Turun NMKY - YMCA Turku

Empowering young people Since 1893

Uutiskirje 8/2022

  

Tämä uutiskirje sisältää:

  • Tähtitytöt syysvaelluksella Kurjenrahkassa
  • Yökoriksen hankekoordinaattori Patrik Harsu
  • Harvan syystalkoot 5.11. 
  • Turun NMKY – YMCA Turku hakee osa-aikaista liikunnanohjaajaa
  • Aura Brass Band hakee kapellimestaria
  • Seniorikuoron syksyinen kahvikonsertti 6.11.
  • Partiolaisten perinteikkäät adventtikalenterit taas myynnissä
  • Edustusjoukkueiden tulevat kotipelit

Tähtitytöt syysvaelluksella Kurjenrahkassa

Kurjenrahkassa kävi kova kuhina, kun Turun Tähti-Tyttöjen seikkailijat ja tarpojat temmelsivät yhteisellä syysvaelluksella 1.-2.10.2022

Syksyinen ruska toivotti meidät tervetulleiksi metsän siimekseen ja tarjosi upean öisen tähtitaivaan loiston. Lauantain vaellusreitin varrella pysähdyttiin etsimään geokätköjä, ihailemaan luontoa, mutustelemaan karpaloita, nauttimaan ystävien seurasta ja kokkailemaan herkullista nuudelikeittoa trangialla. Vaelluksen jälkeen pienet ja vähän suuremmatkin jalat saapuivat reippaina takaisin leiripaikalle pystyttämään telttoja. Iltanuotion loimussa laulettiin kitaran säestyksellä ja taidettiinpa saada muutama kanssaretkeilijäkin laulamaan meidän kanssa illan hämärtyessä. Maittavan iltapalan ja nuotiolla paistetun tikkupullan kautta kömmittiin makuupusseihin pötköttelemään. Lämmin syksyinen yö helli meitä maltillisella viileydellään ja virkisti meidät seuraavaan aamuun. Pirteinä herättiin kaverien vierestä ja aamupalan kautta siirryttiin leikkimään ja pelailemaan yhdessä. Aamupäivän rastikierroksella pohdittiin metsän hienoutta ja tehtiin retkimerkit muistoiksi ja kotiin viemisiksi. Ja niin se kotijoukkokin sieltä saapui ja he saivat väsyneen onnelliset lapsosensa kotiin, kaulassaan karhun hammas.

Turun Tähti-Tyttöjen partiotoiminta tarjoaa seikkailuja ja uusia taitoja kaiken ikäisille, niin merellä kuin metsässä. Partiosyksy on pyörähtänyt käyntiin ja mukaan mahtuu vielä innokkaita partiolaisia! Partio sopii kaikenikäisille ja sen voivat aloittaa ekaluokkalaiset ja sitä vanhemmat. 

Tutustu toimintaamme Instagramissa ja osoitteesta turuntahtitytot.fi

ja ota rohkeasti yhteyttä: lpkj@turuntahtitytot.fi

Yökoriksen hankekoordinaattori Patrik Harsu

Moikka! Olen Patrik Harsu ja toimin Yökoriksen hankekoordinaattorina. Valmistuin viime toukokuussa Haaga-Helian ammattikorkeakoulusta liikunnanohjaajaksi ja aloitin nykyisessä pestissäni kesäkuussa.

On ollut hienoa päästä aloittamaan oma työura näin ammattitaitoisessa organisaatiossa. Työssäni minua kiinnostaa se, kuinka liikunnan avulla voidaan integroida maahanmuuttajataustaisia nuoria suomalaiseen yhteiskuntaan sekä minkälaisilla keinoilla voimme lisätä nuorten yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Arkisin minut tavoittaa parhaiten Namikan nuorisopuolen uudesta Yökoris-toimistosta. Törmäillään! 😊

Harvan syystalkoot

Tule mukaan Harvan saaren leirikeskuksen syystalkoisiin lauantaina 5.11.2022.

Kokoontuminen Heinänokan Partiovenesatamassa klo 9.00.Talkoot päättyvät n. klo 16, jolloin on venekuljetukset takaisin Heinänokkaan. 

Lounasruokaa on tarjolla kaikille talkoisiin osallistuville. Kahvia, teetä yms. on myös tarjolla iltapäivällä lisukkeiden kera.

