Happy Dating Nyhetsbrev Maj 2020

MÄnga har haft projektledarhatten pÄ sig hela livet och vet precis hur man gör en plan, fyller i ett excelark och vÀger fördelar och nackdelar mot varandra. Men det hjÀlper inte nÀr det du letar efter Àr svaret pÄ frÄgan "vad kÀnner jag?"

DÀrför behöver de lÀra sig att komplettera sin ypperliga intellektuella förmÄga med en djupare emotionell kompetens sÄ att de i full nÀrvaro med sig sjÀlva, livet och andra mÀnniskor kan finna svaret pÄ frÄgan "hur kÀnns det hÀr för mig?"

Det kan ju lÄta lite gulligt att gÄ runt och kÀnna efter sÄdÀr, men vad som nÀstan alltid hÀnder Àr att den hÀr nya förmÄgan att kÀnna in fÄr dig att vakna upp ur duktighetskoman och bli extremt medveten om alla smÄ och stora saker i ditt liv som SKAVER.

Du inser kanske att du har ett jobb du inte trivs med, att livet överlag kÀnns alldeles för trÄkigt, att vissa kompisar inte Àr sÀrskilt spÀnnande och att du kanske bor nÄgon helt annanstans Àn du egentligen vill (för man "ska" ju ha en fin bostadsrÀtt pÄ en schysst adress, drömmarna om att bo nÀra havet eller i en mindre stad fÄr vÀnta till pensionen...)

Plötsligt stÀlls du inför den omskakande frÄgan: hur vill jag leva mitt liv? Om du inte lÀngre Àr lÄst till att göra som man "borde" eller leva samma liv som alla andra, vad ska du dÄ basera dina val pÄ? Det Àr en befriande men rÀtt omskakade insikt, som ofta sÀtter fart pÄ ett vÀldigt vanligt hjÀrnspöke som sÀger sÄhÀr:

Det Àr oacceptabelt att Àndra sig för det Àr samma sak som att erkÀnna för alla att du gjort ett misstag och det Àr skamligt!

Jag har bloggat om detta hÀr, lÀs det om du ibland blir paralyserad av blotta tanken pÄ att vÀlja fel och dÀrför inte gör nÄgot alls, oavsett om det gÀller att byta jobb eller köpa jeans... Och klicka hÀr om du Àr rÀdd att minsta misstag kan leda till fullkomlig katastrof.

För att kunna ta reda pÄ vad du vill och vad som passar dig mÄste du ge dig sjÀlv tillÄtelse att prova, Àndra dig och till och med misslyckas. Det sÀger absolut ingenting om dig mer Àn att du Àr modig som vÄgar testa och följer dina drömmar! Det finns liksom inga minuspoÀng att fÄ, att Àndra dig innebÀr ju bara att du kom pÄ nÄgot som var Ànnu bÀttre!

Vet du vad jag gjorde innan jag började coacha? Jag var busschaufför!! Det var definitivt inte mitt drömyrke eller mitt högsta livsmÄl, men jag behövde nÄgra Är i bussen som en övergÄng frÄn min första stora dröm att bli musikalartist. Jag satsade massor av Är pÄ extremt musikalnördande med sÄnglektioner, musikalutbildningar, teatergrupper och allt möjligt, och det tog mig lÄng tid att slÀppa taget om den drömmen. 

Först efter nÄgra Är i bussen (parallellt med diverse sÄng/danslektioner och enstaka auditions) började jag vÄga fundera pÄ om det möjligtvis skulle kunna finnas nÄgot i livet som Àr lika roligt som musikaler. Det tog ett tag men jag mÀrkte att min uttrÄkade bussförarhjÀrna (det Àr sjuuuukt understimulerande för hjÀrnan att köra buss) konstant drogs mot böcker om personlig utveckling, psykologi och företagande. Med tiden klarnade det vad jag kÀnde naturlig nyfikenhet för och jag insÄg att jag ville hjÀlpa mÀnniskor att mÄ bÀttre. Jag ville inte bli psykolog och jobba med psykisk ohÀlsa eller sÄ, utan bara hjÀlpa friska mÀnniskor lösa sina problem och mÄ bÀttre.

Det var galet nĂ€ra att jag började pĂ„ Handelshögskolan istĂ€llet (en helt egen historia som vi sparar till en annan gĂ„ng) men nĂ€r jag hittade den coachutbildning som jag sedan gick kĂ€ndes det 1000% rĂ€tt varje dag att gĂ„ dĂ€r. Det var en kĂ€nsla som jag aldrig hade upplevt innan, inte ens pĂ„ scen. IstĂ€llet blev det vĂ€ldigt tydligt varför det aldrig riktigt lossnade för mig med musikal-grejen nĂ€r jag upptĂ€ckte vilken fallenhet jag hade för att coacha – det var ju samma fallenhet jag med sĂ„dan avundsjuka sett andra ha för att stĂ„ pĂ„ scen och sjunga!! Men det var inte min vĂ€g, i alla fall inte dĂ„. Jag kanske skolar om mig till musikalartist igen vid 60 och ger den drömmen en andra chans, vem vet? 

