Az európai állampolgárok 9%-ának van valamennyi kriptovalutája Nézd meg a böngészőben

„A kriptovaluták egy olyan új programozó generációt nevelnek ki, melynek tagjai értik a játékelmélet, a pénzügyek és a vezetés alapjait.” - Naval Ravikant, az AngelList CEO-ja és társalapítója

A piac alakulása

A kriptopiac egészen hétfő reggelig megtartotta a pozícióját, amikor is néhány óra leforgása alatt 4,5 milliárd dollárt veszített. A Bitcoin jelenleg 2,4%-kot esett, 3785 dollár az árfolyama. Az Ethereum blokkláncon sikeresen megtörtént a Constantinople frissítés, ami 3-ról 2 ETH-ra csökkentette a bányászati jutalmat. A kisebb Ethereum bányászok a pénzügyi nyomás hatására befejezhetik működésüket. Az Ether 9,5%-ot esett, jelenleg 129,52 dollárt ér. A múlt héttől a Coinbase már a Ripple-t is jegyzi. A kriptovilág rajongói úgy sejtik, hogy a Ripple fizetett a Coinbase-nek az XRP listára való felvételért, de ezt a feltételezést a Ripple elutasította.

ING nemrég egy 14 000 európai fogyasztó részvételével végzett felmérés során rákérdezett arra, hogy az embereknek van-e kriptovalutájuk. A felmérésből az derült ki, hogy az európai állampolgárok 9%-ának van valamennyi kriptovalutája. Az eredményekből az is megállapítható, hogy az európai népek közül a törököknek van a legtöbb kriptovalutájuk. Egy másik friss felmérés, amelyet az eToro kereskedelmi platform végzett, azt mutatja, hogy az ezredforduló táján született fiatalok 43%-a jobban bízik a kriptovalutákban, mint a hagyományos tőzsdékben, és 71%-uk kriptovalutákba fektetne be, ha a hagyományos pénzügyi intézmények ezt a lehetőséget is felkínálnák.

Nézd meg a legfrissebb Bitcoin árat!
Heti kvíz

Ki volt az az ember, aki a legelső Bitcoin tranzakciót kapta?

  1. Hal Finney
  2. Charlie Shrem
  3. Nick Szabó

A helyes válaszért görgess a hírlevél aljára!

A hét legfontosabb hírei
A MrCoin oldalán mostantól több mint 420 kriptovalutából lehet választani

Mostantól már 420-nál is több kriptopénzből választhatnak a MrCoin ügyfelei. Magyarország legelső, 2014-ben alapított kriptovaluta-váltója e lépéssel tovább erősíti piaci pozícióját, minden korábbinál szélesebb körű kriptopénz kínálatot biztosítva a digitális valuták iránt érdeklődőknek. Az új kínálatban az az egész pontosan 422 kriptopénz található, amelyek jelenleg a legkeresettebbek a mérvadó kriptotőzsdéken - köztük például a Ripple (XRP), a Monero (XMR), a Stellar Lumens (XLM) vagy a ZCash (ZEC). Az új portfólióban szerepel Magyarország legnagyobb stable coin választéka is, többek között a Tether (USDT), az USD Coin (USDC), a DAI (DAI), vagy éppen a magyar fejlesztésű Augmint Euro Token (AEUR) és az Inlock Token (ILK). Az újonnan bevezetett coinokat a MrCoin 2019. április 20-ig 1%-os díjjal váltja.

A Facebook, a Telegram és a Signal saját kriptovalutákkal állnak elő

A Facebook tervei között szerepel, hogy 2019-ben saját kriptovalutát vezet be a WhatsApp keretein belül. Egy magát megnevezni nem kívánó forrás szerint az új Facebook coin egy fiat valutához kötött stablecoin lesz. A coin értéke egy helyett három nemzeti valutához lesz rögzítve. Azzal, hogy a Facebook saját coint bocsát ki, emberek milliói kerülhetnek kapcsolatba a kriptovalutákkal, és az átlagos felhasználók segítséget kaphatnak abban, hogy hogyan is kell a digitális valutákat használni. Az orosz fejlesztésű Telegram és a Signal kódolt üzenetközvetítő szolgáltatás szintén hasonló coinok kibocsátásán dolgozik, a jövő év során szeretnék bemutatni az üzenetküldő rendszereken működő pénzküldés lehetőségét a felhasználóiknak. Ne felejtsük el azonban, hogy ezek a coinok mind a leginkább centralizált platformokon jönnek létre.

A Kraken 100 000 dollárt ajánlott annak, aki elvezet a Quadriga elveszett pénzéhez

Múlt hónapban az egyik legnagyobb kanadai kriptotőzsde, QuadrigaCX csődöt jelentett be, arra hivatkozással, hogy a cég ügyvezetője váratlanul meghalt, anélkül, hogy a tőzsde hideg tárcájához tartozó privát kulcsokat bárkivel megosztotta volna. A tőzsde 190 millió dollárral tartozik az ügyfeleinek. Sokan úgy gondolják, hogy ez az eset túl gyanús ahhoz, hogy igaz legyen. A Kraken tőzsde akár 100 000 dolláros jutalmat ajánlott fel annak, aki segít megoldani a rejtélyt, és elvezet az eltűnt pénzhez. Egy nemrég kiadott jelentés azonban azt sugallja, hogy a QuadrigaCX Ether állományát sikerült megtalálni. Eszerint a jelenleg majdnem 100 millió dollárt érő, több mint 600 000 darab Ethert több különböző tőzsdéhez küldték át. Vélhetően a Bitfinex, a Kraken, a Poloniex is azok között a tőzsdék között van, amelyek részesültek a pénzből. Tehát van még remény azok számára, akik elvesztették a QuadrigaCX tőzsdén tárolt vagyonukat.

