Het verse nieuws van Groene Markt nieuwsbrief

Beste ,

Het nieuwe jaar is al weer vier weken oud. Langzaam neemt het gewone leven weer zijn gang. Of toch niet? De winterse temperaturen maken dat in ons de schaatshormonen vrij spel krijgen. In Noordlaren hebben ze de wedstrijd vóór de wedstrijd gewonnen. Zij mochten als eerste in Nederland een marathon op natuurijs organiseren. Ieder jaar zien we deze stoelendans opnieuw zodra de eerste nachtvorst ons land bereikt. De norm, 3 centimeter, is kennelijk zo belangrijk dat het NOS Journaal er voor uitrukt om verslag te doen van een man die met een boormachientje een gaatje in het ijs boort. Zijn verlossende woorden zijn kennelijk belangrijk genoeg om daar een nieuwsitem van te maken.

Waar zit voor ons het nieuws in het komende jaar? In Hardenberg was de Groene Sector Vakbeurs een groot succes. Velen van ons hebben hier nieuwe inspiratie opgedaan. Georiënteerd op nieuw materieel, gesnuffeld aan nieuwe technieken en mogelijkheden, kortom de voorbereiding voor een nieuw seizoen vorm gegeven.  Is er ruimte voor innovatie en vernieuwing?

Innovatie en vernieuwing kan onze branche goed gebruiken. Hot item op dit moment is onkruidverdelging. Met het verbod op chemische bestrijding is er een geheel nieuw segment bijgekomen in onze branche. Niet nieuw in de zin van het was er nog niet, maar nieuw in de zin van de koning is dood leve de koning. Immers de zekerheid dat onkruid altijd groeit impliceert dat de bestrijding ook een voortdurend proces is. En dat geeft mogelijkheden. Systemen zijn er genoeg, machines ook. Maar hoe zit het met de kennis? Niet alleen de kennis bij de eindgebruiker maar ook bij de dealer? Het zou zo maar een mooie kans zijn u nog verder als specialist te presenteren. Voor het betere advies moeten ze toch bij u zijn.

Wat brengt 2017? Gaan we voor een topjaar? Alles seinen staan op groen. Spring op de trein en laat zien dat je actief in de markt aanwezig bent. Dat je meedenkt met de klant en samen voor oplossingen gaat.

Groene Markt wil/kan daar bij helpen. Op verschillende fronten zijn wij zichtbaar in de markt. Met ons blad, onze website en nieuwsbrieven, social media en op de diverse beurzen in het land.

Soms moet je even uit je comfortzone, iets nieuws proberen, om nog succesvoller te kunnen zijn. 2017 is een nieuw jaar met volop mogelijkheden. Ook een jaar waarin door de verdere doorontwikkeling van het machinepark de kennis en vaardigheid om hiermee te werken onder druk kan komen staan. Laten we voor 2017 niet alleen inzetten op meer omzet. Even zo belangrijk is een verantwoorde manier van het werken met de machines die we nu gebruiken. Ongelukken voorkom je door verantwoord gebruik. Ook daar zijn mogelijkheden voor, om buiten het eigen bedrijf goede opleidingen voor het personeel in te kopen.

Edgar Molijn

Hoofdredacteur/uitgever

Groene Markt

Groenprofessionals onder de indruk van De Groene Sector Vakbeurs 2017

Evenementenhal stak De Groene Sector Vakbeurs 2017 in een nieuw jasje.Er moest van alles te zien, te doen en te beleven zijn.

Lees verder

Groene Markt introduceert partnerdeals !

Online adverteren neemt een steeds belangrijkere plaats in in de marketingmix van bedrijven. Aan de andere kant zien we ook een tendens dat print bezig is aan een goede comeback. Print is bij uitstek het medium nieuwe relaties opmerkzaam te maken op jouw bedrijf of merk. Online bezoekers kennen vaak de naam al van diegene die ze zoeken.

Om beide communicatiekanalen op de juiste manier in te kunnen zetten introduceren wij onze partnerdeals. Ruim toegang tot onze website, nieuwsbrieven en social mediakanalen zoals Facebook en Twitter maar altijd ook prominent aanwezig in de Jaargids Groene Markt.

We hebben een drietal pakketten voor u samengesteld. Zo is er altijd wel een pakket dat bij u past. Samen met onze online mogelijkheden, print uitingen en videoproducties moet het wel heel gek lopen als wij u niet op een passende manier kunnen helpen met uw marketingactiviteiten. 

