Het Kruidenpalet als afgerond schilderij

Namasté kruiden- & ayurvedaliefhebber,

Met gemengde gevoelens verstuur ik deze laatste nieuwsbrief vanuit Het Kruidenpalet.

Vier jaar geleden ben ik begonnen met de bereiding en verkoop van kruidenmengsels op basis van Ayurvedische principes. Van daaruit ontstonden lezingen, Foods Events, (kook)workshops en als laatste het TARA-traject. Er kwamen mooie samenwerkingen tot stand.

Inmiddels zie ik dat ik als bezield kunstenaar in dit werk heb gestaan: ik heb intens genoten van het uitvinden van de juiste kruidenmengsels; het uitvinden van nieuwe recepten voor mensen met en zonder intoleranties; het uitvinden van nieuwe kooktechnieken; de vormgeving van de hand-outs voor de lezingen & workshops en de aandacht en zorg waarmee ik mijn producten heb verpakt.

Afgelopen half jaar merkte ik dat het vuur ging doven. Dat begon letterlijk, omdat ik bij mijn verhuizing met inductie te maken kreeg en anno 2018 het geen optie meer was om de inductie te vervangen door gas. Koken op gas benaderde voor mij wel het ideaal van koken op vuur. Hoewel mijn Ayurvedisch supervisor aangeeft dat een maaltijd ook bereid kan worden op inductie, heb ik voor het roosteren van de kruidenmengsels mijn toevlucht gezocht tot een campinggasset. Tot een beter milieubesparender alternatief voor vuur beschikbaar is.

Figuurlijk doofde de vlam onder andere omdat de werkzaamheden zich begonnen te herhalen, terwijl het telkens iets nieuws bedenken en creëren mij juist zo boeit. Als ik mijn bedrijf gezond had willen houden, had ik de bereiding van de kruidenmengsels moeten uitbesteden omdat het té arbeidsintensief is. De mengsels vormden echter de ziel van mijn onderneming en ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om ze uit te besteden.

Dat, samen met nog wat minder duidelijke - niet allemaal in woorden te vatten -beweegredenen, heeft er toe geleid dat ik besloten heb met Het Kruidenpalet te stoppen. Enerzijds bedroefd omdat ik daarmee afscheid neem van iets wat mij heel lief is geweest. Anderzijds met een open, fris gevoel omdat ik iets nieuws mag gaan uitvinden.

De kunstenaar in mij voelt dat er ruimte komt voor nieuw werk.

Een aantal hartelijke danken!

Wat heb ik veel leuke mensen ontmoet! En wat heb ik veel vertrouwen mogen ontvangen. Op de eerste plaats wil ik jou bedanken, als een van mijn klanten of blog-/nieuwsbrief-/Facebookvolgers. Dankzij de geïnteresseerde, lieve, grappige, warme en kritisch opbouwende reacties vond ik veel inspiratie en motivatie.

Veel dank ook aan mijn enthousiaste deelnemers aan de lezingen, Food Events, (kook)workshops en/of TARA-traject. Van jullie heb ik bovendien veel mogen leren. En zo goed als altijd mogen lachen, alles 'Ter Leering ende Vermaeck'!

In de samenwerking zijn er een aantal mensen die ik in het bijzonder wil bedanken: ambassadeur van het eerste uur Gitti; compagnon Laura; inspirator Hanne; de heldere adviezen en helpende hand van Aletta; Mariëlle van Amelis'Hof; Adriaan van Odin en het hele team van ThuisAfgehaald.

En, last but not least, mijn lieve vriendinnen en mijn superfijne man die, weer of geen weer, op al mijn markten en beurzen verschenen.

En hoe moet dat nu verder met jouw verdieping in Ayurveda?

Gelukkig zijn er heel veel inspiratoren op het vlak van Ayurveda en/of vegetarisch koken. Ik noem graag een aantal experts in hun vak die ik afgelopen jaren heb leren kennen en die ik van harte kan aanbevelen:

Laura Akkerman van Layur Praktijk en Layur Travel
Hanne van Jaarsveld van Ayurveda Pure
Mariëlle Glorie van Sukha Texel
Liese van Dam van Praktijk voor Yoga & Ayurveda
Claudia van Wezel van De Groeisprong
Rada Meursing van Rada's Kookstudio

Contactgegevens volgens AVG

Als je geen actie onderneemt worden je privégegevens verwijderd, binnen een half jaar na de ontvangst van deze nieuwsbrief. Mocht je het prettig vinden dat dit direct gebeurt, schrijf je dan meteen uit via de link onder aan de pagina. 

Wanneer je op de hoogte wil blijven van mijn activiteiten op het gebied van Oosterse wijsbegeerte, botanisch tekenen en kalligrafie (o.a. Sanskriet), dan kun je dat aangeven via een reply.
Er komt vast weer een nieuwe nieuwsbrief ;-)

Nogmaals allen heel veel dank en hartelijke groet,

wie weet ontmoeten we elkaar nog eens,

het ga je goed, met metta,

Annette

Het Kruidenpalet

06-24806487

www.hetkruidenpalet.nl

welkom@hetkruidenpalet.nl

www.facebook.com/HetKruidenpalet.nl

linkedin.com/in/annettevanderswaluw/

Facebook Linkedin
MailerLite