A kubaiak a kriptovalutáktól remélik a világgazdaságba való belépést. Nézd meg a böngészőben

“Ha hiszitek, ha nem, a kriptovaluták stabilabbak, mint a fizikailag létező fiat valuták. A dollár mögött nem áll semmi. Az USA nem rendelkezik olyan természeti erőforrásokkal, amelyek a dollár mögött állnak. Nekik csak katonaságuk van.” ~  Akon, Grammy-díjas zenész

A piac alakulása

A múlt hét során a kriptovaluta-piac értéke 260-267 milliárd dollár között ingadozott. A Bitcoin árfolyama továbbra is 10 000 dollár fölött van, jelenleg 10221 dollárért vásárolhatunk egy Bitcoint, ami nagyjából az előző heti szintnek felel meg. Egy új kutatás szerint minden Bitcoin-tulajdonos 100%-os profitot ér el 1335 napon belül, függetlenül attól, hogy milyen áron vette a Bitcoint. Ez az időszak 3 évet és 8 hónapot jelent. A hagyományos befektetőknek ugyanailyen hozam eléréséhez 23 évig kellene megtartaniuk az S&P 500 portfóliójukat. Úgy tűnik, hogy a Bitcoinból származó nyereség korrelál a blokkjutalom-feleződési ciklussal, ami 4 éves.

Az Ethereum hálózat iránti kereslet folyamatosan nő. Az Ethereum teljes napi gas-felhasználása jelenleg minden idők legmagasabb értékén áll. Habár a megnövekedett gas-felhasználás jó jel, ez azt is jelenti, hogy a tranzakciós díjak emelkedni fognak, amíg az Ethereum 2.0 meg nem jelenik. Az Ether árfolyama 9%-ot emelkedett a múlt hét óta, jelenleg 198 dolláron kereskednek vele 

Az airdropok visszatértek: számos projekt jelentette be, hogy airdropot szervez. A Stellar Development Foundation bejelentette, hogy a következő 20 hónap során 2 milliárd XLM tokent oszt szét a Keybase titkosított chat-alkalmazás felhasználói között. A Bancor, láncok közötti token-átváltó pedig azt tette közzé, hogy airdroppal szabadul meg teljes, nagyjából 2,4 millió dollárt érő ETH készletétől, ami a BNT (Bancor Network Token) tulajdonosokat gazdagítja majd.

Nézd meg a legfrissebb Bitcoin árat!
Heti kvíz

Mit jelent az airdrop” szó kriptopiaci értelemben?

  1. Fájlmegosztó rendszert
  2. Ingyenes coinokat vagy tokeneket
  3. Blokkjutalmat

A helyes válaszért görgess a hírlevél aljára!

Tetszik a hírlevelünk? Oszd meg barátaiddal!
A hét legfontosabb hírei
Franciaország és Németország közösen állnak a Facebook Libra coinjának útjába

A múlt héten Bertrand Perez, a Libra Association ügyvezetője azt nyilatkozta, hogy a cég elkötelezett amellett, hogy 2020 második felében elindítsa a Libra stablecoint. Szabályozó hatóságok és politikusok a világ minden tájáról kifejezték már aggodalmukat a Librával kapcsolatban. Bruno Le Maire, francia, és Olaf Scholz német pénzügyminiszterek kifejtették, hogy a Facebook új kriptovalutáját Európában nem szabadna bevezetni, mivel veszélyezteti a tagállamok monetáris szuverenitását. Közös nyilatkozatukban a következőket mondták: „Hiszünk abban, hogy egy magánvállalkozás nem követelhet monetáris hatalmat, ami a nemzeti szuverenitás velejárója.” Ugyanakkor Perez továbbra is optimista a Libra tervezett elindításával kapcsolatban, sőt úgy véli, hogy a szabályozási problémák is rendezőknek. Perez szerint a Libra tartalékai között lesz dollár, euró, japán jen, angol font és szingapúri dollár is. 

A NASDAQ a blokklánc piacok új indexét jegyzi

A New York-i értéktőzsde, a Nasdaq a decentralizált pénzügyek (DeFi) számára új kripto-árindexet  hozott létre. A Nasdaq az új indexet a londoni székhelyű brókercéggel, az EXANTE-vel közösen kínálja. A DeFix az első altcoin index, amely a decentralizált pénzügyi szektor vezető fizetőeszközeit követi le, ideértve a MakerDAO stablecoin projektet, az Augur előrejelzési piac protokollt, a 0x decentralizált tőzsdét, az Amoveo DeFi megoldást, a Gnosis előrejelzési platformot és a Numerai előrejelzési piacot. A DeFix index a Nasdaq Global Index Data ServiceSM-en (GIDS) érhető el, és 60 másodpercenként frissül. A felhasználók a DeFix index alakulását a jövőben a Tradingview, a Google és a Yahoo Finance oldalakon is megtekinthetik majd. Korábban a Nasdaq az új-zélandi, blokklánc adatokkal és kutatással foglalkozó Brave New Coin-nal együttműködésben már bevezette a Bitcoin, az Ether és a Ripple indexét. 

