Het laatste nieuws van Mr. - 30 april 2019

FISCAAL MOREEL KOMPAS VOLSTREKT OMGESLAGEN

Een nieuw ethisch besef en strenger toezicht zorgen samen voor veranderingen in de fiscaliteit. Monique van Herksen (Simmons & Simmons) en Kim Helwegen (Jaeger Advocaten-belastingkundigen), beiden zowel advocaat als fiscalist, vertellen erover in het nieuwe nummer van Mr., dat op 26 april is verschenen.

Lees meer

OOK ADVOCATENORDE KRITISCH OP PILOT LEGALGUARD

Als ‘waarnemer’ van de pilot Consumentenrecht 2019-2020 van de Raad van Rechtsbijstand en LegalGuard, wilde de Nederlandse Orde van Advocaten niet te snel reageren op dit experiment. Nu komt er toch een officiële reactie: “De pilot heeft maar geringe waarde.”

Lees meer

FEMKE STROUCKEN OVER REMBRANDT EN BLOCKCHAIN

Mr. van de week is Femke Stroucken, notaris en partner bij CMS. Zij was betrokken bij de validatie van de ets The Virgin and Child in the Clouds van Rembrandt via blockchain. Stroucken legt zich in haar werk onder meer toe op nieuwe technologieën, zoals blockchain en smart contracts.

Lees meer

DE NIEUWE MR. IS UIT!

Het nieuwe nummer van Mr. is verschenen, met daarin volop interviews en artikelen over interessante ontwikkelingen in de juridische wereld.

Lees meer

BEHOUD ONGESTOORDE TOEGANG TOT UW DATA

Ingezonden Mededeling
Leer hoe u een waterdicht Cloudcontract opstelt waarmee u zich wapent tegen boetes. Sta sterker tegenover grote Cloudproviders (UNIEK: gastcollege Microsoft).

Bekijk de opleiding

‘ADVOCAAT, DENK NIET IN TIJD, MAAR IN WAARDE’

Advocaten gaan binnen tien jaar naar een nieuw businessmodel toe waarin de waarde los staat van de tijd die ze hebben besteed. Dat is de kernboodschap van consultant Jaap Bosman in zijn nieuwe boek ‘Data and dialogue’.

Lees meer

‘STRAFVONNISSEN STEEDS BETER TE BEGRIJPEN’

Strafrechters gebruiken steeds meer de richtlijnen van Promis, het project motiveringsverbetering in strafvonnissen dat vijftien jaar geleden van start ging. Daardoor kunnen lezers beter volgen hoe de rechters tot hun oordeel zijn gekomen.

Lees meer

SLUIT JE AAN ALS ADVOCAAT-PARTNER BIJ BAVELAAR ADVOCATEN

Ingezonden Mededeling
Wil je als zelfstandig advocaat (blijven) werken, maar tegelijkertijd de voordelen genieten dat je aangesloten bent bij een groter kantoor? En dat ook nog eens tegen lage kosten? Dat kan! Sluit je nu aan bij Bavelaar Advocaten!

Lees meer

VAN NIMWEGEN VECHT SCHORSING OM AAN

De Rotterdamse hoofdofficier van justitie Marc van Nimwegen gaat de schorsing die hem is opgelegd door het Openbaar Ministerie aanvechten. Dat heeft zijn advocaat aan NU.nl laten weten.

Lees meer

UITSPRAKEN NIET ALTIJD CORRECT DIGITAAL ONDERTEKEND

De werkwijze die de Rechtspraak hanteert bij het digitaal ondertekenen van uitspraken in asiel- en bewaringszaken voldoet in sommige gevallen niet aan de eisen van de wet. Die stelt dat er sprake moet zijn van een zogenoemde tweefactorauthenticatie, maar dit gebeurt niet altijd.

Lees meer

SUSANNE VAN DE PEST (VAN DER FELTZ ADVOCATEN) OVER DE CIVIELE-VASTGOEDPRAKTIJK

Overstap van de week is Susanne van de Pest. Van de Pest is met ingang van 1 maart 2019 het civiele bouwrechtteam van Van der Feltz advocaten komen versterken. Zij is vastgoedadvocaat, gespecialiseerd in civiel bouwrecht en huurrecht. Hiervoor heeft zij onder meer bij Severijn Hulshof advocaten gewerkt.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Juridisch Handhaver

Zoek jij zelfstandigheid als juridisch handhaver? Vind jij het belangrijk om te werken in een organisatie met een goede werksfeer, met oog voor talent en talentontwikkeling? Heb jij oog voor de samenleving als partner bij jouw werk? Houd jij je graag bezig met dossiers op het gebied van juridische handhaving? Reageer dan snel! Het bericht Juridisch Handhaver verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Juridisch Beleidsmedewerker (0,8-1,0 fte)

Juridisch beleidsmedewerker (0,8-1,0 fte) Heb jij een afgeronde wo-opleiding in juridische richting en heb je affiniteit met infrastructuur? Of heb jij een hbo-diploma in juridische richting en een paar jaar werkervaring? Voor onze afdeling Infrastructuur, bureau Wegen en Vaarwegen zijn wij op zoek naar een juridisch beleidsadviseur (0,8-1,0 fte). Wat ga je doen  Als juridisch […] Het bericht Juridisch Beleidsmedewerker (0,8-1,0 fte) verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Beleidsontwikkelaar milieu (VTH) en interbestuurlijk toezicht (IBT-WABO)

Heb jij een scherp oog voor onvolkomenheden in procedures en beleid en breng jij doorzettingsvermogen mee? Dan zijn we op zoek naar jou! We zoeken iemand met een aantal jaren ervaring in beleidsontwikkeling op het gebied van VTH. Het bericht Beleidsontwikkelaar milieu (VTH) en interbestuurlijk toezicht (IBT-WABO) verscheen eerst op Jbmatch.nl.

BLOGS

Eén Koninkrijk, vijf jurisdicties

Bezit geldt als volkomen titel. Kunnen dingen eenvoudiger worden gezegd?

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.