Meer weten of uw wensen doorspreken? Bel 073-50 33 544 en vraag naar Bert v Woesik of reageer hier

Het WOLF-Garten winterassortiment is er om voor u het werk te verlichten tijdens de winter. Door middel van de machines en gereedschappen kunt u voorbereid de winter in. Of het nou voor het sneeuwvrij maken van uw oprit is, of u wilt slechts uw autoruiten ijsvrij maken, WOLF-Garten biedt u de oplossing!

IJskrabber,
Ideaal voor het ijsvrij maken van autoruiten. Doordat de ijskrabber voorzien is van inkepingen, breekt het ijs eenvoudig. Op de ijskrabber klik je net zo makkelijk een langere steel, waardoor hij ook erg handig is voor het schoonkrabben van ruiten van bussen. Dan wordt het ijsvrij maken van ruiten een koud kunstje!

Sneeuwschep + Steel,
Dit lichtgewicht is ideaal voor het sneeuwvrij maken van uw oprit en tuinpaden. De sneeuwschep is bestand tegen de ongemakken van de winter, te denken aan de vrieskou en strooizout. Met de handige D-greep en het brede werkblad van 42 cm breed, wordt sneeuwscheppen wel heel eenvoudig.

Sneeuwfrees,
Voor het machinaal sneeuwvrij maken van een oprit of andere grote oppervlakten, is deze sneeuwfrees een goede keus. Doordat de machine slechts 30 kilogram weegt is hij eenvoudig te besturen. Met een werkbreedte van 53 centimeter en een werkhoogte van 28 centimeter zal de sneeuw als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Ontdek de nieuwe generatie VIKING grasmaaiers van de 6-Serie

Met de nieuwe generatie grasmaaiers van de 6-Serie biedt VIKING veeleisende en semiprofessionele gebruikers machines aan die ontwikkeld zijn om grote grasperken met hellingen tot 25 graden te onderhouden.

Lees verder

Adverteren in de nieuwsbrief? Klik hier.

Werkgevers en werkzoekenden speeddaten in het bos. In de groensector is veel personeel nodig op allerlei niveaus. Dit project biedt deelnemers de kans.

Lees verder

In toenemende mate is onkruidbestrijding een belangrijke omzetmaker voor de branche. Daarom worden de tabellen in de Jaargids uitgebreid met een overzicht van de in de markt aanwezige apparatuur.

Lees verder

Dolmar catalogus 2017

In de catalogus voor 2017 presenteert Dolmar het complete assortiment.

De inhoud van de catalogus is ingedeeld per productgroep. Alle kettingzagen staan bij elkaar, gesorteerd op motor aangedreven, elektrisch of accu. De 2x18 V machines zijn nu ook in de machinegroepen opgenomen, zodat het vergelijken nog makkelijker wordt. De accessoires van een productgroep zijn meteen achter de machines geplaatst. De keuzeoverzichten zorgen ervoor dat je makkelijk de juiste accessoire bij jouw machine vindt.
Achteraan zijn de Makita Powertools opgenomen, speciaal geselecteerd voor de professionele groenvoorziener. De prijzen in de catalogus zijn geldig tot 31 december 2017.

Lees verder

 

STIHL integreert VIKING en focust vanaf 2019 op één enkel merk: STIHL

Vanaf 2019 zal de STIHL groep het volledige productassortiment van VIKING, de fabrikant van tuinmachines, uitsluitend onder de merknaam STIHL op de markt brengen. Zo zal de groep alle verkoop- en marketingactiviteiten onder één merknaam kunnen bundelen.

Lees verder

Blijf op de hoogte en ga hier naar www.groenemarkt.nl
Twitter Linkedin Facebook

Persberichten

De volgende nieuwsbrief verschijnt 20 februari 2017. Stuur uw (pers)berichten in voor 18 februari 2017. Deze kunt u sturen naar:

 groenemarkt@plancommunicatie.nl

Via ons twitteraccount @GM_banen en onze LinkedIn pagina is het mogelijk uw vacature(s) kenbaar te maken. Stuur ons uw vacature(s) en wij helpen u bij de zoektocht naar de juiste kandidaat.

Groene Markt

groenemarkt@plancommunicatie.nl

+31 (0)73 503 88 32

www.groenemarkt.nl

FORWARD