nyhetsbrevet i en browser

APRIL MED DRÖMMARNAS HUS

Vi söker DIG - personligen

Känner du någon, eller har du kanske själv deltagit i någon verksamhet hos oss när du var yngre. Har du kanske sett någon föreställning som väckte något hos dig? Roliga, spännande minnen med Drömmarnas hus? Skriv något om det och skicka till oss. Vi uppskattar alla bidrag: info@drommarnashus.se

Det finns biljetter kvar!

STOPPA PRESSARNA! NY STARTTID.

Vi kan nu erbjuda skolor och fritids en tidigare starttid. Föreställningen kl: 12.15 kan startas redan kl: 11.30, om så önskas. (Gäller också er som redan har bokat)

För familj, skola och fritids.

En interaktiv och varm föreställning

Föreställningen ”Det försvunna regnmolnet” håller på att formas. Tänk dig en sol som en primadonna och sedan ett regnmoln som är lite dystert av sig.

Tänk sedan att de tänker göra en vädershow tillsammans med barn som kommer på besök. Solen styr och ställer, hon vet precis hur hon vill att det ska bli. Hon ska lysa starkt och regnmolnet ska vara fluffigt och vackert. Men... regnmolnet är fullt av regn och inte alls fluffigt, vad blir detta för vädershow?     Hur ska det gå?

Det försvunna regnmolnet, är en interaktiv föreställning i det lilla formatet, för barn mellan 6-9 år. Föreställningen har premiär lördagen den 30 mars, spelas på Drömmarnas hus och är helt gratis.
Familjeföreställningar den 30 mars och den 13 april.
För fritids = på påsklovet. För skolor år F-3 = veckorna innan påsk.

Boka dina gratisbiljetter HÄR
InnoCarnival 2020

Äntligen drar InnoCarnival Skåne i gång. För fjärde gången är Drömmarnas Hus en del av denna innovationsfest. Årets innovationsarbete med Drömmarnas Hus grundläggs även detta år med ett inspirerande, spännande och roligt utomhuspedagogiskt avstamp.

Drömmarnas hus kommer i höst att jobba med åk 6-8.
InnoCarnival vänder sig till elever från åk 6 t.o.m gymnasie år 3.

Anmälan och mer info HÄR
ERBJUDANDE till år 4 - 6 i Skåne
En spännande, viktig och rolig djupdykning.

Ett unikt erbjudande för skolklasser att delta i en heldag med aktuella ämnen i kombination med eget skapande.

ANMÄLAN OCH MER INFO HÄR

Barnens Skulpturpark på studiebesök

Barnens skulpturer i brons

Det första produktionsbesöket i Barnens Skulpturpark har äntligen nu genomförts. Detta var något som alla sett fram emot och verkligen längtat efter och det var ett förväntansfullt gäng som begav sig till KKV, i Malmö och dess gjuteri.

Nu skulle produktionen av ett av de slutliga verken börja på allvar! Här fick stora och små konstnärer vara med om när de första delarna av verket gjöts och alla slogs av hur otroligt varmt det var i gjuteriet. Samtliga var fulla av beundran inför hantverket bakom, när metall skall smältas ned i en över 1000 gradig massa. Detta för att så småningom bli det fullskaliga verket och det en mycket nöjd grupp som kom tillbaka till Drömmarnas hus och delade med sig av sina upplevelser. Stort tack till KKV:s gjuteri för att ni öppnade era dörrar för oss! Vid nästa grupps produktionsbesök, den 12 april så styr vi kosan till Kullabygden. Här skall nästa verk produceras och det skall bli sååå spännande. Fortsättning följer…

Fullsatt X 2

Cirkusindustrin

Den 22 april var dagen vi alla hade längtat efter. Till slut kom den.

Två gånger slog vi upp dörrarna och fyllde salen med en förväntansfull publik. Bakom kulisserna väntade våra minst lika förväntansfulla skådisar från de dagliga verksamheterna Fabriken, Butik Holmgården, Bokbytet och Pappersmakarna. Dramaövningar.... som blev vår berättelse, som blev vår föreställning och  i samarbete med Drömmarnas hus. Vilken succé!

Ett stort tack till alla som kom och tittade. Tack också till gruppen. Hoppas vi ses igen till hösten!

StickUt! omfamnar generationer

inte bara EN skiss

Nu har vi startat upp processen med vårt nya konstprojekt Inte bara EN skiss… Här kommer vi att arbeta med, den ofta undervärderade skissen i fokus.

Ett antal kvällar och helger framöver kommer Drömmarnas hus konstnär Jafer, bl a att arbeta i en fördjupad process med en stor familj från Herrgården. Tre generationer möts i en konstnärlig process som vi hoppas kommer att leda ända till Malmö-festivalen, där vi planerar att ställa ut resultatet. Dialogen är igång och detta ingår i ett större processkoncept på samma tema.

Påsklov och framåt
Full fart är det också på planeringen av spännande aktiviteter på påsklovet samt en hel del undersökande förarbete inför en kommande stor familjeföreställning år 2020. Vi har m a o en härligt kreativ vår/sommar att se fram emot i Stick ut!/Kreativa platser.

www.drommarnashus.se/s...

Nytt samarbete
Kultur och fotboll

Drömmarnas Hus har ett nytt samarbete med ett av FC- Rosengårds tjejlag, som tränar på Drömmarnas hus en kväll i veckan. Målet är att öka samarbetsförmåga. Kanske blir det en fotbollsföreställning eller en fotbollsdans? KUL är det i alla fall.

Gammalt samarbete
Dans- och teaterfinal

Barnen från Linneafritids tillsammans med barn i området, visade vad dom har tränat på i sju torsdagar under våren, i sin dans- och teatergrupp. Föräldrar och kompisar var inbjudna.

Teaterns Dag

För andra året i rad, den 16 mars deltog Drömmarnas hus i Teaterns dag, som pågick över hela Malmö. Här hos oss, kunde besökarna få vara med om en skådespelaruppvärmning, gå en historisk vandring och/eller titta på en öppen repetition av Jakten på det försvunna regnmolnet.

Det blev en riktigt härlig dag med många glada familjer, barn och vuxna på besök som deltog med liv och lust i de olika momenten. Tack till alla som deltog, såväl Drömmarnas hus personal som alla besökare och gemensamt bidrog till att det blev en så lyckad dag! Det här gör vi gärna om nästa år.

På besök

Ny utbildning

Fridhems folkhögskola startar en ny ettårig utbildning i höst i Malmö som kommer att heta Fridhems scenkonststudion.

Elever och utbildningsansvarig kom till Drömmarnas hus för att informera och göra övningar tillsammans med Drömmarnas Hus stora teaterungdomar. En rolig och inspirerande kväll.

Praktikanten har ordet
Hej


Jag heter Johan. Under en vecka har jag haft prao på Drömmarnas hus. Det har varit roligt. Jag har fått kolla hur det är att jobba på Drömmarnas hus och hjälpa till. Det har varit en rolig vecka, tack för att jag fick vara med er alla på Drömmarnas hus.

facebook youtube instagram
Drömmarnas hus

Frölichs väg 4, 213 68, Malmö, Sweden

www.drommarnashus.se      info@drommarnashus.se
+ 46 40 31 15 80

Du får det här mejlet eftersom du eller någon annan registrerat dig på vår hemsida, eller på annat sätt varit i kontakt med oss. Du kan också välja specialutskick och få våra skolerbjudanden några dagar före detta nyhetsbrev.

Vi sparar enbart din mailadress i vårt lista.
Du kan när som helst avregistrera dig i länken nedan.

Avsluta prenumerationen