Franciaországban adómentes a kripto-kripto közötti átváltás

Bruno Le Maire, francia pénzügyminiszter kijelentette, hogy Franciaország nem fog adót kivetni a kriptovalutát kriptovalutára váltó tranzakciókra. Azonban az országban a kriptovaluták hagyományos valutára váltásakor realizált jövedelmeket továbbra is megadóztatják. Franciaország hivatalosan is elismeri a kriptovalutákat, és 2019 áprilisában már el is fogadta a kriptovalutákra vonatkozó szabályozást, sőt a többi EU-s országot is felszólította, hogy mielőbb tegyék meg ugyanezt. Bruno Le Maire a következőket nyilatkozta: „Úgy gondoljuk, hogy a legjobb időpont az adók megállapítására, amikor a kriptovalutát hagyományos valutára váltják.” Azt is hozzátette, hogy az áfa kivetésére csak akkor kerül sor, ha a kriptovalutát egy termék vagy szolgáltatás megvásárlására használják.  Más országok szintén elkezdték egyértelművé tenni a kriptovaluták megadóztatásával kapcsolatos kérdéseket. A legutóbbi ilyen ország Portugália, ahol a kriptovalutával bonyolított összes kereskedelmi tranzakció és vásárlás adómentes.

A Deutsche Bank csatlakozik a JPMorgan blokklánc hálózatához

A Deutsche Bank csatlakozik a JPMorgan Interbank Information Network (IIN) hálózatához, ami az Ethereum blokkláncra épülő, határokon átnyúló fizetésekhez kapcsolódó üzenetküldő rendszer. Az Interbank Information Network (INN) célja, hogy megoldást találjon a 11000 bankot számláló SWIFT fizetési rendszer nem hatékony folyamataira. Az IIN a blokklánc-technológia segítségével teszi lehetővé a bankok közötti nemzetközi kifizetésekhez kapcsolódó adatcserét. A bankok láthatják a tranzakció állapotát és gördülékenyen kezelhetik a felmerülő kérdéseket, míg mindezekhez a hagyományos rendszereknél manuális beavatkozásra van szükség. Az IIN-nek jelenleg 320 tagja van, amelyek megegyeztek arról, hogy blokkláncon cserélik ki egymást közt a nemzetközi fizetésekre vonatkozó információkat. Az IIN így lehetővé teszi a bankok számára, hogy olcsóbban nyújtsanak jobb szolgáltatásokat. A JPMorgan célja, hogy 2019 év végére már 400 bankkal legyen megkötött megállapodása, és a közeljövőben várhatóan bejelenti egyéb nagy bankokkal való együttműködését is

A kubaiak a kriptovalutáktól remélik a világgazdaságba való belépést

A kommunista vezetésű Kuba állampolgárai a kriptovaluták felé fordultak, hogy kikerüljék az USA szankcióit. Ezek a szankciók ugyanis megtiltják a kubaiak számára a bankkártyák nemzetközi használatát. A U.S. News által készített interjúban az egyik havannai mobiltelefon-javító boltocskát üzemeltető Jason Sanchez azt nyilatkozta, hogy „a kriptovaluták új kapukat nyitnak a kubai emberek számára”. Jason Bitcoinnal vásárol mobiltelefon-alkatrészeket egy kínai online boltból. Nyilatkozatában azt is elmondta, hogy „kriptovalutákat használunk mobiljaink feltöltésére, amivel online vásárolhatunk, sőt vannak, akik hotelszobát is így foglalnak.” Kuba első kriptotőzsdéjének, a Fusyonának jelenleg 1300 ügyfele van. A Fusyona alapítója, Adrian C. Leon a U.S. News által készített említett interjúban a következőket nyilatkozta: „A külföldiek számára a kriptovaluták csak egy másik lehetőséget jelentenek, de a kubaiak számára kényszerűség, ami megoldást jelenthet a globális pénzügyi közösségből való kizárás megszüntetésére is”.

A Legyen Ön is milliomos! Indiai adása lökést adott a kriptovalutáknak


Nézők százmilliói szerezhettek tudomást a kriptovaluták létezéséről az egyik legnépszerűbb Tv-vetélkedő egyik műsorából.  Himanshu Dhuria, egy 19 éves játékos a következő kérdést kapta a Legyen Ön is milliomos! Indiai adásában: „Mi a Facebook által tervezett Libra?”. Négy lehetőség közül választhatott: mesterséges intelligenciát alkalmazó kamera, azonnali üzenetküldő alkalmazás, rövid videók platformja, illetve kriptovaluta. Dhuria helyesen a kriptovalutát jelölte meg válaszként. Majd a bollywoodi sztárként ismertté vált műsorvezető, Amitabh Bachchan röviden elmagyarázta, mik is azok a kriptovaluták: „A kriptovaluta a digitális és globális pénzügyi rendszer egyik formája, illetve egy pénznem. Ilyen, már létező kriptovaluta például a Bitcoin, a Litecoin és a Ripple. Az indiai kriptoközöség tagjai el voltak ragadtatva attól, hogy a műsor hatására hányan hallhattak a kriptovalutákról. Heti tweet
Heti mém
A kvíz megfejtése

Mit jelent az airdrop” szó kriptopiaci értelemben? 

A helyes válasz: B

Köszönjük, hogy elolvastad a hírlevelet :)

Legyen szép heted!

Feliratkozás

Üdv:
MrCoin

💌 hello@mrcoin.eu
📞 +36 16 555 333

MrCoin

96 Kensington High Street, London, W8 4SG, Egyesült Királyság

Adatvédelem

Nem akarsz újabb emaileket kapni?

Unsubscribe