Laitetaan paikkaa yhdessä kuntoon talvea varten. Hommia on laidasta laitaan, ulkona ja sisällä, kaikenlaisia ja kaikille sopivia. 


Muista varautua talkoisiin sopivilla ulkovarusteilla. Työhanskoja ja mahtavaa seuraa on tarjolla talon puolesta...

Ilmoittaudu mukaan talkoisiin!

Turun NMKY – YMCA Turku hakee osa-aikaista liikunnanohjaajaa

Liikunnanohjaajan tehtäviin kuuluvat iMove-toiminnan järjestäminen sekä mahdollisuuksien mukaan snorkkelikerhon vetäminen sukellusjaoston nuorille.

iMove-toiminta on liikunnallisia pelejä ja tapahtumia, joita järjestetään Turun eri alueilla 3-6-luokkalaisille lapsille ja nuorille. Toimintaa järjestetään talvikaudella sisäsaleissa ja kesällä ulkokentillä.

Viikoittainen työaika on n. 50 % kokonaistyöajasta. Lue lisää...

Aura Brass Band hakee kapellimestaria

Aura Brass Band on noin 30 soittajan Brass Band jonka tärkeänä tehtävänä on tehdä eurooppalaista Brass Band kulttuuria paremmin tunnetuksi Suomessa sekä kannustaa niin nuoria kuin aikuisia vaskimusiikin pariin.

Soittajisto on alusta asti koostunut innokkaista vaskimusiikin harrastajista sekä yhä enenevässä määrin myös musiikin ammattilaisista ja ammattiopiskelijoista. Turun NMKY:n Aura Brass Band on perustettu vuonna 2004. Orkesteri harjoittelee, konsertoi ja esiintyy säännöllisesti.

Kapellimestari toimii orkesterin taiteellisena johtajana, suunnittelee ja vastaa harjoituksista ja ohjelmistosta yhdessä musiikkineuvoston kanssa. Uuden kapellimestarin on tarkoitus aloittaa 1.1.2023.

Lisätietoa tehtävästä ja orkesterin toiminnasta antaa ABB:n puheenjohtaja Timo Telkola, p. 0400 825 586
s-posti: timo.telkola@gmail.com

Lisätietoa orkesterista löytyy myös osoitteesta www.ymcaturku.fi/musiikki/aura-brass-band/ sekä Facebookista @aurabrassband.

Partiolaisten perinteiset adventtikalenterit ovat myynnissä

Perinteikäs partiolaisten adventtikalenteri on myynnissä jälleen. Adventtikalenteri täyttää tänä vuonna jo 75-vuotta.

Partiolaiset kiertävät mahdollisuuksien mukaan myymässä lähialueella ovelta ovelle. Voit myös surffailla heti verkkokauppaan ostamaan kalenterin suoraan kotiin toimitettuna!

Verkkokauppa löytyy osoitteesta www.adventtikalenteri.fi! Muista valita lippukunnaksi Auran Tähti Pojat, Turun Tähti-Tytöt tai KFUM Scouter Kamraterna.

Lämmin kiitos jokaisesta ostoksesta ❤

Tulevat edustusjoukkueiden kotipelit

Naisten 1-divisioonassa pelaavan Turun NMKY:n naisten edustusjoukkueen seuraavat kotiottelut pelataan Nunnavuoren palloiluhallissa:

6.11.2022 klo 16
20.11.2022 klo 16

Miesten 1A-divisioonassa pelaavan Turun NMKY:n miesten edustusjoukkueen seuraavat kotiottelut Kupittaan palloiluhallissa:

29.10.2022 klo 18.30
12.11.2022 klo 18.30

Hanki itsellesi kausikortti, joka oikeuttaa sisäänpääsyyn molempien edustusjoukkueiden kotiotteluihin. Kausikortti 2022-2023 sisältää tuplana Namikaa🙂🏀

Osta kausikortti edustusjoukkueiden kotiotteluihin

Pssst.. Haluat varmasti seurata vilkasta toimintaamme ja kommelluksia myös kuvina. Instagramista meidät löytää nimellä ymcaturku

Turun NMKY - YMCA Turku

Sirkkalankatu 27
20700 Turku
www.ymcaturku.fi

MailerLite