Senaste nytt från Bona folkhögskola

Är folkhögskolor bättre rustade för en digitaliserad framtid än andra skolformer? Ja, på vissa sätt är vi faktiskt det. När jag lyssnade på en presentation av rapporten Framtidens färdigheter, så var det ganska tydligt.

De menar att det kommer bli viktigare med empati, social intelligens, förmåga att samarbeta över kulturella gränser och att kunna förflytta sina kunskaper till andra områden (bildning).

Det låter som business as usual för oss folkhögskolor som i princip alltid jobbat med detta. Men det innebär inte att vi ska luta oss tillbaka. Tvärtom! Under det senaste året har vi jobbat hårt med digitalisering. Troed Troedson har besökt oss flera gånger och presenterat sina oerhört tänkvärda teorier om hur lärandet förändrats (se nedan).

Det har hjälpt oss att bygga ett självförtroende för att våga prova oss fram, in i framtiden. Och det är just vad vi gör! Spännande är bara förordet.

Anneli Dahlqvist, rektor
anneli@bona.nu

Ska vi tvingas till utbildning?

När skolor digitaliserar, så har de inte förstått att lärandet idag har väldigt annorlunda förutsättningar. Det menar Troed Troedson, som var hos oss för att prata om de nya förutsättningarna och vad det innebär för skolor.

Läs mer
Gudrun på besök

Personalen är Bonas viktigaste tillgång, och nu har vi fått två nya tillskott!

Said jobbar som hjälplärare i matematik samtidigt som han läser till en kandidatexamen i matte. Vin gick "Snabbspår för lärare" på universitetet när hon kom till Sverige, och idag är hon engelsklärare hos oss.

Ett varmt välkommen till de båda!

Läs vidare om Vin
Läs vidare om Said

Skräck och skrattvecka, och avslutningsbowling för etableringskursen! Mer på Instagram.

Känner du någon som skulle vilja läsa våra utskick? Skicka dem till bona.nu/signalen eller använd delningsknapparna längre ner.

Bonasignalen ges ut av Bona folkhögskola, en ekonomisk förening i Motala utan vinstintresse. Bona arbetar för en bättre värld varje dag, utifrån radikala idéer från vänster.

Facebook Twitter Instagram

Bona folkhögskola

Svarta gatan 1, Motala
0141 – 20 95 80
info@bona.nu
www.bona.nu

SHARE TWEET FORWARD
MailerLite