangepast door sluiting locaties
Door sluiting van onze schoolgebouwen kunnen wij, in ieder geval tot en met 6 april, nieuw-aangemelde studenten niet uitnodigen voor een kennismaking of andere bijeenkomsten. We willen echter niet dat dit hun inschrijving vertraagt. Daarom ontvangen de studenten die zich aanmelden en voldoen aan de vooropleidingseisen een mail. In deze mail staat dat ze welkom zijn bij mboRijnland en zijn geplaatst binnen de opleiding van hun keuze. In april ontvangen ze informatie over de vervolgstappen zoals het deelnemen aan aanvullende instroomactiviteiten en kennismakingsdagen.

Informatie over maatregelen n.a.v. coronavirus
Wij proberen onze studenten, hun ouders en studiekiezers zo goed mogelijk op de hoogte te houden over de keuzes die we moeten maken om ons onderwijs zo veel mogelijk door te laten gaan tijdens de sluiting van onze scholen. Dit doen we onder andere via onze website: mborijnland.nl/corona

Heeft u vragen naar aanleiding van deze e-mail? Dan kunt u reageren op deze mail. U ontvangt zo snel mogelijk reactie. We wensen u in deze tijden veel succes en sterkte.

Met vriendelijke groet,
Loes Broekhof
Directeur Marketing & Communicatie a.i.

mboRijnland

Betaplein 18, Leiden
Netherlands


Afmelden