Dühös felhasználók törölték Coinbase számláikat

A Coinbase felhasználói a számláik törlésével tiltakoznak az ellen, hogy a cég felvásárolta a blokklánc-elemzéssel foglalkozó Neutrino nevű céget. A kriptovilág rajongói rájöttek ugyanis, hogy a Neutrino alapítói alapították a Hacking Team nevű olasz IT céget is, amely kormányok számára készített az állampolgárok, aktivisták, újságírók és disszidensek megfigyelésére alkalmas eszközöket. A kormányoknak történő segítségnyújtással a Hacking Team közvetve közreműködött az emberi jogok és az információszabadság megsértésében. A Hacking Team beszüntette működését, de helyette szinte azonnal megalapítotásra került a Neutrinot, amelyet a Coinbase felvásárolt. Így most a Neutrino, vagyis a Hacking Team mögött is álló emberek hozzáférhetnek a Coinbase felhasználóinak adataihoz. A Coinbase elismerte, hogy azért volt szükségük a Neutrinóra, mert a korábbi cég, aki a nyomonkövetést biztosította, harmadik személyek számára eladta a Coinbase ügyfeleinek adatait - ez a hír persze még inkább felmérgesítette a Coinbase felhasználóit.

Hamarosan 5 különböző blokklánc okostelefon is elérhető lesz

A blokklánc-okostelefonok közötti verseny egyre élesedik: hamarosan már 5 különböző ilyen készülék közül választhatunk. Az előző hírlevélben a Samsung Galaxy S10-ről írtunk, amely beépített kriptovaluta-kulcs tárhellyel is rendelkezik. Azóta kiderült, hogy más okostelefon-gyártók is beszállnak a kriptovilágba. Ezek a HTC az EXODUS 1-gyel, a PundiX az XPhone-nal, a Sirin Labs a Finney-vel és az Electroneum az M1 okostelefonnal. Ezek az eszközök saját, egyedi módokon kerülnek interakcióba a kriptovalutákkal. Az EXODUS 1, a Galaxy S10 és a Finney beépített kriptovaluta-tárcával rendelkeznek, lehetővé téve a felhasználók kriptovalutájának biztonságos tárolását. Az XPhone blokklánc-alapú peer-to-peer hívásokat képes bonyolítani. Az M1 segítségével pedig a felhasználók a gyártó ETN tokenjeit bányászhatják ki. Ezek a telefonok mind azt célozzák, hogy a kriptovaluták és a blokklánc használata mindenki számára biztonságossá és egyszerűvé váljon.

Az Airdrop Venezuela kampány 10 000 dollárt szerzett

Egy kriptovalutákkal foglalkozó művész, Cryptografitti az „Airdrop Venezuela” nevű kampánnyal, egy interaktív falfestmény segítségével szeretne pénzt szerezni rászorulók számára. A falfestmény 1000 bolivarból áll, amelyeken Venezuela jelenlegi elnökének, Nicolas Madurónak az arcképe látható. Minden egyes adománnyal egy ember levesz egy bolivart a falfestményről. Maduro 2013-as hatalomra lépése óta Venezuelát drasztikus mértékű infláció, éhezés és gazdasági hanyatlás jellemzi.  Bárki, aki 10 dollárt adományoz, megnézheti az élő közvetítést, ahogy az egyik 1000 bolivaros bankjegy lekerül a falról, és ezzel Madurót ténylegesen és átvitt értelemben is eltávolítják. A kampány már most felülmúlta a célját, 10 000 dollár összegyűjtését. Az adományok felét a tető nélkül működő Fundación Renacer óvoda felújítására, a másik felét a kriptovaluták elfogadásának helyi népszerűsítésére fordítják.

Heti tweet
Heti mém
A hét kripto-kifejezése

A blokkböngésző egy olyan online böngésző, amely megmutatja az egyes blokkok és tranzakciók tartalmát, a tranzakciós történeteket és a címekhez tartozó egyenlegeket.

A kvíz megfejtése

Ki volt az az ember, aki a legelső Bitcoin tranzakciót kapta?

A helyes válasz: A.

Hal Finney, amerikai kriptográfus volt az első, aki Bitcoin tranzakción keresztül kapott coint.  Satoshi Nakamoto 10 Bitcoint küldött neki a 170-es blokkban. Hal Finney abban is az első volt, hogy ő említette meg a Bitcoint először a Twitteren. 2009. január 10-én, alig pár nappal a Bitcoin indulása után, Hal Finney közzétette a Twitteren a híres „running Bitcoin” mondatot. Néhányan úgy gondolják, hogy Hal Finney volt az igazi Satoshi, de ő ezt mindig tagadta. Hal Finney egy progresszív, neurodegeneratív betegségben, ALS-ben szenvedett, amitől a teste lebénult, de egy olyan gép segítségével tudta folytatni a kódolást, amely a szemmozgásaiból volt képes az akaratát leolvasni. Sajnos, Hal 2014-ben, 58 éves korában elhunyt.

Köszönjük, hogy elolvastad a hírlevelet :)

Legyen szép heted!

Üdv:
MrCoin
hello@mrcoin.eu
+36 16 555 333
MrCoin

96 Kensington High Street, London, W8 4SG, Egyesült Királyság

Adatvédelem

Nem akarsz újabb emaileket kapni?

Unsubscribe