Zdravo dragi moji!

Ovo jutro sam se polagano pripremila da posle doručka sednem i uz veliku šolju vruće kafe vam mahnem, ali se dan okrenuo naglavačke. Ništa strašno, ništa nepoželjno, samo je malo izokrenut i poprilično hladan naročito kada ste napolju.

U žurbi da što pre stignem kući iz cetra grada, ipak sam odlučila da iz busa siđem 2 stanice ranije. Želela sam da bržim hodom prošetam, da bih se zagrejala i da bih se razmrdala pre nego što ponovo sednem za svoj laptop.

Negde na pola puta prepoznala sam svog dragog klijenta koji mi je upravo išao u susret.

Sećam se kada smo se pre 2 zime upoznali i kada je od mene tražio da mu pomognem da svoj privatni posao koji je skoro započeo učini vidiljivim na netu. Kako mi je tada rekao:

"Ne mogu više da plaćam tamo neke oglase po portalima. Hoću nešto svoje".

I tako je nastao jedan simpatični sajt i nekoliko blog postova.

Bio je zahvalan što sam neko ko može "da ga prati", jer je njegov život na točkovima. Bez obzira što živimo na 2-3km udaljenosti, verovatnoća da se sretnemo je vrlo mala. Zato mu je neko poput mene neophodan, tako mi je rekao.

Pored svega što smo uradili za njegovu interent prezentaciju, jedna od stvari koju sam mu barem 10 puta spomenula jeste da je ovo samo početak. Da privatni posao koji želi da razvije traži puno zalaganja, neprestanog prisustva, važnost negovanja odosana sa kupcima i klijentima i da to ne treba da ima veze sa tim koliki mu je profit i da li trenutno ima posla ili ne. Kao ni sa tim da li radi sa mnom, sam ili sa nekim trećim.

Rekao je da zna, da je toga svestan, da je početak dobar, da je krenulo i da ćemo se čuti.

I tako prođe godina ipo.

Dok smo se rukovali uz standardno ćao-ćao, kako si, i uz moju konstataciju "uh, danas je baš zima", dobila sam odgovor:

"Ma i kod mene je stigla zima, ali u poslu. Kada ga ima, ima ga mnogo, kada ga nema, baš ga nema, e ali se tebe uvek setim kada je teško".

I sve što je rekao mi je poznato, u svemu dođu periodi kada je leto, sunce, toplo, svetlucavo, lepršavo, ali i kada je hlada zima, pa je nekako sve stegnutno, oštro, nepristupačno, jednostavno smrz.

Samo, mnogo je lakše kada se drva za ogrev prirpeme na vreme, kada se iz ormara izvadi topla ćebad, opere i opegla zimska garderoba, pripreme šalovi, kape, rukavice, a sve to pre nego što zazimi. A još je važnije kada negde u sebi znaš da si mrav, a ne cvrčak kao u onoj dečijoj basni.

~~~~~~~~~~~~~

Delim sa vama dva video online kafenisanja na temu:

Imate prava na širu sliku i beskonačnu radoznalost

Kako da sa samo jednom cakom ubrzate svoje procese rada + Ček lista

Do novog kafenisanja... 💜


Marija Trifunović
Dobra vila vašeg biznisa
www.marija.be
Ovaj email je poslat na  | Odjavi se sa liste | Prosledi email prijatelju
Powered by MailerLite