Men tills vidare jag superstolt bara över att jag testade, och tacksam för att jag redan i unga Ă„r hade modet att följa min dröm – och slĂ€ppa den!

Min vÀg till att göra vad jag gör idag har alltsÄ varit allt annat Àn rak, och Àven nÀr jag visste att jag ville coacha tog det mÄnga omvÀgar och "misstag" att hitta rÀtt. 

Det Àr min absoluta övertygelse att den sÀkraste vÀgen till bÄde framgÄng, meningsfullhet och roligt liv ligger i att följa det som kÀnns genuint lustfyllt, autentiskt och intressant för dig. Det innebÀr att saker förÀndras hela tiden för allt kommer inte kÀnnas intressant för evigt. Kan du inte tillÄta dig att vÀlja om i takt med att du kommer till nya insikter och lÀr dig mer om livet och dig sjÀlv, dÄ kommer livet bli rejÀlt trÄngt.  

Jag kommer fortsÀtta utvecklas och prova nya saker, och det kommer förhoppningsvis du ocksÄ. Att Àndra sig Àr att utvecklas och innebÀr inte att dina gamla val Àr fel, det Àr tvÀrtom ett tecken pÄ att du vÀxer och blir klokare!

Det enda jag vet Àr att jag inte kommer vara dejtingcoach för alltid men det betyder verkligen inte att det Àr ett misstag att vara det nu. Det betyder bara att livet har olika faser och att jag ger mig sjÀlv tillÄtelse att utvecklas, lÀra nytt och fortsÀtta vara nyfiken.


Kan du ocksÄ ge dig sjÀlv den tillÄtelsen?

Varma hÀlsningar
Linnea

DEJTINGARTIKEL I ELLE

I senaste numret av ELLE Àr jag intervjuad om hur du kan utveckla ditt dejtande trots social distansering. Det innebÀr ju mer kvalitetstid med dig sjÀlv och dÀrmed en möjlighet att i lugn och ro reflektera över dina mönster och hitta sÀtt att bryta dysfunktionella beteenden.

TILL ARTIKELN

Skulle du vilja lÀsa dejtingkrönikor av mig i ELLE?
Skicka ett mail till redaktionschefen Katarina Mattson (katarina.matsson@elle.se) och föreslÄ mig som krönikör! Jag tror det skulle bli succé och blir jÀtteglad för ditt stöd!

PASSA PÅ! DEJTINGCOACHING


Det Àr stor efterfrÄgan pÄ coaching just nu och jag har plats för ett fÄtal nya klienter med start i juni.

AnvÀnd tiden med social distansering till att reda ut dina dejtingproblem frÄn grunden och lÀra dig sunda mönster som gör dig mer redo Àn nÄnsin nÀr vÀrlden öppnar igen.

Om du följt mig ett tag, kanske lÀst boken och gÄtt och suktat efter att "en dag" bli coachad, och du har den ekonomiska möjligheten, ta chansen! Allt du behöver veta stÄr hÀr.

LÄS MER OCH BOKA

Kommentarer frÄn tidigare coachingklienter:

NYHET! GRUPPCOACHING PÅ ZOOM

Vill du tillbringa en kvÀll med mig och ett gÀng hÀrliga singlar pÄ Zoom och fÄ chansen att stÀlla frÄgor, bli coachad och inspireras av min kunskap och de andra deltagarnas erfarenheter? HÄll utkik i nyhetsbrevet framöver och klicka hÀr för att föranmÀla intresse.

JAG ÄR INTRESSERAD

NY E-KURS OM EMOTIONELL KONTAKT

Har du gÄtt pÄ massor av första dejter dÀr ni förvisso har trevligt men det aldrig riktigt klickar eller blir sÀrskilt intressant?

För mÄnga kÀnns det svÄrt, lÀskigt eller ovant att prata om annat Àn jobb, arbete och trÀning vilket gör dejten onödigt ytlig och ofta rent ut sagt svintrÄkig. 

Det som saknas Àr emotionellt djup.

Detta Àr otroligt vanligt sÄ jag har skapat en onlinekurs dÀr jag i praktiska och konkreta steg gÄr lÀr dig exakt vad emotionell kontakt bestÄr av och hur du skapar den.

KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA MER

LJUDBOK: "DEJTING BÖRJAR MED DIG!"

Klicka hÀr för att provlyssna pÄ första kapitlet innan du köper boken!

KÖP BOKEN HÄR!
Instagram Youtube Facebook

HAPPY DATING 2020

Copyright © All rights reserved
www.happydating.se

SHARE FORWARD

Du fÄr det hÀr mejlet för att du registrerat dig pÄ www.happydating.se, prenumererar pÄ bloggen, blivit coachad eller köpt nÄgot i webshopen.

Avsluta prenumerationen

MailerLite