view_in_browser
Nyhetsbrev juni 2020

Uppdaterade riktlinjer med anledning av Covid-19.

Under fredagen den 29/5 uppdaterade Folkhälsomyndigheten Riksidrottsförbundet och World Rowing (FISA) sina rekommendationer och riktlinjer med anledning av Covid -19

Läs mera 

Radiosporten intervjuar OS-satsande Lovisa Claesson

Hör Lovisa Claesson och Förbundskapten PeO Claesson intervjuas av Radiosporten den 17 maj. Du hittar inslaget 35.25 minuter in i programmet.

Lyssna

"Ni är svensk rodds"...vad menar Anders Backeus?

Lyssna på Anders budskap till våra juniorer och U23 roddare.

Läs mera

Sollerö IF rodd ordnade ett klubbläger för klubbens aktiva roddare under en helg i maj. Träningshelgen blandades med stafetter, cykling, roddmaskin och rodd på vattnet. Även löpning uppför Gesundaberget ingick som gav god smak i benen efteråt. Allt sköttes med avstånd, Bra jobbat Sollerön.

Foto: Annelie Birkeholm

Inventering av aktiva till seniorlandslaget

Landslagsledningen har startat samtal med aktiva roddare inför uttagning till landslaget 2020-2024. Det gäller för alla kategorier i para- olympisk- och kustrodd, herrar och damer i öppen- och lättviktsklass. Information har gått ut till klubbarna och de aktivas tränare.

Foto: Johan Häggström

Läs mer

SM/JSM är flyttat

SR har i samråd med Regatta 84 beslutat att flytta årets SM/JSM på Ryrsjön i Lilla Edet till den 21-23 augusti och vi hoppas alla att det kommer kunna genomföras.

Foto: David Smeringe

Läs mer

Upphandling av kustroddbåtar

SR:s generalsekreterare Joachim Brischewski, kommer att samordna upphandling av kustroddbåtar för svenska roddklubbar och de nordiska länderna. Sammanställning av önskemål och upphandling under 2020 och leverans våren 2021. Detta under förutsättning att tillräckligt underlag finns. Klubbar som är intresserade kontaktar GS senast 2020-07-01. 

Foto: Peter Berg

Lars Hansson, Halmstad roddklubb, har gått ur tiden

Lars gick ur tiden den 10 maj, 89 år gammal. Lars har ingått i SR styrelse, han var en av initiativtagarna till Roddnytt och var en av grundarna till årslavarna. Versen är från Lars dödsannons. Våra tankar går till Lars anhöriga.

Se minnessida

Glöm inte att vaccinera klubben

"Vaccinera klubben mot doping" är ett projekt för idrottsföreningar syftande till att göra en egen plan för antidoping, både förebyggande och akut. Kunskap förebygger doping.

Läs mer

Skyways Nordic AB

Är ny sverigeagent för Filippi och guldsposor i den Svenska roddbesättningen.

Välkommen i besättningen!

Läs mer här om Skyways Nordic AB

Svenska roddbesättningen

Nu kan du som företag, förening eller privatperson bli medlem i den svenska roddbesättningen! Guld, silver eller brons- DITT medlemskap stödjer Sveriges roddare. Vill du bidra till utvecklingen av svensk rodd?

Läs mera

Svenska Roddförbundet

Idrottens Hus, Box 11016, Stockholm
Sweden

Tel: 08-6996435, 08-6996439,
E-post: info@rodd.rf.se
Bg: 301-1939

Ansvarig utgivare för nyhetsbrevet är Generalsekreteraren

facebook

Du får det här nyhetsbrevet om du är registrerad i Idrottonline, har anmält prenumeration eller på annat sätt är del av Svenska Roddförbundets verksamhet.

Avsluta prenumerationen